[NEW HTC] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 11) by qsqa !!!

• 508 Odpowiedzi
  • 80539 Wyświetleń

Odp: [NÓWKA] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 0.94 (str 6) by qsqa !!!
« Odpowiedź #210 dnia: Wrzesień 05, 2007, 21:23:46 »
OK załatwmy to zbiorczo  :)

Orbers - nie powinno być problemu z Audio Managerem, po prostu dorwałem gotowego OM packa, w nowej wersji będzie ten z Kaisera

wersja 1.0 jest oparta na ROMie z TMO (AKU 4.2) i modyfikacji bepe polegającej na połączeniu Storage i ExtROM -jak na razie śmiga całkiem fajnie na moim Hermesie ale muszę ją przestestować gruntownie do końca tygodnia.

qsqa: Audio Manager koliduje z ArcSoft MMS Composer (wersja 3.5 z romu 0.9, moze ver. 4 Composer'a dziala ok).
Błąd zauwazylem u siebie i potwierdzam, ze winny byl Audio Manager a tak to się objawia:
mozna wysylac i odbierac mmsy jednak nie widac zalaczonych obiektow (jak obrazków), jedynie symbole zastępcze dla nich (odbiorca dostaje obrazek , w naszych elementach wyslanych go nie ma i odwrotnie, nadawca wyslal prawidlowo, wielkosc MMS wskazuje, ze "cos" tam jest, ale obrazka nie widac). Odinstalowanie AM cudownie przywróciło wszystkie obrazki w MMSach, także tych już odebranych/wyslanych.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: [NÓWKA] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 0.94 (str 6) by qsqa !!!
« Odpowiedź #211 dnia: Wrzesień 05, 2007, 22:56:59 »
A to muszę sprawdzić bo szczerze mówiąc MMSów nie wysyłam wogóle. Dzięki

*

Offline krzysiek777

• 25
  • Sprzęt: HTC KAISER
« Odpowiedź #212 dnia: Wrzesień 05, 2007, 23:19:14 »
qsqa
Chodzi o to że podpinam się pod sąsiada który ma niezabezpieczoną sieć i do tej pory zawsze się łączyłem.Po wgraniu wersji o.94 coś nie chce.Znajduje sieć prawidłowo niby się łączy,ale brak sygnału.
Chyba wiem o co chodzi - wejdź do Ustawienia - zakładka Połączenia - Wireless LAN - zakładka Power Mode - zmień połozenie suwaka z Best Battery na środkowe albo Best performance. To powinno pomóc...

Niestety dalej nie działa.Może to wina radia,wgrałem ostatnio 1.51.Powróce do starszego i zobaczymy.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2007, 23:21:57 wysłana przez krzysiek777 »

*

Offline emes71

• 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
« Odpowiedź #213 dnia: Wrzesień 05, 2007, 23:26:06 »
U mnie z wifi nie było żadnych problemów

« Odpowiedź #214 dnia: Wrzesień 06, 2007, 12:55:11 »
A to muszę sprawdzić bo szczerze mówiąc MMSów nie wysyłam wogóle. Dzięki

Dzięki temu linkowi doszedłem do rozwiązania:
http://www.pinoywindowsmobile.net/forum/viewtopic.php?p=11757

Sądzę, że ow problem to kwestia kombinacji konkretnych wersji MMS composera i HTC Audio Manager'a, wersja ArcSoft z Twojego Romu 0.9 akurat się "gryzie", nie potrafię powiedzieć co z wersją np. ArcSoft MMS 4.2.xxx jaka to wersja trafia do nowych ROMów (Jasjamming'a itp)

*

Offline yaro78

• **
  • 116
  • Sprzęt: HERM300 WM6 Shaps Radio 1.50.00; IPL1.04/SPL2.1 Olipro
« Odpowiedź #215 dnia: Wrzesień 06, 2007, 13:42:09 »
qsqa nie mogę się doczekać nowej wersji PL :)) dawno nie flashowałem hermiego...

