[NEW HTC] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 11) by qsqa !!!

• 508 Odpowiedzi
  • 80782 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline emes71

• 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
Odp: [POPRAWKA] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 0.91 (str 4) by qsqa
« Odpowiedź #150 dnia: Sierpień 28, 2007, 22:48:42 »
Się robi mistrzu

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: [POPRAWKA] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 0.91 (str 4) by qsqa !!!
« Odpowiedź #151 dnia: Sierpień 28, 2007, 23:01:13 »
No i Network Wizard zaktualizowany  :ok:

Pytanie do PLAYowców - czy ktoś może odpalić Field test i podać mi wartość MNC/MCC?

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #152 dnia: Sierpień 28, 2007, 23:30:32 »
Ja właśnie zanim zajrzałem na powyższego screena doszedłem do tego że oprócz błędnego portu dla mms w plusie network wizard ustawia takża błędny gateway: było  211.2.96.16, a powinno być 212.2.96.16.
Teraz już mi wszystko hula jak należy i mogę cieszyć się mmsami.
qsqa wiem, że to co napiszę przewija się w tym topicu parokrotnie, ale oby tak dalej...!
Ja jestem bardzo zadowolony z tego Twojego kucharzenia ;)
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline zoy

• 9
« Odpowiedź #153 dnia: Sierpień 29, 2007, 00:11:37 »
Ad1.To wina HTC Home na innych romach też to zauważyłem
Ad2. To jest bug batterystatus
Ad3.U mnie nie doświadczyłem tego problemu , ale nie używam HTC Home , może tu jest przyczyna

OK, wiec nie rom

Co do bluetooth to nie mam pojęcia , używam tylko do gps i tu działa bez problemów

moze problem lezy w tym ze nie mam mozliwosci odpalenia klienta FTP po BT (nie znalazlem takiej opcji w ver 0.91), czy pod windowsami nie ma problemu z polaczeniem po BT ?

MNC/MCC dla PLAY

*

Offline lukjod

• 503
  • Sprzęt: touch HD 2
Odp: [POPRAWKA] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 0.91 (str 4) by qsqa !!!
« Odpowiedź #154 dnia: Sierpień 29, 2007, 01:09:01 »
WIELKI SZACUNEK dla qsqa za polski rom,dziala wysmienicie, mi do szczescia brakuje tylko obslugi internet calling via sip, WGRALEM SIP-A VIA BLACK, reszta jest ok, zawsze chcialem taki POLSKI rom zrobic naprawde super uznanie podziwiam za wlozony trud i bezinteresowna pomoc dla forum, prosze wstaw paypal-a w pelni zasluzony OGROMNY POZYTYW
dziekuje, jedyny polski rom wart uwagi i trudu wen wlozonego,
nie poddawaj sie, osiagnales bardzo wiele, jest to kawal porzadnej roboty...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2007, 01:15:08 wysłana przez lukjod »
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #155 dnia: Sierpień 29, 2007, 07:51:29 »

Co do bluetooth to nie mam pojęcia , używam tylko do gps i tu działa bez problemów

moze problem lezy w tym ze nie mam mozliwosci odpalenia klienta FTP po BT (nie znalazlem takiej opcji w ver 0.91), czy pod windowsami nie ma problemu z polaczeniem po BT ?

MNC/MCC dla PLAY

A mogłbyś zrobić taki zrzut jak nie będziesz w roamingu PLUSa tylko w zasięgu UMTS PLAY.

