[Hermes] DarkVisions WM6.5 ROM

• 656 Odpowiedzi
  • 162157 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline willlow

• *
  • 51
  • Sprzęt: HTC Hermes, Radio: 1.56.70.11
Odp: [Hermes] DarkVisions WM6.5 ROM
« Odpowiedź #540 dnia: Listopad 24, 2009, 16:08:39 »
szczerze mowiac jak dla mnie roznicy nie ma - nawet mieszkaniec burkina-faso zrozumie ang na takim poziomie :D
Dla mnie język angielski nie przeszkadza, jednak miło jest widzieć na ekranie polskie literki (IronWolf wykonał kawał dobrej roboty).
Czekamy na kolejną wersje DV.
Jak to już ryczard pisał - oby nie do gwiazdki.
HTC Hermes, SanDisc 4GB

« Odpowiedź #541 dnia: Grudzień 07, 2009, 00:23:03 »
Witam, mam taki problemik: wgrałem ROM DV, ten podstawowy i każdy soft reset czy normalne wyłącznie-włączenie telefonu oznacza w praktyce hard reset :( Cała konfiguracja początkowa, oraz znikają zainstalowane programy :( Jak sobie z tym poradzić?

Dodam, że na ROMie od Ironwolfa jest to samo...
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2009, 00:29:10 wysłana przez inmate »

*

Offline IronWolf

• 893
  • Sprzęt: iPhone 5s, iPad mini
« Odpowiedź #542 dnia: Grudzień 07, 2009, 00:49:49 »
Witam, mam taki problemik: wgrałem ROM DV, ten podstawowy i każdy soft reset czy normalne wyłącznie-włączenie telefonu oznacza w praktyce hard reset :( Cała konfiguracja początkowa, oraz znikają zainstalowane programy :( Jak sobie z tym poradzić?

Dodam, że na ROMie od Ironwolfa jest to samo...

Przydało by się żebyś przeczytał to co pisze w obu postach:

Jeżeli napotkasz problemy w postaci nieoczekiwanych samoistnych hard-resetów - przeflaszuj urządzenie dowolnym ROMem oryginalnym, zawierającym Extended ROM, wykonaj hard-reset, przeflaszuj znów ten ROM i ponownie wykonaj hard-reset - od tej pory urządzenie powinno działać bez problemów. Do całej operacji możesz użyć np. tego ROMu.

« Odpowiedź #543 dnia: Grudzień 07, 2009, 23:12:46 »
No tak, nawet czytałem tego posta, ale jakoś nie skojarzyłem, że to o to chodzi ;]

Teraz mam inny problem... Wszystko śmiga pięknie, ROM dość szybki, ale wszystkie funkcje związane z GSM szaleją. Oczywiście sieć jako taka działa, zasięg pełny, 3G. Sprawa wygląda tak:

- wiadomości tekstowe: wysłać mogę, dostać mogę, ale odczytać już nie :/ Wchodzę do centrum wiadomości, klikam SMS/MMS, pokazuje mi się lista wiadomości, klikam na daną wiadomość, pojawia się ten znaczek ładowania, pojawia się belka do przewijania i w tym momencie znaczek staje i amen - soft reset. Tzn całe urządzenie nie jest zawieszone, mogę klikać dalej start, łazić po menu, włączać inne aplikacje, ale jak je zamykam to wyświetlacz się nie odświeża i zostaje to co ostatnie było widać.

- dzwonienie: jak mam szczęście to da się włączyć dialer. I to tylko raz. Później zielona słuchawka nie reaguje. Jak ktoś do mnie dzwoni to u niego sygnał jest, u mnie nic :( Jak byłem w pracy to nawet mi wywaliło, że ktoś dzwoni, ale nic z tym nie mogłem zrobić, ani odebrać ani odrzucić... soft reset. Właśnie testowałem połączenia przychodzące: znajomek do mnie dzwonił i nic, poszedłem do pokoju i nagle tel zaczął dzwonić - po paru minutach od tego jak było faktycznie dwonione... Jak mi się uda już zadzwonić, to pojawia się wybieranie i tak do soft resetu... Mogę klikać czerwoną słuchawkę, klikać na End w dialerze - nic się nie dzieje, dalej jest wybieranie.