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #216 dnia: Wrzesień 06, 2007, 16:30:08 »
Witam wszystkich   :)

Niestety wersja oparta na ROMie TMO była lekko mówiąc niedorobiona ... Dlatego też za namową kolegów z XDA Dev przeszedłem obecnie na wersję D-Lite (czyli ROM z DOPOD odpowiednio potraktowany przez bepe czyli Storage jest połączony z ExtROM), po 1 dniu testowania stwierdzam, że to była słuszna decyzja ... myślę że jutro wieczorem betatesterzy wersji RC1 dostaną trochę roboty domowej   B)

Główne założenia wersji 1.0 niezmieniły się, czyli będzie wersja Lite i FullWypas, będzie nowy MMS Composer 4.2, i nowe wersje Dialera 3G i HTC Home. Nie będzie Transcribera i tym podobnych "śmieci" ...

« Odpowiedź #217 dnia: Wrzesień 07, 2007, 14:13:48 »
Ściągnąłem najnowszą wersję POLOKa z Rapidshare i wrzuciłem tu:

http://newton.net.pl/pda/

Jest tam też książeczka. Zapraszam do korzystania :). I jeszcze pytanko: po zdjęciu CID-a, instalacji HardSPL i POLOKa zamiast EDGE mam GPRS. Jak to naprawić?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2007, 15:06:24 wysłana przez Newton_ »

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #218 dnia: Wrzesień 07, 2007, 15:31:01 »
A gdzie masz GPRS zamiast EDGE ? Ikonka na górze?

« Odpowiedź #219 dnia: Wrzesień 07, 2007, 15:35:59 »
Tak, po ikonce. Rozwiązaniem było zainstalowanie ROM-u 1.50 z ftp://ftp.xda-developers.com/Hermes/Extracted_Radio_ROMs

Pozdrawiam.

*

Offline mario_75_ania

• 30
« Odpowiedź #220 dnia: Wrzesień 08, 2007, 19:03:30 »
witam
testuje (naszego) poloka i jestem zadowolony BARDZO
mam taka propozycje czy nie byloby mozliwosci w finalnej wersji umiescic czegos takiego "touchFLO"
wiecej info pod linkiem http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=77255.0
pozdrawiam

oczywiscie po niezbednych modyfikacjach :O~
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2007, 19:05:48 wysłana przez mario_75_ania »
REGULAMIN !!

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #221 dnia: Wrzesień 08, 2007, 20:34:38 »
Pierwsza ważna wiadomość - v 1.0 opóźni się trochę ze względu na dodatkową robotę z pracy - sorki ale muszę dzielić jakoś czas pomiędzy obowiązki i przyjemność  :S

TouchFLO - na Hermesie na razie to nie działa a raczej działa jako ButtonFLO więc dla mnnie to bez sensu. Aplikacja z XDA DEV to programik napisany bodajże w Flashu i jest pamięciożerny i niestabilny. Jedyne co wrzuciłem do wersji 1.0 to PocketCM czyli kontakty a'la Touch.

*

Offline _blacker_

• 41
  • Sprzęt: Mio P560 + 2gb
« Odpowiedź #222 dnia: Wrzesień 10, 2007, 19:16:00 »
qsqa, wielkie dzieki za twoja prace! Wlasnie odpalilem 0.94 i jak narazie wszystko ok. Jest kilka malych bug'ow ale dziala swietnie. Powodzenia!
Pozdrawiam...
MIO P560 + 2gb

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #223 dnia: Wrzesień 10, 2007, 20:36:45 »
witajcie,
właśnie sciągnołem sobie Poloka na PC, ale po ostatniej wpadce w flaszowaniem boje się cokolwiek robić z moim espefałem.
mam teraz WM5 i chciałbym zamontować POLOKA, czy mogę prosić o jakieś wsazówki jak mam to uczynić?
please, please!!!!! ::) ::)

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #224 dnia: Wrzesień 10, 2007, 21:06:06 »
[...]
czy mogę prosić o jakieś wsazówki jak mam to uczynić?
[...]

