[FINAL v2.1] Kuchnia WM6.1 PL dla Hermesa + Gotowe ROMy

• 871 Odpowiedzi
  • 136096 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: [FINAL v2.1] Kuchnia WM6.1 PL dla Hermesa + Gotowe ROMy
« Odpowiedź #420 dnia: Wrzesień 21, 2008, 15:30:31 »
no coż, wartości nie były wzorowane na benchmarkach, a na rzeczywistym komforcie korzystania z pda. Ja bym nie powiedział, że ten rom jest wolny :P

co do rbs, ja używam i jeszcze żadnego zwisu nie miałem. Każdy wybiera wersję jaka mu pasuje.

apropo zmiany pda, szykuję się na tosię G900
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline fezz

• **
  • 192
  • Sprzęt: HTC Desire [MIUI XJ]
« Odpowiedź #421 dnia: Wrzesień 21, 2008, 18:15:22 »
apropo zmiany pda, szykuję się na tosię G900

Tylko nie zmieniaj zbyt szybko, bo stracimy kucharza, a przecież TouchFlo2D ktoś musi zintegrować z kuchenką :P A tak przy okazji, jest już całkiem fajnie działająca wersja PL na konkurencyjnym forum (nie podaje linka, bo nie wiem czy mogę z racji na regulamin :P). Trochę miejsca z ROMu zabiera ale co tam.
SPV C600->MDA M3100->HTC TyTN II->HTC Desire

« Odpowiedź #422 dnia: Wrzesień 21, 2008, 18:37:49 »
a dlaczego masz złamać regulamin, podając link do konkurencji??  :grin:
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline fezz

• **
  • 192
« Odpowiedź #423 dnia: Wrzesień 21, 2008, 21:15:18 »
TouchFlo2D PL
Dodatkowe skiny
jeden z wątków na XDA-D w tematyce M2D

Miłego testowania! U mnie na Hermesie z WM6.1 z ostatniej kuchenki śmiga bardzo ładnie. Do M2D przydałby się wmiarę czysty rom. Przed zainstalowaniem M2D trzema zainstalować kilka programów w wersjach przystosowanych do M2D, a które pewnie wiele osób ma z kuchenki np. audiomanager czy HTC Album. Przed instalacją sugeruje zrobić backup danych bo HR niestety może sięzdarzyć. Na wersji z XDA, na 3 instalki miałem 2 HR. Wersję PL instalowałem po raz pierwszy i jak narazie wszystko działa idealnie.

*

Offline wowo09

• 35
  • Sprzęt: Leo 1.66
« Odpowiedź #424 dnia: Wrzesień 21, 2008, 22:47:30 »
W ROMie @.1 Full naszego Naczelnego Kucharza jest TouchFlo 2D. Próbowałem go włączyć. Niestety jako początkujacy jakoś mi się nie udało. Jest to ładne, chciałbym to mieć. Pomóżcie -może jakaś krótka instrukcja. A może trzeba wgrać ROM lekki i potem zainstalować  TouchFlo 2D ?
I jeszcze jedno pytanie. Dlaczego gotować ? Czy wgrywanie aplikacji po założeniu np. czystego ROMu nie da tego samego efektu ? Będe wdzięczny za informacje

*

Offline ryczard

• *
  • 83
  • SGN
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note poprzednio HTC HD2
« Odpowiedź #425 dnia: Wrzesień 22, 2008, 14:46:11 »
A ja mam inny problem, rom ugotowany na kuchence nonRBS z klawiaturą szara PL i nie mogę jej zmienić na żadną inną. Doinstalowałem PCM Keyboard i nawet jak ją wybieram to się nie zmienia :(

*

Offline hacz

• 24
  • Sprzęt: Hermes+8 Gb
« Odpowiedź #426 dnia: Wrzesień 22, 2008, 19:30:14 »
ja tez mam taki feler. Nie wiem jak Ty ale ja przy gotowaniu wybrałem teraz sam NET3.5 i nie mam juz tego problemu.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #427 dnia: Wrzesień 22, 2008, 19:31:45 »
Nie wiem od czego to zależy, ale czasem się nie uruchamia dodatkowa klawiatura. Dodałem block regonizer i działa.