*

Offline zoy

• 9
« Odpowiedź #156 dnia: Sierpień 29, 2007, 09:24:23 »
ok
internet sharing z Mac OS 10.4.10 juz dziala, zostalo mi jeszcze polaczyc po BT Missing Sync for Windows Mobile
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2007, 09:29:44 wysłana przez zoy »

« Odpowiedź #157 dnia: Sierpień 29, 2007, 09:57:22 »
Witam
Słuchajcie, co prawda udało mi się w końcu wgrać ROM, ale nie powinienem tego robić poprzez tymczasowy hardsspl by Des (opcja sspl w programie do update). Program Wraper RUU nie wykrywa u mnie SPL. Już mówię co mam, może ktoś będzie wiedział co z tym zrobić:
Oryginalnie z Ery miałem IPL bodajże 1.04 ale SPL na pewno 1.09 (ten pokręcony)
Zrobiłem update do hardSPL v7 czyli mam teraz IPL .04 i SPL 2.10 by Olipro.
Instalacja po tym WM 6 od HTC poszła gładko bez bólu.
Z radiem i z tym Romem miałem jazdę Podczas próby instalki nie rozpoznawał SPL, musiałem robić SSPL.
Czy to oby nie sprawka CID'a???
Jeśli tak, to jak sobie poradzić z tym CID'em mając SPL 2,10??? Najpierw zdegradować go do 1.04? Ktoś robił coś podonego ???

A tak wogóle Rom bomba - qsqa - chyle czoło...

chyba klika drobnych bledow w start>ustawienia>przuciski i jak sobie próbujesz przypisać aplikacje to widać jeszcze kilka rzeczy w języku ang. i pl np. jest Kamera i camera, itd... proszę o sprawdzenie

Tez mam Vario II z Ery, i tez musialem zaznaczyc opcję Force SSPL. Generalnie nigdy nie wnikalem w te rozne bootloadery, CIDy i Super CIDy skoro flashowanie szlo bez bolu (praca, rodzina i inne hobby pochlaniaja wystarczająco duzo czasu ;)  ).
Ale Twoj post mnie zaniepokoil (cytat: "nie powinienem tego robić poprzez tymczasowy hardsspl") - w czym jest lub moze byc problem? Czemu opcja Force SSPL nie jest polecana? Dodam, ze nigdy z CIDem/Super CIDem nic nie robilem, półkowy ROM Ery zmienilem na POLOKA 0.9, wgrywajac jedynie HardSPL i nowe radio - nic wiecej (simlocka, bo mam aktywacje w Plusie, moje Vario miał ściągnięte w momencie zakupu)
Napisane: Sierpień 29, 2007, 09:52:24
WIELKI SZACUNEK dla qsqa za polski rom,dziala wysmienicie, mi do szczescia brakuje tylko obslugi internet calling via sip, WGRALEM SIP-A VIA BLACK, reszta jest ok, zawsze chcialem taki POLSKI rom zrobic naprawde super uznanie podziwiam za wlozony trud i bezinteresowna pomoc dla forum, prosze wstaw paypal-a w pelni zasluzony OGROMNY POZYTYW
dziekuje, jedyny polski rom wart uwagi i trudu wen wlozonego,
nie poddawaj sie, osiagnales bardzo wiele, jest to kawal porzadnej roboty...

Mozesz podeslac na forum lub maila lub rapidshare'a czy sendspace ow pakiet SIP od black'a? Dzięki (s_marek(małpa)poczta.onet.pl)

*

Offline yaro78

• **
  • 116
  • Sprzęt: HERM300 WM6 Shaps Radio 1.50.00; IPL1.04/SPL2.1 Olipro
« Odpowiedź #158 dnia: Sierpień 29, 2007, 10:41:36 »
Gitarzysta - wiem gdzie leży problem. Jeśli nie zdejmiesz CIDA, to można zrobić upgrade tylko poprzez opcję SSPL. Bardzo niebezpieczne. Jeśli ROM będzie zawierał swój IPL i SPL to w takim przypadku nastąpi zmiana oryginalnego SPL. POLOK i wiele innych upichconych nie ma IPL/SPL więc nie ma ryzyka. W takim też przypadku jak coś się zwali przy upgrade możesz uwalić hermiego. SPL2.1 Olipro zabezpieczy urządzenie ale gdy jest zdjęty CID. Wtedy jak coś nie wyjdzie można zacząć jeszcze raz. Zdjęty CID na pewno = utracie gwarancji. Ja się wyloozowałem i w moim 2-3 miesięcznym hermesie pozdejmowałem wszystko: CID i SIMLOCKA. Postawiłem SPL 2.1 Olipro i wkładam sobie różniaste Romy. Mam teraz Shapsa 3.60a - też niedorobiony lekko także qsqa niech się nie łamie :) i radio 1.50. Z tego radia jestem bardzo zadowolony.