- internet: uruchamiam przeglądarkę (IE, Opera mini), wpisuje adres, tak jak zawsze pojawia się dymek, że łączy do Play Internet GPRS, 3G no i... tak już zostaje sobie w nieskończoność. Tu mogę anulować i PDA działa dalej normalnie.

A najgorsze w tym wszystkim jest to, że jest tak na wszystkich ROMach! DV5, od IronWolfa, flashowałem 6.1 FINAL Lite (tu z forum) i to samo!

Teraz właśnie gotuję swój, który zawsze używałem i było dobrze, zobaczymy co będzie, za parę minut dopiszę co sie dzieje...

ADD: dobra wiadomość jest taka, że na własnoręcznie ugotowanym ROMie wszystko działa jak należy. Dziwię się dlaczego na gotowym ROMie 6.1 Lite jest lipa, a jak ugotuje sam to jest dobrze :/ No i wielka szkoda, że ten 6.5 nie chce współpracować, bo wygląd i działanie mi odpowiada...

Wie ktoś o co w tym chodzi?

« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2009, 23:26:22 wysłana przez inmate »

*

Offline BlindPPC

• 17
  • Sprzęt: Hermes Dream Hero SensationXE
« Odpowiedź #544 dnia: Grudzień 08, 2009, 09:37:17 »
No tak, nawet czytałem tego posta, ale jakoś nie skojarzyłem, że to o to chodzi ;]

Teraz mam inny problem... Wszystko śmiga pięknie, ROM dość szybki, ale wszystkie funkcje związane z GSM szaleją. Oczywiście sieć jako taka działa, zasięg pełny, 3G. Sprawa wygląda tak:

- wiadomości tekstowe: wysłać mogę, dostać mogę, ale odczytać już nie :/ Wchodzę do centrum wiadomości, klikam SMS/MMS, pokazuje mi się lista wiadomości, klikam na daną wiadomość, pojawia się ten znaczek ładowania, pojawia się belka do przewijania i w tym momencie znaczek staje i amen - soft reset. Tzn całe urządzenie nie jest zawieszone, mogę klikać dalej start, łazić po menu, włączać inne aplikacje, ale jak je zamykam to wyświetlacz się nie odświeża i zostaje to co ostatnie było widać.

- dzwonienie: jak mam szczęście to da się włączyć dialer. I to tylko raz. Później zielona słuchawka nie reaguje. Jak ktoś do mnie dzwoni to u niego sygnał jest, u mnie nic :( Jak byłem w pracy to nawet mi wywaliło, że ktoś dzwoni, ale nic z tym nie mogłem zrobić, ani odebrać ani odrzucić... soft reset. Właśnie testowałem połączenia przychodzące: znajomek do mnie dzwonił i nic, poszedłem do pokoju i nagle tel zaczął dzwonić - po paru minutach od tego jak było faktycznie dwonione... Jak mi się uda już zadzwonić, to pojawia się wybieranie i tak do soft resetu... Mogę klikać czerwoną słuchawkę, klikać na End w dialerze - nic się nie dzieje, dalej jest wybieranie.

- internet: uruchamiam przeglądarkę (IE, Opera mini), wpisuje adres, tak jak zawsze pojawia się dymek, że łączy do Play Internet GPRS, 3G no i... tak już zostaje sobie w nieskończoność. Tu mogę anulować i PDA działa dalej normalnie.

A najgorsze w tym wszystkim jest to, że jest tak na wszystkich ROMach! DV5, od IronWolfa, flashowałem 6.1 FINAL Lite (tu z forum) i to samo!

Teraz właśnie gotuję swój, który zawsze używałem i było dobrze, zobaczymy co będzie, za parę minut dopiszę co sie dzieje...

ADD: dobra wiadomość jest taka, że na własnoręcznie ugotowanym ROMie wszystko działa jak należy. Dziwię się dlaczego na gotowym ROMie 6.1 Lite jest lipa, a jak ugotuje sam to jest dobrze :/ No i wielka szkoda, że ten 6.5 nie chce współpracować, bo wygląd i działanie mi odpowiada...

Wie ktoś o co w tym chodzi?

Co do ROM-u Lite 6.1 jest to ROM w zasadzie jak najlżejszy, ja nie mogłem nawet pliku przez BT wysłać, to chyba był brak BT Explorer. Sprawdź co będzie z wersją Full. 

