[FINAL v2.1] Kuchnia WM6.1 PL dla Hermesa + Gotowe ROMy

• 871 Odpowiedzi
  • 135996 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Toshiba G900
Odp: [FINAL v2.1] Kuchnia WM6.1 PL dla Hermesa + Gotowe ROMy
« Odpowiedź #330 dnia: Wrzesień 07, 2008, 23:19:13 »
Ja mam jeden problem, podświetlenie mam ustawione na maksa lecz podczas włączania aparatu zaczyna świecić mocniej. Da się to jakoś uzyskać przy normalnym działaniu??

Niestety nie da się ustawić na jaśniej ile max uciśniesz w ustawieniach to tyle będziesz miał
Toshiba G900 6.1 by Globalbus

« Odpowiedź #331 dnia: Wrzesień 07, 2008, 23:39:55 »
Ja mam jeden problem, podświetlenie mam ustawione na maksa lecz podczas włączania aparatu zaczyna świecić mocniej. Da się to jakoś uzyskać przy normalnym działaniu??

Niestety nie da się ustawić na jaśniej ile max uciśniesz w ustawieniach to tyle będziesz miał

kiedys w jakims romie mialem w programach taki program ze wyswietlacz swiecil bardzo mocno , niestety nie pamietam jaki to rom i jaki program troche juz tych romów bylo  :grin:

*

Offline hacz

• 24
  • Sprzęt: Hermes+8 Gb
« Odpowiedź #332 dnia: Wrzesień 08, 2008, 01:18:46 »
Odnosnie problemu z instalacją klawiatury -RescoKeyboard-podczas gotowania wybrałem dodatkowo klawiature -Transcriber- i problem zniknoł  :ok:

*

Offline lloyd

• 18
  • Sprzęt: HTC Magic, Desire HD
« Odpowiedź #333 dnia: Wrzesień 08, 2008, 09:33:19 »
Witam.

Zauważyłem:
1. Gotowy ROM, wersja Hermes_WM6.1_PLK_Full_nonRBS.rar, - błąd pobierania ze źródła http://www.4shared.com/dir/8714847/74eeeba4/Hermes.html , nie mogłem jej pobrać bez błędów. Komuś się udało?
2. Gotowy ROM, wersja Hermes_WM6.1_PLK_Lite_nonRBS.rar - pobrałem, Garmin Mobile XT zainstalowany, uruchamia się poprawnie.
3. Kuchnia: zmienił się tylko plik: OEM_Universal.rar ? Po zamianie i ugotowaniu ROM'u nadal problem z uruchomieniem Garmin Mobile XT - ten sam błąd, bo przy wersji 2.0.

Pospieszyłem się ze zgłaszaniem błędów (nie zaktualizowane pliki na serwerach? ) ?

;)

Pozdrawiam,
lloyd

« Odpowiedź #334 dnia: Wrzesień 08, 2008, 12:21:27 »
w kuchence 2.0 podczas kustomizacji wyskakuje mi błąd: "the file: \windows\PP_UXC_Move_TMPL_3.10.110.2.xml does not exist!" no i po pewnym czasie użytkowania, podczas synchronizacji zazwyczaj łapie zwiechą, że nie chcę przejść przez pierwszego splasha, tak jak kiedyś było w przypadku przywracania smsow za pomocą PIMBackupa. Wie ktoś może o co chodzi? Pozdrawiam :)

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #335 dnia: Wrzesień 08, 2008, 15:35:14 »
żeby auto mapa działała muszę cala kuchenkę znów scagac?
Niestety tak.

3. Kuchnia: zmienił się tylko plik: OEM_Universal.rar ? Po zamianie i ugotowaniu ROM'u nadal problem z uruchomieniem Garmin Mobile XT - ten sam błąd, bo przy wersji 2.0.
Gotujesz z rbs czy non_rbs? Może któryś oempack wysypuje garmina (coś jak na kaiserze ze skype?)

w kuchence 2.0 podczas kustomizacji wyskakuje mi błąd: "the file: \windows\PP_UXC_Move_TMPL_3.10.110.2.xml does not exist!"
Wybrałeś preconfig era, tam brakuje pliku, ale w niczym to nie przeszkadza.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

« Odpowiedź #336 dnia: Wrzesień 08, 2008, 16:13:35 »
a kuchenke musz znowu cala scagac by automapa dzialale czy tylko kturas z jej czasci wystarczy??