*

Offline yaro78

• **
  • 116
  • Sprzęt: HERM300 WM6 Shaps Radio 1.50.00; IPL1.04/SPL2.1 Olipro
« Odpowiedź #159 dnia: Sierpień 29, 2007, 13:04:00 »
Qsqa - wywaliłbym klawiaturkę PCM KEYBOARD, skupiłbym się na przeróbce domyślnej klawiaturki - tej ładnej czarnej. W końcu w Erze normalnie były na niej polskie znaki i wszystko grało. Ta PCM nie jest zbyt poręczna, pewno większość przyzwyczaiła się do domyślnej. PCM przypomina nieco tą z AutoMapy - jest do luftu. Oglądałem sobie Shapsa w wersji 6.0a i powiem, że tam też nie ma PCM. Mało tego - zostały okrjone tez metody ręcznego wprowadzania do Block Recognizera i Letter Recognizera.

*

Offline Edwardo

• **
  • 213
  • Sprzęt: Diamond
« Odpowiedź #160 dnia: Sierpień 29, 2007, 17:22:02 »
hmmm... wydawalo mi sie, ze gdzies na wiki hermesa bylo ze przy 2.10Olipro nie trzeba zdejmowac CIDa.
zreszta, zmienialem sobie pierwszy raz na wm6.0 TNT po wgraniu 2.10 i w mtty po info 2 wyskoczylo ze mam supercida.
a wczesniej nic nie kombinowalem z flashowaniem.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #161 dnia: Sierpień 29, 2007, 18:01:07 »
hmmm... wydawalo mi sie, ze gdzies na wiki hermesa bylo ze przy 2.10Olipro nie trzeba zdejmowac CIDa.
zreszta, zmienialem sobie pierwszy raz na wm6.0 TNT po wgraniu 2.10 i w mtty po info 2 wyskoczylo ze mam supercida.
a wczesniej nic nie kombinowalem z flashowaniem.

dobrze Ci sie wydaje
Oraz mozna wrocic do 1.04 i 1.06 niestety nie ma 1.09ds z 2.10olipro, najpier degradacja do 1.10olipro a dopiero na ds
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #162 dnia: Sierpień 29, 2007, 20:27:43 »
Znalazłem w czeluściach internetu coś co przyda się użytkownikom MobileGadu którzy narzekają na brak auto połączenia i można by to dołączyć do poloka , poza auto połączeniem , można ustawić czas trwania połączenia i czas bezczynności po którym połączenie będzie zakończone , aplikację spolszczyłem żeby pasowała do poloka . Link
http://www.sendspace.com/file/i58zti
Rozpakować i wrzucić do folderu windows , program pojawi się w ustawieniach w zakładce połączenia .

*

Offline mario_75_ania

• 30
« Odpowiedź #163 dnia: Sierpień 29, 2007, 20:30:56 »
emes
masz racjie w poloku cos takiego byloby  czyms fajnym
pozdrawiam
REGULAMIN !!

*

Offline lukjod

• 503
  • Sprzęt: touch HD 2
« Odpowiedź #164 dnia: Sierpień 29, 2007, 21:08:32 »
Mozesz podeslac na forum lub maila lub rapidshare'a czy sendspace ow pakiet SIP od black'a? Dzięki (s_marek(małpa)poczta.onet.pl)

tutaj jest gotowa paczka do voipa wraz z sip panelem
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

*

Offline mario_75_ania

• 30
« Odpowiedź #165 dnia: Sierpień 29, 2007, 21:36:56 »
zauwazylem jedna rzecz mianowicie
jak mam today i naciskam sluchawke zielona to nie wyswietla spisu polaczen
gdy wlacze kontakty nie ma mozliwosci przewijania (tym bocznym kolkiem)kontaktow
przy pisaniu sms gdy zaczynam pisac w orientacji pionowej i przechodze na poziom system strasznie muli
sorki jesli pisze glupoty ale w pierwszej wersji (kuski) tego nie bylo
pozdro!!!!!!!!
REGULAMIN !!

