[NEW HTC] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 11) by qsqa !!!

• 508 Odpowiedzi
  • 79387 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline snowrider

• 1357
Odp: [NEW HTC] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 11) by qsqa !!!
« Odpowiedź #420 dnia: Październik 11, 2007, 17:16:34 »
qsqa, nie wiem czy da się coś z tym zrobić, ale jak się wysuwa klawkę i masz obraz w poziomie to nie da rady dostać się do listy aplikacji które są poniżej zegara.
 :-|
nie da się tam z boku wstawić ajkiegoś suwaka do poruszania się po ekranie w górę i w dół?
 :-|

*

Offline ryczard

• *
  • 83
  • SGN
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note poprzednio HTC HD2
Odp: [NEW HTC] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 11) by qsqa !
« Odpowiedź #421 dnia: Październik 11, 2007, 19:48:00 »
Witam,

Mam taką zagwozdkę: jak się pozbyć ikony Comm Managera wraz z tym paskiem do ikon na dole ?
POLOK 1.0 HTC Lite

Pozdrawiam
Rysiek

*

Offline StMK

• 427
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14.479.2(23699) PLK
Odp: [NEW HTC] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 11) by qsqa !
« Odpowiedź #422 dnia: Październik 11, 2007, 19:59:10 »
Witam,

Mam taką zagwozdkę: jak się pozbyć ikony Comm Managera wraz z tym paskiem do ikon na dole ?
POLOK 1.0 HTC Lite

Pozdrawiam
Rysiek
Skorzystaj np. z programu  HTweakC znajdziesz go na:  http://www.fit4cat.de
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2007, 20:02:29 wysłana przez StMK »

*

Offline ryczard

• *
  • 83
  • SGN
« Odpowiedź #423 dnia: Październik 11, 2007, 20:25:55 »
Dzięki bardzo, pomogło, na Wizardzie było coś takiego jak Startup Manager i w tym się dało coś takiego zrobić, jest coś takiego dla Hermesa ? I jeszcze skąd można pociągnąć aplikację do włączania lampki jako latarki (Flashlight) jest ona w POLOKU Full Wypas

Pozdrawiam
Rysiek

*

Offline StMK

• 427
« Odpowiedź #424 dnia: Październik 11, 2007, 20:50:08 »
Dzięki bardzo, pomogło, na Wizardzie było coś takiego jak Startup Manager i w tym się dało coś takiego zrobić, jest coś takiego dla Hermesa ? I jeszcze skąd można pociągnąć aplikację do włączania lampki jako latarki (Flashlight) jest ona w POLOKU Full Wypas

Pozdrawiam
Rysiek

Latarke masz w załączniku, a Menagera autostartu poszukaj, napewno znajdziesz.

« Odpowiedź #425 dnia: Październik 11, 2007, 21:14:49 »
a da się wgrać ten rom WMd POLOK do ARTEMISA  lub M650 ??
jestem nowy jak się wygłupiłem to przepraszam,

*

Offline StMK

• 427
« Odpowiedź #426 dnia: Październik 11, 2007, 21:29:15 »
a da się wgrać ten rom WMd POLOK do ARTEMISA  lub M650 ??
jestem nowy jak się wygłupiłem to przepraszam,
To jest ROM tylko i wyłącznie do HERMESA. !

Odp: [NEW HTC] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 11) by qsqa !!!
« Odpowiedź #427 dnia: Październik 14, 2007, 00:59:47 »
Witam

Jestem nowym użtkownikiem telefonu SPV M3100 i mama problem z stabilnością Windowsa Mobile 6.
Niestabilność polega na tym, że telefon po upływie ok. 7 min korzystania z niego, samoczynnie zamyka otworzone wcześniej okienka i przy każdej próbie ponownego otworzenia zamyka je na nowo, później następuje blokada ekranu dotykowego - nie można komunikować się z telefonem za pomocą rysika. Aktywna jest tylko komunikacja poprzez przyciski telefonu, choć otwierane okienka za pomocą przycisków również się samoczynnie zamykają.
Problem ustępuje dopiero po wyłączeniu PDA, wyjęciu baterii i odczekania kilka minut. Po kolejnym włączeniu PDA na początku działa dobrze a później sytuacja się powtarza.

