[NEW HTC] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 11) by qsqa !!!

• 508 Odpowiedzi
  • 80863 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: [NEW RELEASE] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 0.9 (str 3) by qsq
« Odpowiedź #90 dnia: Sierpień 26, 2007, 19:30:20 »
ogólnie romik jest świetny :)
ale faktycznie network wizard nie dodał mi ustawień mms w plusie;
dodatkowo w trakcie połączenia edge jak klikam na ikonkę E to brakuje tam klawisza "rozłącz"; jest jedynie "ukryj";
ktoś zna może wpis do rejestru który może to zmienić?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2007, 19:34:58 wysłana przez copymaker »
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline adam1976

• *
  • 52
  • Sprzęt: MDA Copmact III (HTC Artemis), SE P910i, SE P900, NOKIA 6310i, TomTom Go 720 T, Acer N50 Premium, iPhone 3GS 16 GB
Odp: [NEW RELEASE] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 0.9 (str 3) by qsqa !!!
« Odpowiedź #91 dnia: Sierpień 26, 2007, 20:02:37 »
Witam

Czy ten romik można wgrać do HTC Artemis (MDA Compact III)
urządzenia różnią się praktycznie sprzętową klawiaturą posiadają GSM itp.

Pozdrawiam
TomTom GO 720 T
Lenovo Y530
iPhone 3GS 16 GB White

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
Odp: [NEW RELEASE] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 0.9 (str 3) by qsqa !!!
« Odpowiedź #92 dnia: Sierpień 26, 2007, 20:03:56 »
Witam

Czy ten romik można wgrać do HTC Artemis (MDA Compact III)
urządzenia różnią się praktycznie sprzętową klawiaturą posiadają GSM itp.

Pozdrawiam

Jestes pewny ze roznia sie tylko tym ?
Wydaje mi sie ze jednak nie ...
pozdrawiam
Jachu

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #93 dnia: Sierpień 26, 2007, 20:23:42 »
Kolejna rzecz ktora mi nie dziala prawidlowo: pomimo ze ustawiam aby pobral mi wszystkie wiadomosci z gmaila na hermesa laduja tylko te sprzed 30 dni. czy ktos ma podobny problem?   
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #94 dnia: Sierpień 26, 2007, 22:32:25 »
Przede wszystkim dzięki za wszelkie komentarze - dzięki temu mam nadzieję, że v 1.0 będzie już perfekcyjna  :)

POLOK jest tylko i wyłacznie przeznaczony do Hermesa, TyTn, MDA Vario II, SPV M3100 - nie próbujcie go wgrywać do innych urządzeń bo na 100 % skończy się "cegłą"

Network wizard  - faktycznie ustawienia MMS dla Plusa są pominięte, być może to jutro poprawię.

W ogólę to planuję wypuścić wersję 0.91 z poprawkami do błędów zgłoszonych do tej pory  :ok:

Glossy Black Bars - dodaje czarny pasek u góry i na dole, który fajnie się komponuje z tematem POLOKa

Timer i przycisk rozłacz w dymku GPRS/3G - należy zmienić rejestr na wartość poniżej:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\ControlPanel\Phone]
"Flags2"=dword:00000000

Skype, GG na pewno się nie pojawią w v 1.0 ponieważ są to programy dobrze działające z karty pamięci.
Opera - do przemyślenia

*

Offline adam1976

• *
  • 52
  • Sprzęt: MDA Copmact III (HTC Artemis), SE P910i, SE P900, NOKIA 6310i, TomTom Go 720 T, Acer N50 Premium, iPhone 3GS 16 GB
« Odpowiedź #95 dnia: Sierpień 26, 2007, 23:37:48 »
witam
Czy nie można zrobić pliku cab z polskim językiem ?
wgrałem ten rom do artemisa ale był po angielsku  :O
TomTom GO 720 T
Lenovo Y530
iPhone 3GS 16 GB White

*

Offline emes71

• 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
Odp: [NEW RELEASE] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 0.9 (str 3) by qsq
« Odpowiedź #96 dnia: Sierpień 27, 2007, 00:28:50 »
Jeszcze jeden problem , nie można wejść do ustawień voice speed dial.
Można też zastanowić się na jakimś splashem do poloka
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2007, 01:12:23 wysłana przez emes71 »

