[NEW HTC] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 11) by qsqa !!!

• 508 Odpowiedzi
  • 80448 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sagpiotr

• 11
Odp: [NEW HTC] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 11) by qsqa !
« Odpowiedź #360 dnia: Wrzesień 22, 2007, 22:24:48 »
Pojawił mi sie taki malutki problemik. Z Comm Managera zniknęła mi ikonka podczerwieni. I teraz nie wiem czy jest włączona czy wyłączona. Czy komuż też coś takiego sie przytrafiło.

Poza tym jak super stabilnie.

Piotr
Sprzęt: HERM200
Rom na dzisiaj: WM6 POLOK v 1.0 HTC, by qsqa
Radio: 1.47.00.10

Odp: [NEW HTC] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 11) by qsqa !
« Odpowiedź #361 dnia: Wrzesień 22, 2007, 23:14:53 »
Witam, po ok. 4 godz testowania u mnie też zniknęła ikona podczerwieni, zniknęła "skórka" telefonu  :mad: i telefon powrócił do standardowej formy, oraz podczas wywoływania Key Pada w Telefonie prog sie zamykał. Dziś także zmieniłem RadioRom na 1.51.0.10 - nie wiem czy może mieć to jakiś związek

Nie wiem dlaczego w SPB Weather mam czarne litery zamiast białe jak wszędzie  :shock:

Poza tym qsqa zrobiłeś zaj....ą robotę  :ok:

Sugeruję ew. dodanie Vista Hide Battery Gauge - łatwy sposób sprawdzania stanu baterii
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2007, 23:41:40 wysłana przez kudlaty999 »

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #362 dnia: Wrzesień 22, 2007, 23:37:21 »
Pojawił mi sie taki malutki problemik. Z Comm Managera zniknęła mi ikonka podczerwieni. I teraz nie wiem czy jest włączona czy wyłączona. Czy komuż też coś takiego sie przytrafiło.

AdvConfig--> Comm Manager --> Przypisac Beam pod klawisz
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline yaro78

• **
  • 116
  • Sprzęt: HERM300 WM6 Shaps Radio 1.50.00; IPL1.04/SPL2.1 Olipro
Odp: [NEW HTC] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 11) by qsqa !!!
« Odpowiedź #363 dnia: Wrzesień 23, 2007, 09:15:19 »
Hej
Panowie z Radiem i z Romem te rzeczy typu znikająca ikona IRda i skóra raczej nie ma nic wpsólnego.
Z ikonką podczerwieni mialem dokladnie takie same problemy z Romem ENG Shapsa.
Ze skórką co prawda problmeu nie mialem, ale przypuszczam, że to nie od Romu.

Osobiście wolalbym oryginalne skórki ew. comm menagera Shapsa (12 przycisków - działał jak złoto). Te czarne dialpady to porażka nieco od strony funkcjonalnosci.

Pozdro
Yaro

*

Offline _blacker_

• 41
  • Sprzęt: Mio P560 + 2gb
« Odpowiedź #364 dnia: Wrzesień 23, 2007, 10:36:23 »
U mnie tez sie dziwne zeczy dzieja, hmmm
Musze zaobserwowac co i jak i opisze na forum...
Pozdrawiam
MIO P560 + 2gb

*

Offline krzysiek777

• 25
  • Sprzęt: HTC KAISER
Odp: [NEW HTC] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 11) by qsqa !!!
« Odpowiedź #365 dnia: Wrzesień 23, 2007, 16:43:23 »
Witam!!!
U mnie w comm manager zniknęły wszyskie napisy pod ikonami.Poza tym narazie OK!!.

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #366 dnia: Wrzesień 23, 2007, 21:09:13 »
witam,

faktycznie idra pagibła, ale mam jeszcze jedno spostrzeżenie

nie wiem czy u Was też sie tak dzieje, czy to wina błędnej kalibracji ekranu ale czasem nie działa relacja rysik-suwak
czyli dotykam ekranu a suwak nie reaguje, zauważyłem to szczególnie boleśnie przy przypisywaniu portu do externalBT.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #367 dnia: Wrzesień 23, 2007, 21:50:53 »
Wszystkie problemy z podpisami w CommManagerze i nrakiem ikony IRDA to wina zabawy z Advanced Configuration. Należy zastosować się do rady cesare i ewentualnie patrzeć uważnie co się tam zaznacza. Niestety Advanced Configuration  nnie mogę spolszczyć ponieważ autor nie wyraził zgody na to  :(.

