No tak, nawet czytałem tego posta, ale jakoś nie skojarzyłem, że to o to chodzi ;]
Teraz mam inny problem... Wszystko śmiga pięknie, ROM dość szybki, ale wszystkie funkcje związane z GSM szaleją. Oczywiście sieć jako taka działa, zasięg pełny, 3G. Sprawa wygląda tak:
- wiadomości tekstowe: wysłać mogę, dostać mogę, ale odczytać już nie :/ Wchodzę do centrum wiadomości, klikam SMS/MMS, pokazuje mi się lista wiadomości, klikam na daną wiadomość, pojawia się ten znaczek ładowania, pojawia się belka do przewijania i w tym momencie znaczek staje i amen - soft reset. Tzn całe urządzenie nie jest zawieszone, mogę klikać dalej start, łazić po menu, włączać inne aplikacje, ale jak je zamykam to wyświetlacz się nie odświeża i zostaje to co ostatnie było widać.
- dzwonienie: jak mam szczęście to da się włączyć dialer. I to tylko raz. Później zielona słuchawka nie reaguje. Jak ktoś do mnie dzwoni to u niego sygnał jest, u mnie nic

Jak byłem w pracy to nawet mi wywaliło, że ktoś dzwoni, ale nic z tym nie mogłem zrobić, ani odebrać ani odrzucić... soft reset. Właśnie testowałem połączenia przychodzące: znajomek do mnie dzwonił i nic, poszedłem do pokoju i nagle tel zaczął dzwonić - po paru minutach od tego jak było faktycznie dwonione... Jak mi się uda już zadzwonić, to pojawia się wybieranie i tak do soft resetu... Mogę klikać czerwoną słuchawkę, klikać na End w dialerze - nic się nie dzieje, dalej jest wybieranie.
- internet: uruchamiam przeglądarkę (IE, Opera mini), wpisuje adres, tak jak zawsze pojawia się dymek, że łączy do Play Internet GPRS, 3G no i... tak już zostaje sobie w nieskończoność. Tu mogę anulować i PDA działa dalej normalnie.
A najgorsze w tym wszystkim jest to, że jest tak na wszystkich ROMach! DV5, od IronWolfa, flashowałem 6.1 FINAL Lite (tu z forum) i to samo!
Teraz właśnie gotuję swój, który zawsze używałem i było dobrze, zobaczymy co będzie, za parę minut dopiszę co sie dzieje...
ADD: dobra wiadomość jest taka, że na własnoręcznie ugotowanym ROMie wszystko działa jak należy. Dziwię się dlaczego na gotowym ROMie 6.1 Lite jest lipa, a jak ugotuje sam to jest dobrze :/ No i wielka szkoda, że ten 6.5 nie chce współpracować, bo wygląd i działanie mi odpowiada...
Wie ktoś o co w tym chodzi?