« Odpowiedź #97 dnia: Sierpień 27, 2007, 09:47:13 »
emes71
HTC Home -fakt, za długi opis, spróbuję zmienić na gorąco
Network Wizard - u mnie wszystko zrobił poprawnie przynajmniej w sieci Era. Napisz w jakiej jesteś sieci to zobaczę czy czegoś nie brakuje w programie
Ikona H - to przez dialer schena, popracujemy nad tym
zamiana programów - mi bardziej pasuje GSFinder ale możemy zrobić w następnej wersji, że zamiast standardowego File Explorera dam TC. Pocket RAR też się pojawi w następnej wersji

smootny czy mówisz o ustawieniach zaraz po wgraniu ROMu (tzn zaraz po kalibracji) ? Jeżeli tak to zmianę daty i godziny robisz tylko piorkiem ale tak jest chyba we wszystkich ROMach

A jak wasze wrażenia odnośnie stabilności i prędkości?

UPDATE: w załączeniu poprawione pliki do HTC Home. Należy najpierw wyłączyć HTC Home z ekranu Dzisiaj a następnie rozpakowane 2 pliki przekopiować do katalogu \Windows

Mimo wyłączenia HTC Home i soft resetu mam odmowe dostepu podczas proby skopiowania tych plikow do katalogu Windows

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #98 dnia: Sierpień 27, 2007, 10:25:52 »
Dzisiaj wieczorem wrzucę POLOKa v 0.91 z poprawkami do dotychczasowych błedów ... please wait ....  :smile:

« Odpowiedź #99 dnia: Sierpień 27, 2007, 10:30:49 »
OK, ja durny uzywalem File Explorer'a i dlatego nie moglem skopiowac.

Qsqa: co z VoIP? Zamierzasz integrowac?

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #100 dnia: Sierpień 27, 2007, 10:52:51 »

Ale jaki VoIP - Skype raczej nie

*

Offline yaro78

• **
  • 116
  • Sprzęt: HERM300 WM6 Shaps Radio 1.50.00; IPL1.04/SPL2.1 Olipro
« Odpowiedź #101 dnia: Sierpień 27, 2007, 11:24:08 »
Witam
Przydałby się klient do kontroli pulpitu blaszaka. Np. VNC, Menadżer Pulpitu Zdalnego, Putty, coś z tych ustrojstw.
Pozdrawiam
Yaro
Napisane: Sierpień 27, 2007, 11:21:04
A może i programik do nagrywania rozmów telefonicznych - super sprawa jak prowadzisz auto, dzwoni np. klient a ty po prostu nagrywasz to co on od ciebie chce i nie musisz nic zapisywac.

« Odpowiedź #102 dnia: Sierpień 27, 2007, 11:34:35 »

Ale jaki VoIP - Skype raczej nie

Bron Boze: mam na mysli pelne VoIP przez protokuł SIP - WM6 jako taki zawiera go jako standard, dziwi mnie, ze HTC usunelo wsparcie SIP ze swojego ROMu (zakladam, ze Twoj ROM oparty jest na oficjalnym Hermes'a).

Kolejny bug: Voice Speed Dial nie daje się uruchomić (konczy dzialanie w chwile po odpaleniu komunikatem, ze brak tagow)

« Odpowiedź #103 dnia: Sierpień 27, 2007, 12:29:55 »
Kolejny problemik w wersji 0.9:
Nie działa przytrzymanie przycisku wybierania głosowego (powinno to uruchomic rejestrator notatek głosowych, tymczasem jest komunikat o braku pliku)

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #104 dnia: Sierpień 27, 2007, 13:22:28 »
Voice Speed Dial - faktycznie jest błąd

Co do przytrzymania klawisza 5 - musisz sobie zdefiniować w Przyciskach co chcesz podpiąć pod ten klawisz (defaultowo zostawiłem go wolny)

Przetestowałem już wersję 0.91 i tak:

- HTC Home już działa poprawnie
- Voice Speed Dial działa jak należy plus jest już spolszczony
- zamiast ZIPa jest Pocket RAR
- dodałem do Akcesoriów Field Test
- Network Wizard ma już poprawne ustawienia dla Plus GSM
- tweaki: dodałem przycisk rozłączania w dymku połączenia, oraz tweak emes71 żeby data nie zachodziła na pBar

wieczorkiem wrzucę na RS i podam linkę  :ok:

BTW - Tak sobie myślę, żeby v 1.0 zrobić jednak na ROMie z TMOB UK (1.360) co wy na to ?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2007, 14:14:37 wysłana przez qsqa »

« Odpowiedź #105 dnia: Sierpień 27, 2007, 15:38:45 »
A ja zauważyłem jeszcze takią rzecz. Nie wiem czy to tylko u mnie .Ale wydawało mi się ,że na początku w Comm Manager w dolnym prawym rogu była ikonka Transmisji ,a teraz jej nie ma jest puste pole .Nie wiem czemu tak się stało ? Zauwazyłem także ,że czasami znika w CM na jakiś czas ikona Dzwonków . Ale to pewnie sprawa samego CM .