Sam Comm Manager można zmienić na inny - wystarczy poszukać na XDA Dev.

Faktycznie PocketCM ma błąd - przy wywołaniu połączenia z tego programy pojawia sie w dolnym rogu ikonka klawiatury, na razie razem z autorem PocketCM próbujemy ustalić gdzie leży wina...

Miałem pomysł, żeby wersję 1.0 HTC uznać za finalną i zabrać się za kuchnię ale chyba jeszcze poczekam...

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #368 dnia: Wrzesień 23, 2007, 22:15:12 »
Mineło 24h.
Zainstalowałem sporo softu, grałem, sluchałem muzyki, ogladalem film, pisalem prace na uczelnie... sms.....

Wszystko działa poprawnie, jedyna rzecz jaka mnie denerwuje to dziwne dzialanie PocketCM, a moze to tylko przezwyczajenie do czegos innego. Widzialem ze mozna to wylaczyc (wyzej qsqa podał), ale jest tak piekne ze szkoda.

pzdr.
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

« Odpowiedź #369 dnia: Wrzesień 23, 2007, 22:35:49 »
Faktycznie PocketCM ma błąd - przy wywołaniu połączenia z tego programy pojawia sie w dolnym rogu ikonka klawiatury, na razie razem z autorem PocketCM próbujemy ustalić gdzie leży wina...

Tez mi raz wyskoczyła ikonka klawiatury. Od momentu jak zmieniłem themsa na thems z blacka juz więcej nie zauważyłem tego efektu. 3 dni korzystania i zero problemów.
Dobra robota !

Pozdrawiam

*

Offline StMK

• 427
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14.479.2(23699) PLK
« Odpowiedź #370 dnia: Wrzesień 23, 2007, 23:07:19 »
...Sam Comm Manager można zmienić na inny - wystarczy poszukać na XDA Dev...

...Miałem pomysł, żeby wersję 1.0 HTC uznać za finalną i zabrać się za kuchnię ale chyba jeszcze poczekam...

Witam!
  qsqa
   Comm Manager może można zmienić nie próbowałem ale np. tego czarnego DialPad'a już tak prosto nie zmienisz
   bez ręcznych zmian w rejestrze.  Między innymi niech to również tłumaczy dlaczego myślałem o wersji PL tylko oryginalnej
   HTC. - Poczekam na Kuchnie Polską. !

Sam system jest stabilny. A o to przecież chodziło, więc wg. mnie uznajmy tą wersje za finalną. Ale to tylko moje zdanie.

pozdr.
      StMK

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2007, 23:17:33 wysłana przez StMK »

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #371 dnia: Wrzesień 23, 2007, 23:57:44 »
zgadzam się z przedmówcą.

nawet jako laik (chociaż niektórzy nie traktują mnie poważnie) jestem w stanie stwierdzić, ze ta wersja jest najlepsza z tych, które wgrywałem ostatnio.

*

Offline sagpiotr

• 11
« Odpowiedź #372 dnia: Wrzesień 24, 2007, 15:15:57 »
Jeszcze mam pytanie odnosnie głośnika. Bo wydaje mi się jednak że po zmianie na najnowszego POLOKA jest zdecydowanie ciszej slychac rozmowce w telefonie. Nie wiem czy to moja swiadomosc, czy faktycznie jest cos ciszej?

PiT
Sprzęt: HERM200
Rom na dzisiaj: WM6 POLOK v 1.0 HTC, by qsqa
Radio: 1.47.00.10

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
« Odpowiedź #373 dnia: Wrzesień 24, 2007, 15:31:26 »
microSDhc 6GB ---> czy POLOK to obsłuży? ktos słyszał, testował lub jest pewien?

sagpiotr
Odnosnie głośności nie zauważyłem róznicy.
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline Gregs

• **
  • 135
  • Sprzęt: SGS2, SGS3, SGS4
« Odpowiedź #374 dnia: Wrzesień 24, 2007, 21:02:06 »
Z poziomu telefonu sprawdź ustawienie suwaka głośnoći pod ikonką głośnika. Po flaszowaniu suwak ustawia się w pozycji 2/3 głośności.