Z tego co widac to zapoznales sie chyba z "HERMES dla początkujących :-) e-book"
Tam jest przeciez dokladnie napisane co i jak, a takze co w pierwszej kolejnosci
na dodatek w ojczystym jezyku.

Czego nie wiesz? Czego nie mozesz zrozumiec?
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #225 dnia: Wrzesień 10, 2007, 21:19:15 »
no właśnie chodzi o to, że nie wiem jak mam sie do niego zabrać.
przeczytałem e-book, ale nadal mam lęki, żeby się zabrać za ponowną kombinacje przy sprzęcie.
jest to moje pierwsze urządzonko i od początku miałem problem i teraz mam pietra strasznego.
czy ze by wgrać hard spl to muszę miec pda podłączonego do kompa kablem do synchronizacji czy co innego?
no i co dalej?
 :mysli:

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #226 dnia: Wrzesień 10, 2007, 21:41:16 »
[...]
czy ze by wgrać hard spl to muszę miec pda podłączonego do kompa kablem do synchronizacji czy co innego?
no i co dalej?
"HERMES dla początkujących :-) e-book"
W tym celu:
- rozpakowujemy plik 2. Hard SPL v7.zip do osobnego katalogu
- wchodzimy do tego katalogu i uruchomiamy plik RUUWrapper.exe
- pojawi się okienko jak poniżej. Zaznaczamy „Force using SSPL” i naciskamy „Next”
"HERMES dla początkujących :-) e-book"masz tam wszystko: co............kiedy........i o kablu tez jest

no nic........tu tematem jest POLOK
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline _blacker_

• 41
« Odpowiedź #227 dnia: Wrzesień 10, 2007, 22:56:29 »
SPVM3100, Ja cie rozumiem tez tak mialem ;)
tyle mialem lepiej ze sie okazalo ze hard SPL mialem juz wgranego wiec stres mniejszy....
z rospedu upgradowalem sobie radio....
wszystko sie udalo, nie ma powodu zeby tobie sie mialo nieudac....
Powodzenia
MIO P560 + 2gb

*

Offline majekqwert

• *
  • 93
    • Forum Tośki G900
  • Sprzęt: HTC Raphael
« Odpowiedź #228 dnia: Wrzesień 11, 2007, 19:56:08 »
Ja bym mial jeszcze propozycje,aby zrobic ROM w wersji takiej jak orginalna HTC, tylko po Polsku  :ok: A reszte programow,kazdy sobie sam zainstaluje/usunie.

*

Offline wawrzekpl

• *
  • 61
  • Sprzęt: htc tytn, diamond, fs loox t830, mio p550
« Odpowiedź #229 dnia: Wrzesień 11, 2007, 23:02:57 »
Ja bym mial jeszcze propozycje,aby zrobic ROM w wersji takiej jak orginalna HTC, tylko po Polsku  :ok: A reszte programow,kazdy sobie sam zainstaluje/usunie.
Jak się nie mylę to masz na myśli wersję lite, która już została zapowiedziana.

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #230 dnia: Wrzesień 14, 2007, 11:56:28 »
Pierwsza ważna wiadomość - v 1.0 opóźni się trochę ze względu na dodatkową robotę z pracy - sorki ale muszę dzielić jakoś czas pomiędzy obowiązki i przyjemność  :S

TouchFLO - na Hermesie na razie to nie działa a raczej działa jako ButtonFLO więc dla mnnie to bez sensu. Aplikacja z XDA DEV to programik napisany bodajże w Flashu i jest pamięciożerny i niestabilny. Jedyne co wrzuciłem do wersji 1.0 to PocketCM czyli kontakty a'la Touch.

I jak idą prace , kiedy możemy się spodziewać wersji final  ?