« Odpowiedź #545 dnia: Grudzień 08, 2009, 19:55:58 »
No ale bez przesady, poza tym podstawowe funkcje powinny działać szybciej, gdy ROM jest odchudzony. Własnoręcznie ugotowana wersja tego ROMu mi działa więc na niej jadę, choć, nie ukrywam, WM6.5 bardzo mi się podoba, ale ze względu na te problemy używanie go jest niemożliwe. Jak znajdę chwile czasu to ugotuję tego 6.5, tutaj kuchenkę muszę rozkminić do końca, strasznie dużo do wyboru, nie wiem co niezbędne, co przydatne, a co wywalić :E

*

Offline willlow

• *
  • 51
  • Sprzęt: HTC Hermes, Radio: 1.56.70.11
« Odpowiedź #546 dnia: Grudzień 08, 2009, 20:07:30 »

Flaszowałeś tym romem (6.1 FINAL Lite) czy tym (Hermes_O2_UK_stripped_with_ExtROM)?
Spróbuj http://forum.mobione.pl/index.php?action=downloads;sa=view;down=482.
HTC Hermes, SanDisc 4GB

« Odpowiedź #547 dnia: Grudzień 09, 2009, 14:01:41 »
W celu wyeliminowania hard resetów flaszowałem właśnie tym z O2 (flasz -> hard reset -> flasz -> hard reset) i później już docelowy czyli 6.5. Ponieważ występowały opisane problemy wgrałem swój ugotowany (6.1 FINAL).

*

Offline Fatal1ty

• *
  • 92
  • Sprzęt: HTC Hermes (orange black)
« Odpowiedź #548 dnia: Grudzień 11, 2009, 15:54:32 »
Mam taki problem: wchodzę w bl, podpinam telefon przez usb, serial zmienia sie na usb, ok , gdy odpala RUUWrapper'a wybieram swój spl, czyli 2.10 ( taki pokazuje bl), klikam next, next i przy wyszukiwaniu systemu, który ma być wgrany nie wyświetla go, czy tak ma być? powinien być chyba wyświetlany..  :(
EDIT: Sprawa załatwiona, dopiero w kolejnym ekranie pojawia się wersja romu do wgrania
« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2009, 10:33:19 wysłana przez Fatal1ty »
SIemens C35 -> Nokia 2600 -> Sony ericsson T230 -> Sony ericsson K510 -> Sony ericsson K800i (ztuningowany) -> HTC Vpx (Blue Angel) -> HTC Hermes (orange black)

« Odpowiedź #549 dnia: Grudzień 15, 2009, 13:49:36 »
Witam mam pytanie czemu na DV5 Final wyskakuje mi stan baterii chodzi mi o to ze nic nie robie i samo wyskakuje na górze jest jeden pasek a na dole Backup baterry czy jakos tak i jest tam na zero?

*

Offline alfons

• *
  • 80
  • Sprzęt: HTC TYTN/Hermes DV5 WM6.5 by utak3r
« Odpowiedź #550 dnia: Grudzień 15, 2009, 14:40:10 »
Witam mam pytanie czemu na DV5 Final wyskakuje mi stan baterii chodzi mi o to ze nic nie robie i samo wyskakuje na górze jest jeden pasek a na dole Backup baterry czy jakos tak i jest tam na zero?
to jest pasek stanu baterii od programu ktory zwie sie batti - mozna go bez problemu wylaczyc
alcatel one touch >motorola v50 >sony cmd J70 >se t68i >nokia 7650 >nokia 9210 > nokia 3510i >nokia 6600 >nokia n70 >nokia 3310... >samsung j600 >htc hermes (v1605)

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #551 dnia: Grudzień 15, 2009, 18:09:10 »
Czy u Was też smsy (messaging) działa dużo wolniej niż na WM6.1?
Czy to może mój backup (PIMBackup) i jego odtworzenie powoduje problemy?  :-|

« Odpowiedź #552 dnia: Grudzień 15, 2009, 19:00:13 »
OKi mam jeszcze jeden problem tel mi strasznie muli :( W menadzer zadan uzycie cpu mam od 50 do 80% czy to normalne w tym tel? a i dotyk dziala mi tylko pare min jak wlacze tela pozniej nic chyba ze go pomecze to zadziala ale z takim opoznieniem

