Krótkie testy v5.17.23052:
1. Nie ma ikony przycisku menu w SMS/MMS (samo menu działa po tąpnięciu w pusty obszar). Ikona znika po przełączeniu theme na dowolny z listy. Co ciekawe zaraz po pierwszym uruchomieniu wita nas zupełnie inny i niedostępny po zmianie motyw w którym ta ikona jest.
2. Po którymś soft resecie zniknęła (został czarny kwadracik, a po softresecie został czysty pasek) ikona lock i wstecz z paska menu start ale po tąpnięciu w miejsce gdzie maja być działają.
3. Dwukrotnie herm zawiesił się zaraz po soft resecie (za każdym razem po zainstalowaniu czegoś z Device Update). Wisiał na ekranie Home i mogłem odbierać połączenia przychodzące, ale nic poza tym.
4. Brak opcji konfiguracji MMS, należy dograć np. Arcsoft. Gdy wgrałem wersje 5 i wybraniu MMS zamiast tego otwierał okno VoiceMail. Przy drugim podejściu (ponowne wgranie rom) instalacji Arcsoft 4 nie było w menu opcji konfiguracji mms

Po hardresecie i wgraniu wersji 5 działało już prawidłowo. Nie lubię jak samo się coś naprawia
Rom wgrywałem 2 krotnie zachowując całą procedurę (wgranie romu O2 – hardreset, wgranie docelowego – hardreset). Błędy 1, 2 i 3 występowały za każdym razem. Błąd 4 sam się rozwiązał