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #231 dnia: Wrzesień 14, 2007, 13:48:41 »

Jak dobrze pójdzie to dzisiaj  :ok: :O

Będzie to v1.0 oparta na ROMie T-Mobile 3.60.110.4  6275 AKU 4.2 z Big Storage (dzięki nowej metodzie bepe )

Dzięki temu "Przechow. danych" -> 52 MB a "Program" - 29 MB

W POLOKu Full Wypas bedą m.in.:

PocketCM
PocketCM Keyboard
Battery Status
TodayAgenda

itd....

Dzisiaj po południu przygotuję dokładny opis a wieczorem wrzucę na RS i Sendspace

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #232 dnia: Wrzesień 14, 2007, 13:54:53 »
HALOOOOOOOO  :ok:

MAM PLOKA,

Wielkie dzieki dla qsqa (wielki CzłowieK) i jeszcze wieksze dla _blacker_'a bez Was Panowie siedział bym z jakąś kupą angeiskiego starego złomu na espefałce.

WIELCY LUDZIE DZIEKI!!!!!!!!! :O~

I Wielki Dla niCh SZACUNEK  :grin:

jeszcze tylko zmienie RAdyjko i będzie GIT i już się nie boje kombinowaććććććććććć   

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #233 dnia: Wrzesień 14, 2007, 14:07:48 »

Jak dobrze pójdzie to dzisiaj  :ok: :O

Będzie to v1.0 oparta na ROMie T-Mobile 3.60.110.4  6275 AKU 4.2 z Big Storage (dzięki nowej metodzie bepe )

Dzięki temu "Przechow. danych" -> 52 MB a "Program" - 29 MB

W POLOKu Full Wypas bedą m.in.:

PocketCM
PocketCM Keyboard
Battery Status
TodayAgenda

itd....

Dzisiaj po południu przygotuję dokładny opis a wieczorem wrzucę na RS i Sendspace
Brzmi świetnie , patent bepe jest rewelacyjny

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #234 dnia: Wrzesień 14, 2007, 14:49:17 »
WM6 POLOK v 1.0 RC3 (to RC, żebyście mogli wyłapać pozostawione błędy)

WERSJA OS:
T-Mobile z modyfikacją bepe polegającą na połączeniu Storage z ExtROM + 4 MB pagepool
CE OS 5.2.1620 (Build 18125.0.4.2)

PAMIĘĆ:
Przechow. danych - 52 MB,  Program - 29 MB

USUNIĘTE:
- Transcriber
- Customer Feedback
- Catalog
- Error Reporting
- Autoupdate
- Zip
- Voice Dial
- kalkulator
- HTX X-Button
- niepotrzebne pliki graficzne i audio/video

DODANO:
- Office 2007 z OneNote (wersja spolszczona w 50%)
- Internet Calling z aplikacją do konfiguracji ustawień
- nową wersję Voice Speed Dial (PL)
- Pocket RAR (PL)
- 1-Calc Lite (jako zamiennik standardowego kalkulatora)
- HTC X-Button v2 (najnowsza)
- 3G Dialer (schen)
- HTC Home plugin v2 (najnowszy build!) (Tylko wersja Full Wypas)
- 10B Touch CommManager
- Autoconnect
- HTC Network Plugin
- Network Wizard z ustawieniami wszystkich polskich sieci GSM

AKCESORIA:
-  Advanced Configuration v1.0 (Tylko wersja Full Wypas)
- CallFirewall (blokowanie połączeń) v1.2 (Tylko wersja Full Wypas)
- Fieldtest (monitorowanie sieci GSM/3G) (Tylko wersja Full Wypas)
- Freemem (do zwalniania pamięci RAM) (Tylko wersja Full Wypas)
- GSFinder (Eksplorator plików) (Tylko wersja Full Wypas)
- Magic ss (zrzuty ekranów) (Tylko wersja Full Wypas)
- Notepad (prosty notatnik) (Tylko wersja Full Wypas)
- pBar (menadżer zadań) (Tylko wersja Full Wypas)
- PHM RegEdit (edytor rejestrów)
- PIM Backup v2.5 (Tylko wersja Full Wypas)
- SMS Backup (Tylko wersja Full Wypas)
- Totalcmd (eksplorator plików) PL
- WiFiFoFum (skaner sieci WiFi) (Tylko wersja Full Wypas)
- PocketCM v13 (kontakty a'la Touch) (Tylko wersja Full Wypas)
- PocketCM Keyboard v0.9 (klawiatura a'la Touch) (Tylko wersja Full Wypas)
- Battery Status Ext najnowszy build (Tylko wersja Full Wypas)
- TodayAgenda v1.0 PL (Tylko wersja Full Wypas)