*

Offline alfons

• *
  • 80
  • Sprzęt: HTC TYTN/Hermes DV5 WM6.5 by utak3r
« Odpowiedź #553 dnia: Grudzień 16, 2009, 17:30:23 »
OKi mam jeszcze jeden problem tel mi strasznie muli :(

Przydało by się żebyś przeczytał to co pisze w obu postach:

Jeżeli napotkasz problemy w postaci nieoczekiwanych samoistnych hard-resetów - przeflaszuj urządzenie dowolnym ROMem oryginalnym, zawierającym Extended ROM, wykonaj hard-reset, przeflaszuj znów ten ROM i ponownie wykonaj hard-reset - od tej pory urządzenie powinno działać bez problemów. Do całej operacji możesz użyć np. tego ROMu.
alcatel one touch >motorola v50 >sony cmd J70 >se t68i >nokia 7650 >nokia 9210 > nokia 3510i >nokia 6600 >nokia n70 >nokia 3310... >samsung j600 >htc hermes (v1605)

« Odpowiedź #554 dnia: Grudzień 16, 2009, 19:43:37 »
Witam

Na początek chciałem podziękować autorowi ROMa DV za pracę jaką wykonał.

Teraz dwa pytania:
1. Po wyłączeniu transmisji danych via GPRS Internet w programie NoData, ustawiam połączenie WiFi i chcę skorzystać z WWW - error, strony się nie wyświetlają. Włączyłem transmisję w NoData (GPRS) i z konta operatora kasa już leci a stronki się wczytują... Jak zrobić by połączenie z netem w momencie gdy wył. WiFi przejmował GPRS/3G, a jak wyłączę transmisję GPRS, a włączę WiFi, to żeby przechodził na łączenie za pomocą WiFi?

2. Czy w obecnej wersji ROMu DV FINAL jest Titanium? Wyłączyłem wszystkie wtyczki w settings/personal/today/items, zaakceptowałem wybór i ponownie wlazłem w ustawienia zahaczając Windows Default - efektem jest pusty ekran Today. Dodam, że wątek przeczytałem ale jest tyle wzmianek o Titanium, że sie pogubiłem i nie wiem czy w FINAL jest Titanium, czy nie. Jako, że nie korzystałem z tej nakładki na Today, to chciałbym zobaczyć, czy może mi podpasuje, więc jeżeli nie ma tego w FINAL, to czy można jakoś dograć bez gotowania i flashowania? (gdzieś widziałem, że ktoś pisał o takiej opcji ale nie moge teraz tego znaleźć)

*

Offline IronWolf

• 893
« Odpowiedź #555 dnia: Grudzień 16, 2009, 19:51:28 »
Co do 1 pkt, to w momencie włączenia WiFi pda łączy się przez WiFi. Program NoData blokuje wszystkie połączenia.

Co do 2 pkt, to jest w wersji Final, ale z moim fixem, do pobrania tutaj:
http://www.4shared.com/file/136785531/6e8bac7f/HermesDarkVisionsv51723017FINA.html

« Odpowiedź #556 dnia: Grudzień 16, 2009, 20:02:39 »
Czyli link na pierwszej stronie z ROMem FINAL zawiera Titanium bez tego zapomnianego pliku xxx.dll (chyba), a Twój powyżej posiada już fix i kroki, które wymieniłem powyżej, do włączenia nakładki T. są prawidłowe?

*

Offline IronWolf

• 893
« Odpowiedź #557 dnia: Grudzień 16, 2009, 20:13:35 »
Dokładnie tak :P

« Odpowiedź #558 dnia: Grudzień 18, 2009, 11:47:11 »
Czy problem z aparatem (zdjęcia/wideo), który objawia się poprzez mozaikowaty ekran pełen artefaktów, dotyczy jeszcze innych użytkowników? Czy jest jakiś problem ze sterownikami do "GPU" w Hermesie? Poza tym podczas odtwarzania avi w TCMP pojawiają się zniekształcenia obrazu o charakterze pikselowatym. Ktoś już chyba o tym wspominał ale nie wiem czy problem został rozwiązany.