*

Offline glodoss

• **
  • 150
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #337 dnia: Wrzesień 08, 2008, 21:19:15 »
może ktoś sprawdzić czy po wyjęciu karty pamięci są problemy z jej ponownym wykryciem? ja tak mam i to irytujące bardzo :/

*

Offline lloyd

• 18
« Odpowiedź #338 dnia: Wrzesień 08, 2008, 21:32:16 »
Gotujesz z rbs czy non_rbs? Może któryś oempack wysypuje garmina (coś jak na kaiserze ze skype?)
Tak, gotuje z rbs. Udało mi się też pobrać przygotowany przez Ciebie ROM rbs - efekt: ten sam błąd.

Chciałem ugotować samodzielnie ROM non-rbs, ale powiem szczerze, że się pogubiłem, które pliki do której kuchni. Mam do Ciebie prośbę: mógłbyś to troszeczkę uporządkować i być może dopisywać w nazwach plików daty wydania? Mam pociągnięte wersje z rapida (v2.0) które są chyba nowsze od Twoich na 4share, ale znowu na 4share jest ... juz sam nie wiem gdzie co jest ;).

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #339 dnia: Wrzesień 08, 2008, 21:44:08 »
Rapid -> wersja 2.0
4shared -> wersja 2.1

Oczywiście te wersje różnią się tylko oem_universal

paypal

*

Offline lloyd

• 18
« Odpowiedź #340 dnia: Wrzesień 08, 2008, 22:52:14 »
może ktoś sprawdzić czy po wyjęciu karty pamięci są problemy z jej ponownym wykryciem? ja tak mam i to irytujące bardzo :/

Żadnych. Wkładam i wyjmuje ;) przy różnie ugotowanych rom'ach (sprawdzam nieszczęsnego Garmina - a przy włożeniu jest autorun i uruchamia instalatora).

Wracając do tematu:
1. Gotowy non-rbs rom lite -> Garmin działa
2. Gotowy non-rbs rom full -> Garmin nie działa
3. Moje gotowanie z ulubionymi pozycjami oem'packa -> Garmin nie działa.

Czyli faktycznie coś z oem'packa się gryzie :/. Przy starym nie miałem żadnych problemów. W nowym wybieram raczej to samo co zawsze. Postaram się troszkę odchudzić.

EDIT: z wersją superlajt na RBS działa.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2008, 23:23:46 wysłana przez lloyd »

*

Offline hacz

• 24
« Odpowiedź #341 dnia: Wrzesień 09, 2008, 00:40:49 »
Zaóważyłem że wersja 2.1 kuchenki lubi sie wieszacz  (najbardziej przy włonczonym Wifi) :( brak też wszystkich ustawień w menu połączen a dokładnie Opcje połączeń wideo . Mam prozbe,czy mógłby ktoś wrzucic na jakiś serwer wersje kuchenki (OEM i SYS) tą z 25.08.2008 ?? Jak dla mnie była najlepsza :ok: a ja bezmyślnie ją skasowałem  :-?

Szacunek dla Ciebie GLOBALBUS  :ok: :ok: :ok: :ok: odwalasz kawał dobrej roboty ..Pzdr

*

Offline Czaba

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #342 dnia: Wrzesień 09, 2008, 00:49:59 »
Dobra, pierwszy posty w tym dziale po zmianie PDA i już problem. Już ktoś wspomniał że nie bardzo widzi kartę. Z tego co zauważyłem za późno niekiedy wykrywana jest karta po SR i w tym czasie zostaje już utworzony katalog Storage Card, a karta pamięci zostaje podpisana jako Storage Card2 i wszystkie ścieżki do plików szlag trafia. Ja się narazie TC bawiłem i pozmieniałem to ale troszkę przeszkadza.

*

Offline glodoss

• **
  • 150
« Odpowiedź #343 dnia: Wrzesień 09, 2008, 06:52:32 »
Z tego co zauważyłem za późno niekiedy wykrywana jest karta po SR i w tym czasie zostaje już utworzony katalog Storage Card, a karta pamięci zostaje podpisana jako Storage Card2 i wszystkie ścieżki do plików szlag trafia.
dokładnie, potem zmieniam nazwę ze Storage Card na coś innego ale nie da się tego usunąć i tylko się śmietnik robi:/

*

Offline lloyd

• 18
« Odpowiedź #344 dnia: Wrzesień 09, 2008, 07:43:27 »
A jakie macie karty? Ja mam 2GB Kingston i nigdy nie było problemu.
Tutaj można poczytać jak sobie ludzie radzą ze "Storage Card2":

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=86322.msg568405#msg568405

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #345 dnia: Wrzesień 09, 2008, 14:20:55 »
To jest tweak przenoszący pierdoły z PIE i poutlook na kartę pamięci. Ale przecież tego idzie się w normalny sposób pozbyć w mniej niż minutę

paypal

*

Offline glodoss

• **
  • 150
« Odpowiedź #346 dnia: Wrzesień 09, 2008, 17:51:20 »
To jest tweak przenoszący pierdoły z PIE i poutlook na kartę pamięci. Ale przecież tego idzie się w normalny sposób pozbyć w mniej niż minutę
domyślałem się że to może być przez to...jak to przenieść na pamięc telefonu? jakiś klucz w rejestrze?

