[HERMES][ROM] WM 6.5 PL by IronWolf

• 461 Odpowiedzi
  • 114622 Wyświetleń

*

Offline Kuboslaw

• 888
  • Uśmiech proszę :)
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, N150, Modecom Freetab 2099
Odp: [HERMES][ROM] WM 6.5 PL by IronWolf
« Odpowiedź #330 dnia: Kwiecień 05, 2010, 09:28:26 »
CommMgr to musisz chyba wyłączyć w procesach, aby się już nie odpalał.

« Odpowiedź #331 dnia: Kwiecień 05, 2010, 20:21:06 »
czemu nie zmienia się kolor paska start i tego drugiego na dole? czarny beee...  :-|

Połączone: Kwiecień 05, 2010, 20:25:07
no i przydała by mi się tablica ze znakami specjalnymi...da się ją skądś jakoś wgrać?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2010, 20:25:07 wysłana przez boniek1983 »

*

Offline IronWolf

• 893
  • Sprzęt: iPhone 5s, iPad mini
« Odpowiedź #332 dnia: Kwiecień 05, 2010, 20:48:05 »
czemu nie zmienia się kolor paska start i tego drugiego na dole? czarny beee...  :-|

Jak zmienisz thema, to zmieni ci się i dolna i górna belka. (Start->ustawienia->osobiste->dzisiaj)

« Odpowiedź #333 dnia: Kwiecień 06, 2010, 09:15:03 »
no właśnie w tym problem, że mi się nie zmienia albo zmienia się dolny pasek, ale też nie zawsze  :mysli:

*

Offline Weiss

• 11
« Odpowiedź #334 dnia: Kwiecień 07, 2010, 22:01:53 »
Z mojej strony dwa pytania:
1. Da się jakoś zmienić htchome/titanium i quickmenu/plaster miodu bez hard resetu? Jeśli tak to gdzie?
2. Jak ustawić nowy sms jako soft key? W ustawieniach Soft key jest tylko przeglądanie katalogów, czyli można wybrać wyłącznie aplikacje, nie ma do wyboru rzeczy typu nowy sms, telefon itp.

Z góry dzięki za pomoc.

*

Offline IronWolf

• 893
« Odpowiedź #335 dnia: Kwiecień 07, 2010, 22:35:00 »
ad 1. Wtyczkę today zmienisz w Start->Ustawienia->Osobiste->dzisiaj->Elementy
Menu możesz zmienić tylko poprzez HR.

*

Offline maxflo14

• 41
  • Sprzęt: Vario II, WM6.1 PLK Lite
« Odpowiedź #336 dnia: Kwiecień 12, 2010, 23:51:27 »
Mam pytanie... Jak działa wersja Lite??  :wink:
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2010, 23:55:29 wysłana przez maxflo14 »
Sony Ericsson T105 -> Sony Ericsson F500i -> Nokia 6270 -> BenQ-Siemens EF81 -> MDA Vario II (T-Mobile UK) Radio ROM 1.56.70.11

*

Offline fjodor7

• 21
  • Sprzęt: HTC Hermes, SE Xperia X1
« Odpowiedź #337 dnia: Kwiecień 13, 2010, 06:59:11 »
Ja zainstalowałem i narazie jestem zadowolony  używam tego romu 3 tygodnie i nie sprawił mi żadnych problemów
HTC Hermes > SE Xperia X1

« Odpowiedź #338 dnia: Kwiecień 15, 2010, 18:34:26 »
a jakie macie wgrane radio romy bo mi okropnie baterie zżera gdy gsm wlacze, o 3g juz nie wspominam .. ;/ pare godzin i baterii nie mam,a gdy jest wylaczony, potrafi trzymac 3 dni bateria ..

*

Offline WaFel1985

• 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
« Odpowiedź #339 dnia: Kwiecień 17, 2010, 21:50:34 »
a jakie macie wgrane radio romy bo mi okropnie baterie zżera gdy gsm wlacze, o 3g juz nie wspominam .. ;/ pare godzin i baterii nie mam,a gdy jest wylaczony, potrafi trzymac 3 dni bateria ..
ja mam 1.47 chyba,ale cos mi sie zdaje ze twoja bateria ma juz dosc...mi trzyma okolo 2dni,ale codziennie na neta wbijam hermem,gadulca odpalam i okolo godziny muzy na sluchawkach BT.a na samym czuwaniu okolo 5 dni...ale sprobuj zmienic to radio.powinno pomoc