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #166 dnia: Sierpień 29, 2007, 22:23:50 »
WM6 POLOK v 0.94

PAMIĘĆ:
Przechow. danych - 43 MB,  Program - 29 MB

POPRAWKI:
- poprawiony Network Wizard dla PLUS GSM + dodane ustawienia dla PLAY (do przetestowania)     B)
- poprawiona lokalizacja dzwonków w "My Documents"
- licznik czasu dla GPRS/3G wprowadzony na stałe (nie trzeba używać Advanced Configuration)
- poprawiony Dialer 3G
- jak zwykle poprawki kosmetyczne ...

DODANO:
- polska wersja PocketRAR
- polska wersja Total Commander
- FreeMem do zwalniania pamięci
- WiFiFoFum
- nowy folder "Multimedia" a w nim:
- HTC AudioManager
- HTC Recorder
- polska wersja XNView (oempack nothin-a)  :ok:
- polska wersja TCPMP v 0.81  (oempack nothin-a )  :ok:
- nowa wersja PocketCM Keyboard v 0.7
- SoftKey Changer ( w zakładce System)
- Autoconnect (w zakładce Połączenia) -żeby nie było, że nie czytam własnego wątku  :ohreally:

WM6 POLOK v 0.94 na RS

WM6 POLOK v o.94 na SENDSPACE
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2007, 22:42:12 wysłana przez qsqa »

« Odpowiedź #167 dnia: Sierpień 29, 2007, 22:33:25 »
WM6 POLOK v 0.94

DODANO:
- polska wersja PocketRAR
- polska wersja Total Commander
- FreeMem do zwalniania pamięci
- WiFiFoFum
- nowy folder "Multimedia" a w nim:
- HTC AudioManager
- HTC Recorder
- polska wersja XNView (oempack nothin-a)  :ok:
- polska wersja TCPMP v 0.81  (oempack nothin-a )  :ok:
- nowa wersja PocketCM Keyboard v 0.7
- SoftKey Changer ( w zakładce System)
- Autoconnect (w zakładce Połączenia) -żeby nie było, że nie czytam własnego wątku  :ohreally:

WM6 POLOK v 0.94

qska, dzieki przede wszystkim. 2-ga rzecz, moze warto zrobic wersję lite, gdzie wszelkie akcesoria beda w ext romie jako autorun a co za tym idzie mozna je bedzie odinstalowac?

*

Offline emes71

• 684
Odp: [NÓWKA] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 0.94 (str 6) by qsqa !!!
« Odpowiedź #168 dnia: Sierpień 29, 2007, 22:41:55 »
Dzięki Qsqa , ja jak zwykle proszę o innego linka
Co do wersji lite , to może się wstrzymać do wersji finalnej i dopiero wtedy podjąć solidarną decyzję o co odchudzić podstawową wersję , może w formie ankiety ?

*

Offline qsqa

• 2086
Odp: [NÓWKA] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 0.94 (str 6) by qsqa !!!
« Odpowiedź #169 dnia: Sierpień 29, 2007, 22:45:00 »
Dzięki Qsqa , ja jak zwykle proszę o innego linka
Co do wersji lite , to może się wstrzymać do wersji finalnej i dopiero wtedy podjąć solidarną decyzję o co odchudzić podstawową wersję , może w formie ankiety ?

Już jest   SENDSPACE B)

gitarzysta wersje lite zrobię przy v 1.0 teraz na razie wrzucam dodatkowe programy typu must have  i pracuję nad stabilnością systemu

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #170 dnia: Sierpień 29, 2007, 22:51:00 »
Dziękuje , już zasysam  :grin:

*

Offline mario_75_ania

• 30
« Odpowiedź #171 dnia: Sierpień 30, 2007, 00:03:15 »
jesli chodzi o mms jest oki
to tak na goraco
pozdrawiam
REGULAMIN !!

