[hermes] - synchronizacja po BT

• 2 Odpowiedzi
  • 627 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[hermes] - synchronizacja po BT
« dnia: Marzec 27, 2007, 11:00:36 »
Witam

pomimo wielu prób nie udaje mi się synchronizować mojego TyTN po BT.

Po włączeniu AS na TyTN klikam połączenie przez BT. Wywala mi okienko, że nie ma odpowiedniego powiązania. Na pytanie czy mam takie powiązanie utworzyć odpowiadam tak.

Mam okienko z tworzeniem relacji.

Klikam nowa relacja, wybieram mojego laptopa, po podaniu kodu uwierzytelnienia na TyTN i na kompie, pojawia mi się okienko z usługami. I mam Serial Port i Wireless stereo. Zaznaczam Serial Port i daję ok.

Zamyka się okienko ustawień relacji i nadal nie mogę zrobić synchronizacji bo po kliknięciu połącz przez BT pojawia mi się znów informacja, że nie można odnaleźć istniejącego powiązania.

Pomóżcie bo już nie wiem co robię źle

Grzegorz

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Odp: [hermes] - synchronizacja po BT
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 27, 2007, 17:02:05 »
przyczn moze byc wiele w bluseoil ( pewnie znow zla napisalem) masz zaznaczony com 6 i w as ten sam,  nie zaznacza sie portu seregowego po poprawnym sparowaniu pokaze sie as i zanim to zrobisz wyslij z kompa wizytowke na pocketa i zapisz ja w kontaktach, u mnie dopiero wtedy pokazywalo sie AS w pockecie
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

Odp: [hermes] - synchronizacja po BT
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 28, 2007, 14:18:05 »
romulus: dziekuję

nie mam bluesoil tylko jakieś oprogramowanie dla Toshiby - szkoda, że nie IBM, ale trudno.

Udaje mi się wysłać jakąś samplową wizytywókę, ale to nic nie daje. Nadal nie potrafię połączyć jendego drania z drugim. Cały czas mi wywala że nie ma odpowiedniego połączenia w AS na hermesie.

Już kompletnie zgłupiałem

Może ktoś pomóc

Grzegorz
Napisane: Marzec 28, 2007, 14:00:58
udalo mi sie wreszcie to zrobic

Problemem była włączona zapora windows, która nie zezwalała na odbieranie info od hermesa - proste prawda

Grzegorz