*

Offline aegir

• 34
« Odpowiedź #559 dnia: Grudzień 18, 2009, 23:49:25 »
Mam problem z klawiaturą sprzętową na tym romie (w zasadzie to nie wiem czy tylko na tym). Od dłuższego czasu nie używałem hermesa jako telefonu, ostatnio wgrałem nowy rom (darkvision), mam też zainstalowany spb mobile shell 3. Wszystko działa pieknie do momentu próby napisania czegoś na klawiaturze sprzętowej. Jedne przyciski działają inne nie po czym po wpisaniu jakiejś literki te które nie działały działają a inne nie. Jak się wpisje tekst bez patrzenia na monitor wychodzi jakaś sieczka. Czy to może być jakieś ustawieniew pokecie czy może coś się dzieje z hardwarem?
HTC Hermes
O/S: LVSW(2007/04/23)
Radio: 1.41.00.10
IPL: 1.04
SPL: 2.10.Olipro (HardSPL v7)

« Odpowiedź #560 dnia: Grudzień 21, 2009, 22:25:14 »
Gwiazdka praktycznie na dniach, są szanse na nowy rom przed czwartkiem?

*

Offline jaco.

• 38
  • Sprzęt: HTC Hermes
« Odpowiedź #561 dnia: Grudzień 25, 2009, 01:24:30 »
Romu nadal ni ma :(
Bosch 509 -> Motorola M3788 -> NOKIA 3410i -> NOKIA 6230i -> NOKIA 6131 -> NOKIA N73 ME -> HTC Hermes

« Odpowiedź #562 dnia: Grudzień 25, 2009, 08:30:10 »
miał ktoś problem polegający na zniknięciu dolnego pasa prawdopodobnie po instalacji automapy ?

*

Offline jaco.

• 38
« Odpowiedź #563 dnia: Grudzień 25, 2009, 19:43:35 »
Dolne softkeye?

Rom posiada specjalną aplikacje, która usuwa je ;) Mortscript , czy coś innego na "m".
Bosch 509 -> Motorola M3788 -> NOKIA 3410i -> NOKIA 6230i -> NOKIA 6131 -> NOKIA N73 ME -> HTC Hermes

*

Offline bartsam

• **
  • 249
    • http://sx1.pl
  • Sprzęt: htc hd2; htc kaiser; eten x500+; htc wildfire
« Odpowiedź #564 dnia: Grudzień 26, 2009, 10:11:08 »
Taa..
a konkretnie: ''nuenobar''.  :]

*

Offline jaco.

• 38
« Odpowiedź #565 dnia: Grudzień 26, 2009, 11:42:15 »
No, dokładnie.

Nazwa mi z głowy wyleciała.

*

Offline Szyms

• *
  • 60
« Odpowiedź #566 dnia: Grudzień 29, 2009, 17:31:38 »
No po miesiącu testów muszę stwierdzić - kawał naprawdę dobrej roboty. Rom jest niesamowicie wydajny, początkowo pojawiały się problemy z obciążeniem procesora które rozwiązało przeflashowanie i resetowanie.
Co mi się nie podoba?
- PocketCM Contact, którego bardzo ciężko się pozbyć (nie wiem czy dobrze przeczytałem że nawet w kuchence nie można go usunąć bo jest ważny dlainnych procesów - mógłby mnie ktoś wyprowadzić z błędu). Czasem uruchamia się tak po prostu po wysunięciu klawiatury.
- TCPMP który jest w wersji bodajże 0.72 - czemu nie w najnowszej?
Póki co bardzo niewiele zwiech, jeśli już są to zwykle powodowane przez felerne oprogramowanie.
Czekam z niecierpliwością na następną wersję :)

« Odpowiedź #567 dnia: Grudzień 30, 2009, 14:08:19 »
a podopowie ktoś gdzie znaleźć nuenobar-a bo coś nie daje rady

*

Offline Szyms

• *
  • 60
« Odpowiedź #568 dnia: Grudzień 30, 2009, 14:52:40 »
a podopowie ktoś gdzie znaleźć nuenobar-a bo coś nie daje rady
Start->Programs->System->Regedit->pod krzyżykiem jest rozwijane menu->Services->nueNoBar->Stop na usłudze->następnie znou na niej Disable->Zamknąć->Reset

« Odpowiedź #569 dnia: Grudzień 30, 2009, 22:11:20 »
wielkie dzięki