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #347 dnia: Wrzesień 09, 2008, 18:03:33 »
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Inbox\Settings]
"PropertyPath"="\Storage Card\Mail"
"AttachPath"="\Storage Card\Mail\Attachments"
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders]
"Cache"="\Storage Card\cacheie"
Wywal "\Storage Card" i będzie na pamięci telefonu.

paypal

*

Offline Zi0mal

• *
  • 70
  • Sprzęt: WIZARD TRINITY LEO JLO S+ SII
« Odpowiedź #348 dnia: Wrzesień 09, 2008, 18:40:51 »
ja po prostu zmieniłem nazwę zresetowałem hermesa potem to co zmieniłem nazwę wywaliłem i juz tego nie było
HTC [Wizard G4 WM 6.1 by Ham3r] [Black Trinity WM 6.1 033s by Tommi]

Odp: [FINAL v2.0] Kuchnia WM6.1 PL dla Hermesa + Gotowe ROMy
« Odpowiedź #349 dnia: Wrzesień 10, 2008, 14:34:01 »
Witam!!!
Najnowszy ROM y dnia 040908 ma jakaś wadę  z plikami WMA .Po zainstalowaniu dzwonki telefonu typu WMA działają natomiast po soft resecie i wgraniu innych dzwonków typu mp3 do katalogu /Windows/Rings dzwonki typu WMA przestają działać .Dzwonki  dają się odtworzyć  na WM Player. Natomiast jak chce się je ustawić jako domyślne dla telefonu to wyrzuca błąd o uszkodzeniu pliku lub braku dostępu do pliku.Mam wrażenie że kontrolę nad odtwarzaniem dzwonków przejmuje inny program który nie potrafi odtwarzać plików WMA jedynie mp3 .Podobne zjawisko występuje w powiadomieniach i ustawianiu dzwonka .Ten sam problem.Proszę o pomoc .Pozdrawiam

Mimo wszystko po poprawkach ROM 070908 Full ma problemy  z dzwonkami WMA działają jednym słowem jak chcą.Jak się PDA zresetuje to działaja do momentu pierwszej rozmowy przychodzącej potem jak ktoś zadzwoni to już nie działaja .Nie wiem o co chodzi proszę o poprawa tej wady.Pozdrawiam

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #350 dnia: Wrzesień 10, 2008, 16:29:31 »
hmm nie używać wma? przecież to opóźnia "ogólnie" dzwonienie.

paypal

*

Offline hacz

• 24
« Odpowiedź #351 dnia: Wrzesień 10, 2008, 18:11:29 »
Witam!!!
Najnowszy ROM y dnia 040908 ma jakaś wadę  z plikami WMA .Po zainstalowaniu dzwonki telefonu typu WMA działają natomiast po soft resecie i wgraniu innych dzwonków typu mp3 do katalogu /Windows/Rings dzwonki typu WMA przestają działać .Dzwonki  dają się odtworzyć  na WM Player. Natomiast jak chce się je ustawić jako domyślne dla telefonu to wyrzuca błąd o uszkodzeniu pliku lub braku dostępu do pliku.Mam wrażenie że kontrolę nad odtwarzaniem dzwonków przejmuje inny program który nie potrafi odtwarzać plików WMA jedynie mp3 .Podobne zjawisko występuje w powiadomieniach i ustawianiu dzwonka .Ten sam problem.Proszę o pomoc .Pozdrawiam

Mimo wszystko po poprawkach ROM 070908 Full ma problemy  z dzwonkami WMA działają jednym słowem jak chcą.Jak się PDA zresetuje to działaja do momentu pierwszej rozmowy przychodzącej potem jak ktoś zadzwoni to już nie działaja .Nie wiem o co chodzi proszę o poprawa tej wady.Pozdrawiam

A próbowałeś wrzucić te dzwonki które Ci niedziałają do katalogu moje dokumenty \moje dżwie. dzwonków ?  w katalogu windows\rings nieraz zdarzalo sie ze dzwonki niechcialo odtwarzać
Napisane: Wrzesień 10, 2008, 18:01:40
Mam pytanko ;) jaki plik trzeba by było dograć to OEM packa żeby w menu telefonu była opcja ustawień połączeń video ??