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline hacz

• 24
  • Sprzęt: Hermes+8 Gb
« Odpowiedź #428 dnia: Wrzesień 22, 2008, 20:26:24 »
globalbus a co zrobic zeby w menu dialpadu była dostepna opcja video menu czy cos w tym stylu,chodzi mi o to menu gdzie mozna sobie ustawic różne opcje dotyczace wideo rozmów.

Zaówarzyłem też ze gdy dostaje smsy to niedziąła mi sygnał mimo tego że na 100% mam go dobrze ustawionego w fonie mam kuchni z RBS
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2008, 23:57:24 wysłana przez hacz »

*

Offline bmxmen

• **
  • 122
« Odpowiedź #429 dnia: Wrzesień 22, 2008, 23:30:47 »
Niestety mimo ladnego interface i szybkosci jestem zmuszony zmienic na poloka iz za duzo problemow jest w tej wersji systemow, otoz czesto nie dziala mi mikrofon w czasie rozmowy,raz dziala raz nie, na nagrywaniu dziala bo sprawdzalem. Czasem robi sie bialy ekran, mam dopiero niecaly dzien i takie problemy nopotkalem w ful wersji wm6.1. Pozdrawiam i czekam na kolejna wersje poprawiona.

*

Offline AoD

• 12
  • Sprzęt: HTC Hermes
« Odpowiedź #430 dnia: Wrzesień 24, 2008, 09:51:50 »
Niestety globalbus chyba poszedł w nieco złą stronę przedkładając prędkość działania nad stabilność systemu... Mój Hermes dzisiaj odmówił współpracy, na tym ROM-ie :( Najpierw uległ efektowi "zmrożenia", po SR nie chce się podnieść cały czas wisi na splash screenie :( Fuck! Hard Reset załatwił sprawę, lecz nie do końca :( W trakcie Customizacji wywala następujący bład: "The file:\Windows\PP_UXC_Move_TMPL_3.10.110.2.xml does not exist" Po czym proces Customizacji się zawiesza i konieczny jest Soft Reset  :-| Po SR telefon się podnosi, ale to może właśnie jest przyczyna w/w niestabilności?  :-? Przy okazji jest jakiś sprawdzony sposób flashowania Herma na Viście? Bo moje ostatnie próby skończyły się użyskaniem efektu HR :P
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2008, 10:02:31 wysłana przez AoD »
Angel_of_Death

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #431 dnia: Wrzesień 24, 2008, 10:21:39 »
W trakcie Customizacji wywala następujący bład: "The file:\Windows\PP_UXC_Move_TMPL_3.10.110.2.xml does not exist" Po czym proces Customizacji się zawiesza i konieczny jest Soft Reset  :-|
Odpowiedź na błąd customizacji już padła - 13 strona tego wątku, konkretnie tutaj.
Ja sobie poradziłem kopiując ten plik z Poloka (miałem wcześniej na dysku) ale pewnie rozwiązanie podane przez autora też działa  :ok:
Zawsze możesz też wybrać inny prekonfig (inną sieć), a później samemu poustawiać.
Niestety globalbus chyba poszedł w nieco złą stronę przedkładając prędkość działania nad stabilność systemu...
Globalbus poszedł w złą stronę, bo zdradza naszego Hermesa na rzecz Toshiby G900  :mrgreen:

« Odpowiedź #432 dnia: Wrzesień 24, 2008, 10:32:59 »
Zdradza? Ja mysłę że on będzie kochał tak samo swoje dzieci  :mrgreen:

A co do stabilność tego romu: on jest stabilny (używałem go z miesiąc bez żadnych zwiech) ale troche trzeba mu pomóc  :ok:
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline bmxmen

• **
  • 122
« Odpowiedź #433 dnia: Wrzesień 24, 2008, 16:36:08 »
Witam, ja tez mam krotko system i obydwie wersje nie sa stabilne,dziwne rzeczy sie robia,bialy ekran, dwie diody na zielono zapalone, raz mialem bialy ekran i dwie diody na bialo :D ogolnie jest kolorowo. W jaki sposob pomoc aby np ugotowany rom dzialal poprawnie ?jest jakis tip z instalacja ale zabardzo nie wiem jak to wykonac, pomoglby mi ktos?

« Odpowiedź #434 dnia: Wrzesień 24, 2008, 16:47:38 »
Witam, ja tez mam krotko system i obydwie wersje nie sa stabilne,dziwne rzeczy sie robia,bialy ekran, dwie diody na zielono zapalone, raz mialem bialy ekran i dwie diody na bialo :D ogolnie jest kolorowo. W jaki sposob pomoc aby np ugotowany rom dzialal poprawnie ?jest jakis tip z instalacja ale zabardzo nie wiem jak to wykonac, pomoglby mi ktos?