« Odpowiedź #172 dnia: Sierpień 30, 2007, 08:55:35 »
uruchomiłem u siebie VoIP (mam konto w ipfon.pl i działa), nie była to tylko kwestia wgrania caba WM6VoIP.cab

qska, jak chcesz zintegrowac ponownie to co HTC usunęło w swoim ROMie (jak pisałem VoIP jest w standardzie WM6 Professional) daj znać a napiszę co i jak, wraz z odpowiednimi paczkami. Oczywiście sposób nie jest mój, ale może to zaoszczędzić szukania innym, którzy chcą mieć VoIP w swoim Hermesie. Dodam, że działające VoIP jest w romach serii Black i Schaps'a, tylko, że te nie są spolszczone ;)

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #173 dnia: Sierpień 30, 2007, 10:21:13 »
uruchomiłem u siebie VoIP (mam konto w ipfon.pl i działa), nie była to tylko kwestia wgrania caba WM6VoIP.cab

qska, jak chcesz zintegrowac ponownie to co HTC usunęło w swoim ROMie (jak pisałem VoIP jest w standardzie WM6 Professional) daj znać a napiszę co i jak, wraz z odpowiednimi paczkami. Oczywiście sposób nie jest mój, ale może to zaoszczędzić szukania innym, którzy chcą mieć VoIP w swoim Hermesie. Dodam, że działające VoIP jest w romach serii Black i Schaps'a, tylko, że te nie są spolszczone ;)

No to dawaj na PM - wrzucimy do wersji v1.0  :)

Jak tam sprawuje się v0.94 ??

*

Offline Amigos26

• 15
  • Sprzęt: SPV TyTH II
« Odpowiedź #174 dnia: Sierpień 30, 2007, 11:07:49 »
Zainstalowałem 0.91 i SPB Weather i mam problem z kolorem czcionek bo nie widzę podpisów pod ikonami i nazwy miast. Macie jakieś pomysły?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2007, 11:13:00 wysłana przez Amigos26 »
HTC Kaiser
Microsoft Windows Mobile: 6 Professional

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #175 dnia: Sierpień 30, 2007, 11:32:56 »
Zainstalowałem 0.91 i SPB Weather i mam problem z kolorem czcionek bo nie widzę podpisów pod ikonami i nazwy miast. Macie jakieś pomysły?

Masz starą wersję SPB Weather, która się gryzie z X-Button  :(
Masz 2 rozwiązania:
- zainstalować sprawdzony SPB Weather tutaj
- zamiast X-button używać pBar
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2007, 11:36:29 wysłana przez qsqa »

*

Offline Amigos26

• 15
  • Sprzęt: SPV TyTH II
« Odpowiedź #176 dnia: Sierpień 30, 2007, 11:39:34 »
Mam wersje 1.7.0 kompilacja 764 a X-Bution to chyba nie włączone w tej wersji bo go nie widzę
HTC Kaiser
Microsoft Windows Mobile: 6 Professional

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #177 dnia: Sierpień 30, 2007, 12:51:25 »
Wgraj SPB Weather, który podałem wcześniej i napisz czy to rozwiązało problem (to jest build 767) specjalnie wypuszczony aby zwiększyć kompatybilność z X-Button i w ogóle z WM6.

« Odpowiedź #178 dnia: Sierpień 30, 2007, 14:20:26 »

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #179 dnia: Sierpień 30, 2007, 21:11:30 »
Dzięki gitarzysta - kawał dobrej roboty.

Jak tam wrażenia z użytkowania wersji 0.94?   B)

Powoli się zaczyna "wypiekać" v 1.0 - oparta na ROMie z TMO. Po lekkim odchudzeniu działa szybciej niż wersja oficjalna HTC ....