Odp: [FINAL v2.0] Kuchnia WM6.1 PL dla Hermesa + Gotowe ROMy
« Odpowiedź #352 dnia: Wrzesień 10, 2008, 19:37:03 »
3) nadal wadliwie działający 1-Calc
Nie ma i nie będzie kopiowania danych z excela na 1calc, najnowsza wersja również zawiera ten błąd!

4) i gwózdz do trumny niedziałająca AutoMapa 5 na tym ROM-ie .Uruchamia się i stoi w miejscu
Pracuję nad tym i nad uruchamianiem blendera

2) nadal nie poprawiony błąd w rejestrze dotyczący sygnału wysyłania SMS-a
To nie jest błąd tylko ustawienie, nie każdy chce być zalewany powiadomieniami  :sleepy:

1) nie działające dzwonki WMA po wgraniu SPB Time i SPB GPRS Monitor,
Dobrze, że to zgłosiłeś, chociaż dzwonki powinno się wgrywać w wma, nie będzie wtedy opóźnień w odbieraniu połączeń (rozmówca może usłyszeć parę sygnałów zanim zacznie dzwonić pda)

A tu uwaga że dobrze że to zgłosiłem !!!
Globalbus określ się jakie jest Twoje stanowisko w tej sprawie  raz  mówisz że są potrzebne a raz nie .Przecież wszystkie powiadomienia to plik WMA .Lepiej opraw to bo nikt się do mnie nie może dodzwonić jak używam nowego ROM-u  z 070908.Przypominam w wersji 280809 ten nie występował.Pozdrawiam!!!

« Odpowiedź #353 dnia: Wrzesień 10, 2008, 19:43:14 »
ustaw mp3 jako dzwiek polaczenia jesli wma Ci nie "chodzi"....
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

« Odpowiedź #354 dnia: Wrzesień 10, 2008, 20:37:31 »
Nie chodzą wszystkie dźwięki powiadomień już dawno ustawiłem mp3 ale tu chodzi o pozostałe dźwięki nie tylko połączeń ale   i powiadomień co mam convertować wszystkie pliki WMA telefonu na mp3 bez sensu

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #355 dnia: Wrzesień 10, 2008, 20:40:44 »
bezsensem jest w ogóle używanie kodowanych dzwonków :S Czekasz parę sygnałów zanim dzwonek się rozkoduje i zadzwoni.

paypal

*

Offline fezz

• **
  • 192
  • Sprzęt: HTC Desire [MIUI XJ]
« Odpowiedź #356 dnia: Wrzesień 10, 2008, 22:45:35 »
Szybkie pytanie: jak działa ROM z obecnej wersji kuchenki? Wszystko ładnie śmiaga? Automapa działa poprawnie? Jestem chyba ze 3 albo 4 wersje do tyłu, a że wywaliłem ostatnią kuchenkę, która mi pasowała (wiem, głupio zrobiłem) nie chciałbym przechodzić na ROM, w którym coś jest nie tak.

Mała prośba do Globalbusa:
Mógłbyś wraz z wstawianiem kolejnych poprawionych wersji kuchenek dorzucać do 1 posta jakieś małe info o kolejnych wprowadzonych zmianach? Chodzi mi tylko o proste info typu: "wersja z 10.09.08 -naprawiony błąd Automapy" czy coś w podobie. Z góry dzięki.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2008, 22:48:55 wysłana przez fezz »
SPV C600->MDA M3100->HTC TyTN II->HTC Desire

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #357 dnia: Wrzesień 11, 2008, 13:25:47 »
hmm nawet ja nie pamiętam często co zmieniałem  :E

paypal

*

Offline lloyd

• 18
« Odpowiedź #358 dnia: Wrzesień 11, 2008, 13:33:16 »
Witam,

sprawa Garmina Mobile XT: nie działa przy zainstalowanej przeglądarce Netfront Browser. Nie wiem, czy wersja przeglądarki się zmieniła i nie pamiętam, czy wcześniej jej nie instalowałem.

Pozdrawiam

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #359 dnia: Wrzesień 11, 2008, 13:37:37 »
Netfront to ciągle ta sama wersja, tylko inna data wygaśnięcia (30 listopad). W trybie rapid render to najlepsza przeglądarka jaką używałem  :smile:

paypal