Podobno sytuacja taka jest związana ze źle wstawionym ROMem.

Oryginalnie była przy zakupie tego telefonu wgrana wersja systemu Windows Mobile 6 w polskiej wersji językowej. Nie było problemu ze stabilnością.

Następnie do telefonu została wgrana wersja official" WM6 POLOK v 1.0 oraz
Hard-SPL-V7 (SPL -2,10)
Radio 1.47
Soft był wgrywany według instrukcji zamieszczonej na stronie www: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=78770.0

Po wgraniu tego softu pojawił się powyższy problem ze stabilnością.

Następnie również został wgrany inny soft tj. "Windows Mobile 6 Black Majik Windows Mobile 6 Black Majik" który jest na stronie www: http://www.mrvanx.org/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=62&Itemid=26  .
Po wgraniu tego softu powyższy problem również nie ustąpił.

Następnie również został wgrany inny soft tj. "RUU_Hermes_CINGULAR_WWE_new rum"
Po wgraniu tego softu powyższy problem również nie ustąpił.
Dane softu:
Windows Mobile Professional
CE OS 5.2.1622 (Build 18128.0.4.4)
ROM version 3.62.502.2
ROM date 10/03/07
Radio version 1.54.07.00
Protocol version 32.86u.7020.23H

Wgrywałem już różnorakie ROMy i w każdym Romie występuje mi ten problem. Dodam, że z wgraniem Romów nie miałem żadnych komplikacji. Wgrywałem Romy za pomocą kabelka jak również bezpośrednio na kartę microSC.

Nie wiem jak sobie z tym problemem poradzić.
Proszę o pomoc. 

mój mail: mariuszgrebosz@wp.pl

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #428 dnia: Październik 14, 2007, 23:16:51 »
mam ten sam błąd ;/ Aplikacja została niewłaściwe zainicjowana ;/
Napisane: Październik 14, 2007, 23:14:28
znaczy nie ten sam temat tyczył sie postu zamieszczonego troszkę wyżej panowie co z tym zrobic nie moge odpalic Polaka bo pisze aplikacja została nie własciwie zainicjowana a mam Xp

*

Offline ryczard

• *
  • 83
  • SGN
« Odpowiedź #429 dnia: Październik 18, 2007, 14:10:29 »
Witam,

Mam problem z Spb Weather na POLOKU 1.0 HTC, tzn opis ikonek (temperatura) wyświetla się na czarno co przy wszystkim znanym tle POLOKA jest co najmniej :) niewidoczne. Czy ktoś miał z tym jakieś doświadczenia albo wie gdzie zmienić ??

Pozdrawiam
Rysiek

*

Offline emes71

• 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
« Odpowiedź #430 dnia: Październik 18, 2007, 14:58:15 »
Witam,

Mam problem z Spb Weather na POLOKU 1.0 HTC, tzn opis ikonek (temperatura) wyświetla się na czarno co przy wszystkim znanym tle POLOKA jest co najmniej :) niewidoczne. Czy ktoś miał z tym jakieś doświadczenia albo wie gdzie zmienić ??

Pozdrawiam
Rysiek
Poszukaj kilkanaście postów wyżej , podawałem rozwiązanie problemu

Brak pomarańczowej diody
« Odpowiedź #431 dnia: Październik 18, 2007, 21:53:25 »
Zastanawiam się, czy problem, który opiszę występuje w standardowym Poloku, czy jest klonsekwencją użycia przeze mnie Delivery Fixa autorstwa saman-cz.

Otóż po otrzymaniu SMS-a, prawa dioda, która powinna zmienić kolor na pomarańczowy (tak w każdym razie robiła zawsze w moim Wizardzie i Hermesie z WM5), pozostaje zielona. To samo dotyczy nieodebranych połączeń, co wskazywałoby na niezależność od DF, ale mogę się mylić.

Co ciekawe, stwierdziłem, że użycie VCard Send&Receive autorstwa przyjaciół z Czech (chyba DRSO, czy jakoś podobnie), powoduje w moim Hermesie znikanie SMS-ów. Tzn. przychodzą, ale są niewidoczne. Odinstalowanie aplikacji nie przywróciło zaginionych SMS-ów, ale nowe z powrotem dochodzą i są widoczne w skrzynce odbiorczej.