Dwie diody naraz  :O Wgrywalem chyba wszystkie dostepne romy na Hermesa i sam czegos takiego nie doswiadczylem, ani nie widzialem aby ktos mial taki klopot  :P

*

Offline bmxmen

• **
  • 122
« Odpowiedź #435 dnia: Wrzesień 24, 2008, 17:41:28 »
A ja odkad walcze z 6.1 mialem juz tak 3 razy, z czego czesto jest bialy ekran i pomaga kilku krotne nacisnienie wylaczenia urzadzenia. Na innych romach np polok dziala dorbze.

*

Offline bmxmen

• **
  • 122
« Odpowiedź #436 dnia: Wrzesień 24, 2008, 22:28:34 »
Postanaowilem troche poczekac z mysla ze sie poprawi, ale im dluzej mam tym wiecej problemow. Czesto sie pjawia problem ze nie slychac co mowie w czasie rozmowy, a raz jak dzwonie slychac, bialy ekran sie robi, teraz nie chcial zlapac zasiegu, szkoda bo fajny romik ,a problemow coraz wiecej..wracam do starego poloka.

*

Offline AoD

• 12
« Odpowiedź #437 dnia: Wrzesień 25, 2008, 09:57:57 »
Ok. teraz mam pytanko do użytkownika fezz oraz innych którzy użytkują ROM od globalbusa i Manila2D. Po ugotowaniu ROMu z kuchenki mam dostępnych:

Przechow. danych: 61,05MB              Program: 27,41MB.

Po wgraniu Manila2D ze źródła wymienionego przez fezz wszystko ładnie, pięknie się instaluje, wygląda to bardzo ładnie działa płynnie, ale do momentu kiedy system się nie zawiesi. Niestety zdarza się to mu nawet przy eksplorowaniu systemu, dotyk nie działa, klawisze funkcyjne również, wiec pozostaje tylko SR, to również niestety nie daje żadnego rezultatu ponieważ Herm staje na splash screenie. Pozostaje tylko Hard Reset i tak od nowa...  :-| Mój Herm wczoraj przeżył chyba już z 5 HR...

Moje pytanie zatem brzmi jaka jest wasza recepta na stabilne działanie systemu wraz z Manilą?

Pozdrawiam AoD!         
Angel_of_Death

« Odpowiedź #438 dnia: Wrzesień 25, 2008, 13:38:22 »
nie wiem jaka jest recepta u mnie śmiga ładnie porostu zainstalowałem i działa już ponad tydzień i żadnego zwisu. ja zainstalowałem wersje pl. wm6,1 od globalbusa ugotowalem sobie sam wersje non cos tam. :grin:

*

Offline fezz

• **
  • 192
« Odpowiedź #439 dnia: Wrzesień 25, 2008, 13:52:53 »
U mnie działa to raz lepiej raz gorzej. Zanim zainstalowałem wersję PL wypróbowałem wersję prosto z XDA i miałem podobne objawy co u ciebie czyli trochę podziałało ale kończyło się na HR. Teraz mam manile PL i nawet ładnie działa ale zbyt często się resetuje sama manila już nie mówiąc o tym, że czasami jak włączam jakiś program (np. Opere) to program się załącza, potem na ekranie mam today z manilą, po chwili znowu opera. Poza tym, M2D w pewien sposób gryzie się z S2U2. Oba programy działają ale czasem zdarza się, że muszę 2 razy odblokować S2U2 żeby dostać się do today czy też S2U2 wyłącza się zupełnie i muszę go ręcznie ładować do pamięci. Zaczęło mnie to drażnić, więc na razie wyłączyłem manile i czekam na lepszą wersję.

« Odpowiedź #440 dnia: Wrzesień 25, 2008, 13:57:27 »
co do s2u2: ono gryzie się wszedzie i ze wszystkim  :P Ogolnie zamula, na Tośce po odinstalowaniu widac wyraźną poprawę, tak samo jak na Hermesie  :ok:

*

Offline fezz

• **
  • 192
« Odpowiedź #441 dnia: Wrzesień 25, 2008, 14:17:58 »
Szkoda tylko, że nie ma żadnej ciekawej alternatywy dla S2U2.