*

Offline maxflo14

• 41
  • Sprzęt: Vario II, WM6.1 PLK Lite
« Odpowiedź #340 dnia: Kwiecień 20, 2010, 20:55:39 »
Jak chodzi o Radio ROM'y to tu masz wybór:
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Hermes_ExtractedRadioRoms

Szkoda jednak że już nie ma aktualizacji  :(
Sony Ericsson T105 -> Sony Ericsson F500i -> Nokia 6270 -> BenQ-Siemens EF81 -> MDA Vario II (T-Mobile UK) Radio ROM 1.56.70.11

« Odpowiedź #341 dnia: Kwiecień 20, 2010, 21:08:41 »
ok aktualnie uzywam:  HERM_Radio_Only_1.47.30.10_CustomRUU.rar
wg testow na xda, jest na 1 miejscu , ale mam teraz inny problem ..
 gdzie w rejestrze znalezc albo jak wujka google spytac by zmienic wyrownanie  zawartosci todaya / windows home (kalendarz wiadomosc sms etc..)  w ironwolfie jest do lewej , ja uzywam ciekawej wersji: Moonspell B2 WM6.5.3 .28008 (którą polecam po drobnej zmianie w rejestrze by poprawnie obslugiwalo fabryczna klawiature) ... i tam jest po srodku , chcialbym miec to po lewej stronie , wie ktos gdzie co zmienic ?

*

Offline msichal

• 16
  • Bo nikt nie truje dupy lepiej niż ja!
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #342 dnia: Kwiecień 24, 2010, 21:01:35 »
Witam, nie mogę narazie zainstalować tego ROM-u, bo padł mi dotyk i nie chce się męczyc w konfiguracje wszystkiego klawiaturą(niedługo przyjdzie nowy ekran). Zatem mam takie pytanie do posiadaczy, ew. do autora:
Co w końcu z WMP? Usunięty czy nie? Gdzies na pierwszych stronach wyczytałem że nie działa, bo został tylko do odtwarzania dzwonka, czy to aktualna informacja? WMP jak dla mnie był całkiem wygodny, i scrobbler lastfm z nim współpracował, nie chce się teraz przerzucać na jakieś inne odtwarzacze.

Jeszcze jedna sprawa: czy moge jakoś zapisać swoje ustawienia, i później zimportować do nowego romu?
Posiadacz kompletnie spieprzonego zepsutego Hermesa i Kaisera prawie bez zasięgu ;)

*

Offline IronWolf

• 893
« Odpowiedź #343 dnia: Kwiecień 24, 2010, 21:09:21 »
Co do WMP, z tego co udało mi się ustalić czy działa czy nie zależy od karty pamięci lub nawet od tego czy nie na w jej systemie plików błędów. Jednak nie polecam tego odtwarzacza.

Co do ustawień, niestety między romami są za doże różnice żeby dało się przenosić ustawienia.

*

Offline Acnee

• *
  • 52
« Odpowiedź #344 dnia: Kwiecień 28, 2010, 14:41:51 »
witam bezposrednie pytanko do ciebie ironwolf :) prezsiadlem sie za 1.2 na 1.4 dzis i wszystko ok (1.4 lite) podoba mi sie strasznie ale meczy mnie to ze nie mam zadnego pozadnego today. kiedys na moja prosbe do jakiegos todaya dodales konktakty  chyba bylo to titanium ale nie pamietam ;) czy mozesz podrzucic samego caba tej wtyczki :) bylbym bardzo wdzieczny

*

Offline IronWolf

• 893
« Odpowiedź #345 dnia: Kwiecień 28, 2010, 14:55:44 »
Nie, niestety ale titanium jest bardzo dużą wtyczką zagnieżdżoną dość mocno w systemie. Poza tym jak już by udało mi się zrobić z tego caba, to chodziło by to nie za dobrze.

*

Offline Acnee

• *
  • 52
« Odpowiedź #346 dnia: Kwiecień 28, 2010, 17:05:02 »
widzisz wlasnie poszperalem troche i nie jestem pewien czy tp bylo titanium tylko Chome to bylo oparte na skrypcie  tak mowiles   moze z tego da sie zrobic caba ?