*

Offline emes71

• 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
« Odpowiedź #375 dnia: Wrzesień 24, 2007, 21:24:24 »
Witam, po ok. 4 godz testowania u mnie też zniknęła ikona podczerwieni, zniknęła "skórka" telefonu  :mad: i telefon powrócił do standardowej formy, oraz podczas wywoływania Key Pada w Telefonie prog sie zamykał. Dziś także zmieniłem RadioRom na 1.51.0.10 - nie wiem czy może mieć to jakiś związek

Nie wiem dlaczego w SPB Weather mam czarne litery zamiast białe jak wszędzie  :shock:

Poza tym qsqa zrobiłeś zaj....ą robotę  :ok:

Sugeruję ew. dodanie Vista Hide Battery Gauge - łatwy sposób sprawdzania stanu baterii
Wgraj tę wersję spb weather
http://www.softspb.com/downloads/weather/SpbWeather.arm.cab

*

Offline jarmor

• 36
  • Sprzęt: HTC Hermes, HP iPAQ 214, FS LOOX 720, Samsung Wave
« Odpowiedź #376 dnia: Wrzesień 25, 2007, 12:37:58 »
Gratki za ROMKA!

Testowałem i ogólnie soft wydaje się być stabilny (jeden zwis na początku - potem kilkanaście godzin spoko)

Dwie uwagi:

HTC Audio Manager sortuje pliki alfabetycznie

Problem z transmisją HSDPA - wydaje się, że jej poprostu brak (włączałem)
transfer na poziomie 128 kb/s, a innych softach (przed i po POLOKU) - 400-700 kb/s

Poza tym, moim zdaniem, świetna robota.

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #377 dnia: Wrzesień 25, 2007, 12:54:16 »
qsqa albo ktoś inny!!
poproszę o klarowną instrukcję jak wyłączyć w POLOKu PocketCM i wrócić do starych kontaktów, bo pamiętam że ktoś już o tym tutaj wspomniał ale nie mogę znaleźć tego posta.

poproszę Was o wskazówkę jak to zrobić i z góry dziękuje!!!!

*

Offline glexu

• *
  • 64
« Odpowiedź #378 dnia: Wrzesień 25, 2007, 13:06:48 »
jak wyłączyć w POLOKu PocketCM i wrócić do starych kontaktów

Uruchom normalnie PocketCM, w prawym dolnym rogu wyswietlacza przytrzymaj sluchawke, powawi sie dodatkowe menu i wtedy wcisnij na tym menu druga ikone od lewej.

pozdrawiam,
Glexu

HTC DIAMOND

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #379 dnia: Wrzesień 25, 2007, 14:14:54 »
jak wyłączyć w POLOKu PocketCM i wrócić do starych kontaktów

Uruchom normalnie PocketCM, w prawym dolnym rogu wyświetlacza przytrzymaj sluchawke, pojawi sie dodatkowe menu i wtedy wciśnij na tym menu druga ikonę od lewej.

tak ale to jest tylko chwilowe, a mnie chodzi o całkowite wyłączenie tego programu.

i jeszcze tak komentarzowo
qsqa, w PocketCM dolne logo jest za duże i pozycji pionowej ekranu lewy skorowidz alfabetyczny nie pozwala wybrać literki od "w" do "z"

« Odpowiedź #380 dnia: Wrzesień 25, 2007, 22:00:18 »

tak ale to jest tylko chwilowe, a mnie chodzi o całkowite wyłączenie tego programu.

i jeszcze tak komentarzowo
qsqa, w PocketCM dolne logo jest za duże i pozycji pionowej ekranu lewy skorowidz alfabetyczny nie pozwala wybrać literki od "w" do "z"

spvm3100 - Tu masz chyba odpowiedź :

Cytat: jacek77  Wrzesień 21, 2007, 10:57:59

Mam tylko pytanko, jak można wyłączyć PocketCM, żeby były na przykład "stare kontakty" ?

są dwie metody:

1. cytat z forum PocketCM - Ability to run the classic contact application (press the phone button for 250 ms) (w wolnym tłumaczeniu "naciśnij i przytrzymaj przycisk telefonu przez 250 ms) u mnie nie działa 

2. W rejestrzeHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shell\Rai\:MSCONTACTS należy zmienić w pozycji 1
PocketCM.exe na :MSPOUTLOOK contacts

i zresetować Hermesa

BTW - zrobiłem szarą skórkę do polskiej klawiatury programowej - będzie do nabycia w Kuchni Polskiej 

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2007, 22:03:55 wysłana przez John82 »

*

Offline glexu

• *
  • 64
« Odpowiedź #381 dnia: Wrzesień 26, 2007, 10:47:15 »
No to ja tez mam pytanie - mianowicie gdy wykonuje połączenie do kogoś to w przypadku zajetości abonenta dostaje sygnał ten wychodzi z tylnego głośnika a nie ze słuchawki. irytujące jest to trochę - poza tym głupio wyglada na ulicy :)

Jakies sugestie jak to przełączyć na "normalnie" działanie?
Napisane: Wrzesień 26, 2007, 10:28:46
Jakies sugestie jak to przełączyć na "normalnie" działanie?