U mnie czasami system potrafi mieć też zwiechy . Ale może to od softu zainstalowanego na Hermesie .
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2007, 15:42:20 wysłana przez John82 »

*

Offline mario_75_ania

• 30
« Odpowiedź #106 dnia: Sierpień 27, 2007, 16:55:13 »
witam
wgralem poloka ogolnie jestem zadowolony nie zauwazylem wiekszych bledow procz tych ktore znalazly sie na forum
pozdrawiam wszystkich ktorzy testuja ten romik zycze dalszego zapalu sam rowniez pomoge w czym bede potrafil
REGULAMIN !!

« Odpowiedź #107 dnia: Sierpień 27, 2007, 17:52:41 »

Co do przytrzymania klawisza 5 - musisz sobie zdefiniować w Przyciskach co chcesz podpiąć pod ten klawisz (defaultowo zostawiłem go wolny)

Nie do konca: aplikacji recorder.exe (domyslnie pod klawiszem 5) nie ma wcale w katalogu windows, dogralem ja z cab'a (znaleziony w google'u: HTC voice recorder) lecz nie uruchamia się (na moment, potem sie sama zamyka).

Za reszte wielkie dzieki, jak bedzie 0.91 na pewno sie dam skusic

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #108 dnia: Sierpień 27, 2007, 20:11:40 »

Przetestowałem już wersję 0.91 i tak:

- HTC Home już działa poprawnie
- Voice Speed Dial działa jak należy plus jest już spolszczony
- zamiast ZIPa jest Pocket RAR
- dodałem do Akcesoriów Field Test
- Network Wizard ma już poprawne ustawienia dla Plus GSM
- tweaki: dodałem przycisk rozłączania w dymku połączenia, oraz tweak emes71 żeby data nie zachodziła na pBar

wieczorkiem wrzucę na RS i podam linkę  :ok:

BTW - Tak sobie myślę, żeby v 1.0 zrobić jednak na ROMie z TMOB UK (1.360) co wy na to ?
Pomysł z nowym romem jest dobry , nowy rom Shapsa jest na nim gotowany i jest to chyba jego najlepszy wyrób
Trzeba pamiętać że tweak działa tylko wtedy gdy mamy ustawioną na pasku datę i czas
A co z Totalcommanderem zamiast file explorera ? ( ale jestem upierdliwy  :) )
Co myślisz o wymianie standardowych kontaktów na PocketCM contacts (jeśli autor się zgodzi )
Jest następna wersja PocketCM Keyboard

*

Offline mario_75_ania

• 30
« Odpowiedź #109 dnia: Sierpień 27, 2007, 21:24:14 »
witajcie
no i jak "kuska" zapodawaj tego poloka v 0,91
hehehe
pozdro
REGULAMIN !!

*

Offline yaro78

• **
  • 116
  • Sprzęt: HERM300 WM6 Shaps Radio 1.50.00; IPL1.04/SPL2.1 Olipro
« Odpowiedź #110 dnia: Sierpień 27, 2007, 21:43:57 »
tez czekam, ale jak tak dalej poojdzie to poojde spac :(
Obecnie mam oficjala od htc ver 3.54, ale chciałbym zobaczyć co to takiego tam chlopaki upichcili...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2007, 21:48:33 wysłana przez yaro78 »

*

Offline mario_75_ania

• 30
« Odpowiedź #111 dnia: Sierpień 27, 2007, 21:59:31 »
yaro zaje fajny romik czekaj bo warto
REGULAMIN !!

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #112 dnia: Sierpień 27, 2007, 22:04:58 »
Cierpliwości taka zabawa zabiera naprawdę dużo czasu .

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #113 dnia: Sierpień 27, 2007, 22:52:05 »
Oj co fakt to fakt... pichcenie ROMów zajmuje trochę czasu i jeszcze praca, rodzina ...