*

Offline IronWolf

• 893
« Odpowiedź #347 dnia: Kwiecień 28, 2010, 17:19:14 »
Chome to inna nazwa titanium

*

Offline msichal

• 16
  • Bo nikt nie truje dupy lepiej niż ja!
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #348 dnia: Kwiecień 28, 2010, 19:16:50 »
Ehh, no mam ekran, zainstalowalem wersje lite, wybralem quickmenu bo podobno malo zajmuje w ramie i musze stwierdzić, ze... Do niczego sie to nie nadaje, w ogóle coś wszystko muli, "start" reaguje po minucie... Co jest?

edit1:Nie moge miec standardowego, windowsowego menu?

edit2: Przy wyborze dalem "anuluj" myslac ze bedzie standardowe, ale NIE, nie ma teraz żadnego... (a może sie jeszcze nie włączyło?)

edit3: Na dodatek nie moge niczego wgrać przez WMDC, pokazuje pda ale w folderze gdzie powinna byc pamiec wew i karta jest pusto. I oczywiście w menu(teraz juz to fingerfriendly, jedyne ktore dziala) nie ma zadnych opcji activesync.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 20:17:07 wysłana przez msichal »
Posiadacz kompletnie spieprzonego zepsutego Hermesa i Kaisera prawie bez zasięgu ;)

*

Offline IronWolf

• 893
« Odpowiedź #349 dnia: Kwiecień 28, 2010, 21:11:38 »
Oczywiście nie zapoznałeś się ani z instrukcją instalacji romu ani tym co jest "Standardowe" w WinMo6.5.

« Odpowiedź #350 dnia: Maj 11, 2010, 21:48:54 »
ROMik fajny stabilnie dziala ale niestety 3G jest zwalone dla ERY i Heyah innych operatorow nie sprawdzalem. Po wgraniu orginalnego ROM'u ERY smiga jak ta lala (takze zasieg lub bledna konfiguracja odpada) i videorozmowa i HSDPA. niestety w IronWolf net tylko jest EDGE a to malo. Moze da sie cos poprawic.

pzdr
merithus

*

Offline Rayman96

• *
  • 69
  • PRO cheater :)
  • Sprzęt: HTC HERMES, HTC DIAMOND
« Odpowiedź #351 dnia: Maj 15, 2010, 16:55:35 »
A jeśli by tak przenieść biblioteki, dialer i inne pliki odpowiedzialne za video rozmowy i mms, to może by coś zaiskrzyło i mielibyśmy komplecik w romie?

Edit: Właśnie zainstalowałem 1.4
Mówiąc szczerze, podchodziłem do nowej wersji z dystansem - kopia zapasowa wszystkiego. Naraz ogromna zmiana. Byłem mile zaskoczony - ładny obrazek na początek. Poza tym system jakby szybszy a kombinacja HTC home i HOMEScreen ++ daje cuda :)
Istne cudo.

No... Troszkę posłodziłem to teraz wady - ja widzę tylko dwie.
Pierwsza to sprawa QM - długo się otwiera p o kliknięciu
Druga to sprawa czy można zmienić sobie jeszcze menu, bo na początku była taka opcja zaraz po instalacji romu.

Edit2: Z szybkością QM sobie poradziłem, ale nie widzę Javy (choc chyba jest ze względu na operę) i teraz mi hermes padł. Został na ekranie Ery (tam kupiłem) inie chce iść. Restartowałem go 2 razy i działał co teraz się stało? może jakaś podpowiedź?

Edit3: Naprawiłem (dead usb) - jutro mam wyprawę, więc muszę miec nawigację. Oby tylko nie powtórka :)
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2010, 22:19:24 wysłana przez Rayman96 »
HTC HERMES (IronWolf 1.4) - czeka w półeczce na chętnego
HTC DIAMOND (Mystique 2.4) - czeka w kieszonce
Z testami programów,romów - pisać do mnie!! :)

*

Offline IronWolf

• 893
« Odpowiedź #352 dnia: Maj 16, 2010, 11:43:02 »
Co do rozmów wideo, po prostu nie mam jak sprawdzić, nie mam żadnego telefonu z 3G.
Co do zmiany meny, niestety ale na razie zmianę można dokonać tylko przy HR.
Javy nie ma, opera jest w wersji natywnej.