Czy możecie potwierdzić, jak jest u Was - czy otrzymanie SMS-a/nieodebranie połączenia zmienia kolor diody?

Pozdrawiam,
Kotek

« Odpowiedź #432 dnia: Październik 21, 2007, 20:41:17 »
Juz raz pisales taki watek w tym temacie,w innym tak apropos tez,skoro nikt nie udzielil Ci odpowiedzi to znaczy ze nie znamy rozwiazania Twojego problemu,racz nie spamowac

*

Offline yaro78

• **
  • 116
  • Sprzęt: HERM300 WM6 Shaps Radio 1.50.00; IPL1.04/SPL2.1 Olipro
SPRAWKA ROMU CZY MOŻE RADIA?
« Odpowiedź #433 dnia: Październik 22, 2007, 23:30:27 »
Witojcje
Upiekłem ROMIK na kuchni Poloka zdaje się wersja 1.0 jest ostatnia.
Mam też w swoim Herm300 zainstalowane radio w wersji 1.54.00.10
Podczas rozmowy tel. słyszę sam siebie z echem. Głos wraca do słuchawki po ułamku sekunkdy to tak jak gadanie przez internet jak włączy się głośnik i słyszy się swój głos. Nawet ludzie zaczynają mi mówić, że coś mam nie tak.
Jak myślicie to sprawka romu czy może radia ??? Czy ktoś zaobserwował podobne objawy??
Uprzedzę tylko niepotrzebne pytania - mam wyłączoną funkcję "dopalacza" mikrofonu (funkcja AGC w ustawieniach).

Pozdrawiam
Yaro

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #434 dnia: Październik 23, 2007, 00:58:03 »
Ciężko wyczuć , ja mam podobny zestaw i nie mam takich problemów , spróbuj zmienić radio i zobacz czy to coś dało

« Odpowiedź #435 dnia: Październik 24, 2007, 00:04:53 »
czy mozna przywrocic ustawienia fabryczne, miec na nowego poloka ale bez hard resetu i bez utraty kontaktów?

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #436 dnia: Październik 24, 2007, 08:08:24 »
czy mozna przywrocic ustawienia fabryczne, miec na nowego poloka ale bez hard resetu i bez utraty kontaktów?

Kontakty przez Outlooka synchroniuzj to co wazne wrzuc na karte pamieci wyjmij i bezpiecznie baw sie:)
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #437 dnia: Październik 25, 2007, 19:17:02 »
słuchajcie mam kłopot z nieznikającą zakładką telefonu na górnym pasku.

już piszę więcej.
misternie upichciłem sobie romik w kuchence i po wgraniu wszystko jest ok. uruchamiane programy widać na górnym pasku ale potem po ich zamknięciu znikają poza jednym wyjątkiem, a mianowicie po użyciu telefonu czy to ja dzwonie czy odbieram rozmowę zakładka telefonu nie znika z paska mimo, że uruchamiam opcję close all z narzędziówki.

a ostatnio pojawiło się jeszcze coś nie wiadomo dlaczego podczas podłączania do ładowarki sieciowej uruchamia się Activ Sync i po odłączeniu nie znika z paska ani się nie zamyka. kilkakrotnie AS uruchomił się samodzielnie nie będąc do niczego podłączone.

czy ktoś z Was wie dlaczego tak się dzieje, a może ma coś podobnego?
i jak z tym walczyć?

pozdrowionka

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #438 dnia: Październik 25, 2007, 19:50:24 »
Widzę że używasz Wtkask , naciśnij i przytrzymaj zakładkę telefonu i wybierz z menu "hide always"

Qsqa , będzie jutro premiera nowej wersji  :?:
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2007, 19:53:23 wysłana przez emes71 »

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #439 dnia: Październik 25, 2007, 22:39:16 »
Widzę że używasz Wtkask , naciśnij i przytrzymaj zakładkę telefonu i wybierz z menu "hide always"

kurde!!!
jakie to proste!!!! :E

a ten AS tez z tego samego powodu sie samoistnie uruchamia?
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2007, 22:48:23 wysłana przez spvm3100 »

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #440 dnia: Październik 25, 2007, 22:52:27 »
W jakiej sytuacji AS ci się sam uruchamia ?