*

Offline AoD

• 12
« Odpowiedź #442 dnia: Wrzesień 25, 2008, 15:40:54 »
nie wiem jaka jest recepta u mnie śmiga ładnie porostu zainstalowałem i działa już ponad tydzień i żadnego zwisu. ja zainstalowałem wersje pl. wm6,1 od globalbusa ugotowalem sobie sam wersje non cos tam. :grin:

W takim razie może podzielisz się z nami jakich składników użyłeś do "pichcenia"? Może używam jakiegoś programu który się gryzie z Manilą?  :-?

Do czasu kiedy zagadka z Manila nie zostanie rozwiązana czas powrócić do sprawdzonego zestawu, czyli: SPB Mobile Shell + skorka Diamond Theme 2.1 + SPB Pocket Plus  :ok:

EDIT:
Przykro mi to stwierdzić, ale ostatnie wydanie ROMu chyba nieco szwankuje lub mój Herm się sypie...  :-| Teraz przy próbie zmiany profilu z normalnego na Tylko wibracja złapał zwiechę, więc standardowo dałem SR, ku mojemu wielkiemu zdziwieniu po ponownym uruchomieniu PDA ujrzałem proces Customizacji tak jak by wykonał się HR  :O WTF? :mad: Czy to oznaka, że czas zmienić PDA bo tego żywot już krótki?  :worried: 
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2008, 22:10:55 wysłana przez AoD »
Angel_of_Death

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Toshiba G900
« Odpowiedź #443 dnia: Wrzesień 26, 2008, 07:12:41 »
Podobne objawy miałem na romie z RBS więc wgraj rom nonRBS
Toshiba G900 6.1 by Globalbus

*

Offline AoD

• 12
« Odpowiedź #444 dnia: Wrzesień 26, 2008, 09:44:14 »
Najśmieszniejsze jest to, że jeżeli wgrałem ROM z RBS to całkowicie nieświadomie, bo nawet nie mam bladego pojęcia jak to upichcić ... :worried: Sory Panowie, ale jeśli chodzi o PDA n00bek jestem, za to mogę odwdzięczyć się pomocą w tematyce PSP  :proud:  Najwyraźniej kucharz ze mnie marny...  :( Ściągne gotowca w wersji Lite i nie będę zalewał was setką pytań, choć nie ukrywam, że chętnie z waszą pomocą sam bym coś upichcił i poznał tajniki dobrego kucharza :ok:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2008, 10:12:35 wysłana przez AoD »
Angel_of_Death

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #445 dnia: Wrzesień 26, 2008, 10:41:24 »
Najśmieszniejsze jest to, że jeżeli wgrałem ROM z RBS to całkowicie nieświadomie, bo nawet nie mam bladego pojęcia jak to upichcić ... :worried:
Z tego co pamiętam gotowe wersje Full i Light ugotowane przez Globalbusa są w wersji nonRBS.
Natomiast jeśli sam gotujesz musisz użyć ROM_Universal_nonRBS.rar, zamiast ROM_Universal_build_20273.rar  :ok:

*

Offline AoD

• 12
« Odpowiedź #446 dnia: Wrzesień 26, 2008, 10:55:46 »
No i wyjaśniła się sprawa tajemniczych resetów i zwisów - dzięki  :ok: Nieświadomie wgrywałem ROM z RBS... :-| No cóż człowiek całe życie się uczy, a i tak głupi umiera  :P

Przy okazji najmocniej przepraszam naczelnego Kucharza globalbusa za posądzenie o błąd w sztuce...  :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2008, 11:11:30 wysłana przez AoD »
Angel_of_Death

« Odpowiedź #447 dnia: Wrzesień 27, 2008, 21:20:52 »
    Globalbus !!!

Mam na zbyciu MDA Vario II  ma zablokowany płytę czy cos w tym rodzaju Hard SPL V7 dało sie wgrać i nic poza tym pozostałe części są okey jak jesteś zainteresowany to za niewielkie pieniądze opchnę bo podobno masz walnięty PDA a szkoda takiego kucharza.Pozdrawiam

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #448 dnia: Wrzesień 27, 2008, 21:26:10 »
Kurde, skąd takie pogłoski?  :O
Rozumiem, że jak nie ma update'ów co tydzień to już ze mną źle :E

tak na serio szukam używanej tosi G900, hermes w dalszym ciągu sprawny :P