MULTIMEDIA:
- HTC Audio Manager (Tylko wersja Full Wypas)
- TCPMP v0.81 PL
- HTC Recorder (Tylko wersja Full Wypas)
- XnView (Tylko wersja Full Wypas)

!!!UWAGA!!! Ponieważ wersja BigStorage polega na połączeniu Storage z ExtROM pod żadnym pozorem proszę nie odblokowywać ExtROM po wgraniu POLOKA v1.0 ! Przed wgraniem POLOKa przenieś wszystkie swoje dane z EXTROM w bezpieczne miejsce !

Po kalibracji nie przerywajcie procesu customizacji ponieważ zawiera patcha do MMS Composera

UWAGA !!! Z POWODU NIESTABILNOŚCI WERSJI 1.0RC3 LINKI ZOSTAŁY TYMCZASOWO USUNIĘTE !!!
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2007, 17:00:08 wysłana przez qsqa »

*

Offline _blacker_

• 41
« Odpowiedź #235 dnia: Wrzesień 14, 2007, 15:09:53 »
Brawo qsqa!
dalo by sie zrobic taki dynks, zeby przytrzymanie jakiegos buttona powodowalo wygaszenie ekranu i wlaczenie "lampy blyskowej" aparatu, to tak zamiest latarki ;)
rozumiem zeby nie odblokowywac extrom PO zainstalowaniu wersji 1.0 ?

SPVM3100, gratulacje, zycze dobrej zabawy ze zmiana softu..... zwlaszcza od qsqa !!!
MIO P560 + 2gb

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
« Odpowiedź #236 dnia: Wrzesień 14, 2007, 15:12:24 »
qsqa - jestem pod wrazeniem - god job !!!! :)
pozdrawiam
Jachu

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #237 dnia: Wrzesień 14, 2007, 16:25:03 »
Wielki szacun qsqa , już się nie mogę doczekać  :O~ ( to chyba pierwsze oznaki uzależnienia od fleszowania ) :smile:

*

Offline snowrider

• 1357
Odp: [JEEEST] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 8) by qsqa !!!
« Odpowiedź #238 dnia: Wrzesień 14, 2007, 19:52:20 »
ja już zassssssyysssam, bo wersja 0.91 jest super więc ta musi być zajefajna!!!!!!!!!!!! :grin:

*

Offline sagpiotr

• 11
Odp: [JEEEST] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 8) by qsqa !!!
« Odpowiedź #239 dnia: Wrzesień 14, 2007, 21:17:19 »
Witam wszystkich,
Jestem szczesliwym posiadaczem TyTn'a od zaledwie kilku dni, ale już zacząłem zabawę z flashowaniem i wgrywaniem ROMU. Instrukcja FAQ jest naprawdę pomocna (jasna i czytelna), szybko i bezboleśnie pozwoliła przeprowadzić proces update. Juz się napaliłem na nowy romik ale mam pewną wątpliwość po przeczytaniu tych słów qsqa

...pod żadnym pozorem proszę nie odblokowywać ExtROM po wgraniu POLOKA v1.0 !...

I teraz pytanie do was koledzy - fachowcy w flashowaniu, czego mam nie robić, żeby nie uszkodzić wieczyście zabawki.
Nadmienię że przy wgrywaniu 0.94 postępowałem zgodnie z instrukcjami faq.

Dodatkowo - mój sprzęt to HTC TyTN bes SIM i CID

PiT
Sprzęt: HERM200
Rom na dzisiaj: WM6 POLOK v 1.0 HTC, by qsqa
Radio: 1.47.00.10