« Odpowiedź #353 dnia: Maj 17, 2010, 20:23:01 »
W plusie też nie ma videorozmów a jak podmienic dialer i dll ? Chciałbym zachować te skiny dialera, które mam. Tak na marginesie po wraniu siftu ERY (zeby spawdzic 3G) zostala mi ich tapeta przy uruchamioaniu nie mam tej ladnej HTC jak to podmienic ?

pzdr
meritus

*

Offline Rayman96

• *
  • 69
  • PRO cheater :)
  • Sprzęt: HTC HERMES, HTC DIAMOND
« Odpowiedź #354 dnia: Maj 17, 2010, 21:26:53 »
OK,rozumiem

Poza tym hermesik obsługuje 3G, mi się zdarzało nawet 3,5G. No nic. Poprostu jestem załamany :(
Nie wiem już co się dzieje. Opiszę to:

1. Przeflaszowałem urządzenie na nowy ROM (z 1.2 n a 1.4)
2. Odpaliłem i skonfigurowałem
3. Na nockę wyłączyłem urządzenie.... I już nie włączyłem

Przez to byłem zmuszony flashować jeszcze raz (dead usb), teraz znów będę do tego zmuszony.

Po wyłączeniu i włączeniu pda zawiesza się na ekranie startowym ery (tam go kupiłem)
ERA ----> WOLF IMAGE ----> system
***** Jeśli ktoś wie jak to rozwiązać proszę o pomoc.

Niestety, na miom hermie ten ROM nie działa. problem wyżej wymieniony.
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2010, 20:03:05 wysłana przez Rayman96 »
HTC HERMES (IronWolf 1.4) - czeka w półeczce na chętnego
HTC DIAMOND (Mystique 2.4) - czeka w kieszonce
Z testami programów,romów - pisać do mnie!! :)

« Odpowiedź #355 dnia: Maj 22, 2010, 12:17:15 »
Zainstalowałem głównego roma v1.4. Wszystko było fajnie aż do momentu w którym zrobiłem SoftReset. Po resecie telefon sie nie włącza i muszę robic HardReset. I jeszcze po wyłączeniu hermesa  i ponownym włączeniu też robi się HardReset. Nie wiem co z tym zrobić. Proszę o jakąś porade. Myślałem że jest to źle zainstalowany rom więc zainstalowałem go ponownie jednak dalej jest to samo. Pozdrawiam.

*

Offline IronWolf

• 893
« Odpowiedź #356 dnia: Maj 22, 2010, 14:26:49 »
Zapoznaj się z instrukcją dołączoną do opakowania (1 post)

*

Offline Weiss

• 11
« Odpowiedź #357 dnia: Maj 26, 2010, 18:20:26 »
I kolejne kilka pytań :)
1. Ostatnio nie mogłem podłączyć hermesa do komputera; wykrywało urządzenie, ale rozłączało się zawsze po 5 sekundach (zasilanie ok, tylko przepływ danych sie urywał). Lekarstwem na to okazał się hard reset, także już wszystko ok, ale orientuje się ktoś czym to było spowodowane? Mój błąd czy tak samo z siebie?

2. Da się ustawić automatyczne zapisywanie notatek na karcie pamięci, a nie w pamięci telefonu? (przez powyższy hard reset straciłem kilka ważnych, w tym numer do nowo poznanej dziewczyny :) (ale już odzyskałem, więc nie płaczcie z mojego nieszczęścia; stary dobry papierowy notes okazał się mniej zawodny od hermesa, tylko czasem sie gubi)

3. Nie mogę po hard resecie dojść do tego, jak ustawić tylko jeden rodzaj odblokowywania klawiatury- ten z suwakiem; nie chcę tego dwukrotnego klikania "odblokuj", tylko kuzwa nie mogę znaleźć gdzie się to wyłącza :P

Coby tematu nie zaśmiecać, z góry dzięki :)
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2010, 19:58:16 wysłana przez Weiss »

« Odpowiedź #358 dnia: Maj 28, 2010, 19:50:14 »
siemka, IronWolf mógłbyś uwzględnić gaduair w połączeniach??
Za chiny ręcznie nie moge skonfigurować. Prosta rzecz a nie da rady, Próbowałem między innymi wg instrukcji http://pdaclub.pl/forum/wizard/gaduair-na-spv-m3000/msg1032464/#msg1032464 .

Dodam że radio 1.47 ale chyba nie ma znaczenia bo w play mi śmiga jak szalony;DD

Konfiguracja dla gaduair
http://m.gadu-gadu.pl/GaduAIR/konfiguracja.html

Wdzięczny za ewentualną pomoc

Pozdrawiam

« Odpowiedź #359 dnia: Maj 31, 2010, 13:37:12 »
super rmik naprawde extra.
mam tylko jedno pytanie, podczas 1 uruchamiania wybiera se akie chce sie miec meu, czy topotem mona jakoś zmienic? bo wybralem jkies taie duze  niewygodne, wolalbym mniejszezeby wiece wdziec .

może ktoś e jak to przestawić?