Ok, znalazłem odpowiedź (opwoiem sam sobie bo nie wiem jak usunąc posta a moze sie przyda innym...

Mianowicie trzeba wyedytowac klucz w rejestrze HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Sounds/BusyTone i podmienić na inny dźwięk.
pozdrawiam,
Glexu

HTC DIAMOND

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
« Odpowiedź #382 dnia: Wrzesień 26, 2007, 10:49:04 »
glexu
Mam tak samo jak ty głosny sygnał zajętości z tylnego głosnika. z checia tez to zmienie bo jest irytujace

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #383 dnia: Wrzesień 26, 2007, 18:13:01 »

Mam tylko pytanko, jak można wyłączyć PocketCM, żeby były na przykład "stare kontakty" ?

są dwie metody:

1. cytat z forum PocketCM - Ability to run the classic contact application (press the phone button for 250 ms) (w wolnym tłumaczeniu "naciśnij i przytrzymaj przycisk telefonu przez 250 ms) u mnie nie działa 

2. W rejestrzeHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shell\Rai\:MSCONTACTS należy zmienić w pozycji 1

i zresetować Hermesa

BTW - zrobiłem szarą skórkę do polskiej klawiatury programowej - będzie do nabycia w Kuchni Polskiej 
[/quote]

przykro mi ale żadna z powyższych opcji nie działa.
w drugim przypadku zmieniłem tak jak napisałeś ale po resecie wszystko wróciło do poprzednich ustawień.

ktoś ma jescze jakiś sposób na definitywne wyłączenie PocketCM?

*

Offline jarmor

• 36
« Odpowiedź #384 dnia: Wrzesień 26, 2007, 20:41:11 »
qsqa albo ktoś inny!!
poproszę o klarowną instrukcję jak wyłączyć w POLOKu PocketCM i wrócić do starych kontaktów, bo pamiętam że ktoś już o tym tutaj wspomniał ale nie mogę znaleźć tego posta.

poproszę Was o wskazówkę jak to zrobić i z góry dziękuje!!!!

Ja to robię tak:

instaluję PocketCM
Kopiuję folder PocketCM na kartę
Odinstalowuję
Umieszczam skrót do PocketCM (tego na karcie) w Windows/Start Menu/Programs

*

Offline StMK

• 427
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14.479.2(23699) PLK
« Odpowiedź #385 dnia: Wrzesień 26, 2007, 20:48:52 »

są dwie metody:

i zresetować Hermesa

przykro mi ale żadna z powyższych opcji nie działa.
w drugim przypadku zmieniłem tak jak napisałeś ale po resecie wszystko wróciło do poprzednich ustawień.

ktoś ma jescze jakiś sposób na definitywne wyłączenie PocketCM?
SPV3100
Drugi sposób jest prawidłowy. Jeśli bezbłędnie zmieniłeś w rejestrze i odczekałeś ok. 30 sek potem reset - napewno zadziała.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2007, 20:52:38 wysłana przez StMK »

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #386 dnia: Wrzesień 26, 2007, 21:18:09 »
robie wszystko tak jak opisane, odczekałem minute (tak dla pewności) i nadal po wejściu w moduł telefonu i wywałoniu kontaktów pojawia sie PocketCM, zamiast starej wersji listy kontatków.

stara lista pojawia się tylko przy przypisywaniu numerów do ulubionych.

*

Offline jarmor

• 36
« Odpowiedź #387 dnia: Wrzesień 26, 2007, 21:36:08 »
robie wszystko tak jak opisane, odczekałem minute (tak dla pewności) i nadal po wejściu w moduł telefonu i wywałoniu kontaktów pojawia sie PocketCM, zamiast starej wersji listy kontatków.

Zrób jak w #384

*

Offline emes71

• 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
« Odpowiedź #388 dnia: Wrzesień 26, 2007, 21:40:32 »

Działa na pewno , właśnie sprawdziłem , musiałeś gdzieś popełnić błąd

« Odpowiedź #389 dnia: Wrzesień 26, 2007, 21:42:08 »
Ha, dzięki emes71  :ok:

Temat czcionki w spb weather załatwiony