Ale do rzeczy:

WM6 POLOK v 0.91 by qsqa

Co nowego:

- poprawiony opis pogody w HTC Home
- poprawione ustawienia MMS dla PLUS GSM w Network Wizard (na podstawie danych z forum, do potwierdzenia przez użytkowników PLUSa)
- nowa, działająca wersja Voice Speed Dial - spolszczona  :ok:
- Pocket RAR zamiast ZIP
- dodany do Akcesoriów program Field Test - monitor sieci GSM/3G
- WMP skin a'la Touch
- HTC Voice Recorder - tutaj spaprałem jedną rzecz i trzeba skopiować w GSFinder z katalogu Windows plik recorder.lnk do katalogu \Windows\Menu Start\Programy\Akcesoria. Po tym zabiegu działa i można go podporządkować do klawisza np 5 (Press&Hold)
- dodany timer w dymku połączenia GPRS (przycisku Rozłącz nie można dodać w oficjalnym ROMie HTC, dopiero badam dlaczego) aby zadziałał należy w Advanced Configuration w zakładce  Connections zaznaczyć pole "GPRS/3G disconnect and timer"
- poprawki kosmetyczne
- tweak emes71 uniemożliwiający zachodzenie daty na pBar (problem potwierdzony przez autora pBar) - aby zadziałał należy w Advanced Configuration, zakładka Appearance wybrać w polu "Show on title bar" opcję "Date&Time"

WM6 POLOK v 0.91 na RS

WM6 POLOK v 0.91 na SENDSPACE

Miłego testowania i mam nadzieję, że więcej błedów nie będzie  :|
Napisane: Sierpień 27, 2007, 22:45:41
A ja zauważyłem jeszcze takią rzecz. Nie wiem czy to tylko u mnie .Ale wydawało mi się ,że na początku w Comm Manager w dolnym prawym rogu była ikonka Transmisji ,a teraz jej nie ma jest puste pole .Nie wiem czemu tak się stało ? Zauwazyłem także ,że czasami znika w CM na jakiś czas ikona Dzwonków . Ale to pewnie sprawa samego CM .

U mnie czasami system potrafi mieć też zwiechy . Ale może to od softu zainstalowanego na Hermesie .

To efekt zabawy Advanced Configuration - jeżeli do niego wejdziesz a potem do zakładki Comm Manager to zobaczysz, że Button10 nie ma nic przyporządkowanego - podlinkuj pod niego Beam i po SR będzie miał ikonkę Transmisji na stałe
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2007, 23:17:41 wysłana przez qsqa »

*

Offline emes71

• 684
Odp: [POPRAWKA] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 0.91 (str 4) by qsqa
« Odpowiedź #114 dnia: Sierpień 27, 2007, 22:55:25 »
Niestety dzisiaj nici z testów
Get your own Premium-account now! Instant download-access! (Or wait 116 minutes)
Jak ja nie lubię rapida . Qsqa nie wypaliło z tym ftp od znajomego ?

*

Offline mario_75_ania

• 30
Odp: [POPRAWKA] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 0.91 (str 4) by qsqa !!!
« Odpowiedź #115 dnia: Sierpień 27, 2007, 23:09:18 »
witajcie
a ja juz zasysam
bez problemu
REGULAMIN !!

*

Offline qsqa

• 2086
Odp: [POPRAWKA] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 0.91 (str 4) by qsqa !!!
« Odpowiedź #116 dnia: Sierpień 27, 2007, 23:09:56 »
Tak naprawdę to jeszcze nie miałem czasu porozmawiać...  :(

UPDATE - dodałem link na Sendspace :ok:

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
« Odpowiedź #117 dnia: Sierpień 27, 2007, 23:14:26 »
Tak naprawdę to jeszcze nie miałem czasu porozmawiać...  :(

qsqa jak bedziesz mial chwilke to napisz to o czym na pw pisalismy :)
Tak poza tym to "gracias senioritas" :) Czapka z glowy za kawal dobre roboty :)
pozdrawiam
Jachu

*

Offline emes71

• 684
Odp: [POPRAWKA] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 0.91 (str 4) by qsqa
« Odpowiedź #118 dnia: Sierpień 27, 2007, 23:17:56 »
Tak naprawdę to jeszcze nie miałem czasu porozmawiać...  :(

Gdzie ten link ?
Chyba że straciłem wzrok  :)
Upss już jest , dzięki

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #119 dnia: Sierpień 27, 2007, 23:19:14 »

qsqa jak bedziesz mial chwilke to napisz to o czym na pw pisalismy :)
Tak poza tym to "gracias senioritas" :) Czapka z glowy za kawal dobre roboty :)

Właśnie siadam do tego  :D

emes71 A teraz już widać?   B)