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #441 dnia: Październik 26, 2007, 00:09:55 »
nie do określenia, różnie
nie ma jakiegoś logicznego powodu
nie znika po synchronizacji, i czasem pojawia się po włożeniu do zestawu w samochodzie, albo po włączeniu do użytku po stanie uśpienia.

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #442 dnia: Październik 26, 2007, 00:38:28 »
Przedtem miałeś tak samo , tylko nie było to tak widoczne , część taskmanagerów nie pokazuje AS

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #443 dnia: Październik 26, 2007, 10:55:25 »
Qsqa , będzie jutro premiera nowej wersji  :?:

Wszystko wskazuje, że tak  :ok:

Jeszcze poprawiam drobne błędy ale większość rzeczy chodzi już OK

*

Offline Norbe

• **
  • 102
  • Sprzęt: HTC Tytn, Ipaq1915
« Odpowiedź #444 dnia: Październik 26, 2007, 14:17:59 »
Do qska
W hermes  FAQ piszesz że nie polecasz wgrywania oryginalnych softów z powodu że chodzą one wolniej przez niepotrzebne programy. Otóż po tygodniowym używaniu HTC POLOK 1.0 lite wydaje i się że jest odwrotnie. Natomiast wersję full wyrzuciłem po 2 dniach ponieważ chodziła jak żółw.
Soft jest świetny, programy dodane też ale nowej wersji POLOKA popracuj proszę nad tym mankamentem 

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #445 dnia: Październik 26, 2007, 14:39:19 »
Przygotuj sobie poloka na kuchence , wtedy zobaczysz większa różnicę , po za tym w oryginalnych romach masz mniejszą ilość wolnej pamięci , co jest upierdliwe przy większej ilości jednocześnie działających aplikacji .Być może jakiś program powodował zamulenie Hermesa np. pocket+ , czy jakiś inny wielki kombajn

*

Offline Norbe

• **
  • 102
« Odpowiedź #446 dnia: Październik 26, 2007, 15:00:07 »
No nie wiem. Na oryginalnej wersji z wm5.0 miałem cały czas około 35 mb po soft resecie a przy wersji lite qski to mam 25 ( chodzi o programy) więc jak widzisz w orginalnej jest więcej pamięci
Napisane: Październik 26, 2007, 14:56:55
Aha i jak chodzi o błędy w trybie poziomym ekranu to gdy wejdziemy do pamięci i wciśniemy żeby pozamykały się wszystkie programy to ekran przeskakuje do pionu

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #447 dnia: Październik 26, 2007, 15:08:06 »
Wm5 z ery był u mnie trzy dni , został wywalony właśnie ze względu na muławotość , zresztą poczytaj opinie innych użytkowników wm6 , zdecydowana większość wybrała wm6 ze względu na szybkość . U mnie w wersji lite było ponad 30 mb wolnej pamięci , w wersji oryginalnej htc około 26 mb . Tak jak mówię spróbuj ugotować własny rom , to dosłownie kilkanaście minut i wtedy go oceń .

PS
Sprawdź jeszcze raz tą pamięć , bo u mnie było 35 ale na storage a nie program , ale może się mylę nie używam wm5 od dawna.
Polecam też spróbować rom z mojego opisu
Pozdro  :smile:

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #448 dnia: Październik 26, 2007, 15:53:46 »
Każdy ma swoje obiektywne odczucia co do szybkości działania ROMu - jak dla mnie WM5 oryginalnie instalowany przez Erę był totalnym nieporozumieniem.

35 MB pamięci Programy ? - nie jest to możliwe z tego względu, że przydział pamięci w WM5 i WM6 jest praktycznie taki sam a na WM6 przy maksymalnym odchudzeniu i zmianie PagePool na 4 MB miałem maksymalnie 32 MB. No chyba, że ustawiłeś PP na 0 ....

*

Offline Norbe

• **
  • 102
« Odpowiedź #449 dnia: Październik 26, 2007, 17:55:18 »
qska mogę prosić o oryginalnego roma htc z którego ugotowałeś wersje 1.0 ? Porównam twoją wersję i tą nietkniętą. Później może pokuchce jak znajdę jak to zrobić
.