[FINAL v2.1] Kuchnia WM6.1 PL dla Hermesa + Gotowe ROMy

• 871 Odpowiedzi
  • 136138 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [FINAL v1.5] Kuchnia WM6.1 PL dla Hermesa + Gotowe ROMy
« Odpowiedź #240 dnia: Sierpień 28, 2008, 13:47:32 »
Witam  :ok:

Ja w sprawie autoresetów na romie z RBS.

Globalbus - zapodaj na sciągałkę dla ludzi gotowego roma WM6 bez RBS, z dodatkowym EXT romem ( z byle czym) i żeby w narzędziach tego romu był np. Advanced Configurator w wersji 0.9, bo ma opcię "odkrywania i aktywowania" EXT romu.

W ten o to sposób powstanie rom naprawczy - dla tych co mają problem z RBS.

Jak już gdzieś tu napisałem - mi to rozwiązanie pomogło, rom śmiga w wersji RBS aż miło już 2 tydzień bez żadnej zwieszki  :ok:
SPV M 3100 (HERM 100)
MicroSD 8GB
WM6.1 PL ;)

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #241 dnia: Sierpień 28, 2008, 13:52:39 »
Ja bym to ujął tak, RBS jest tylko dla świrów, którzy chcą mieć za wszelką cenę 10,34 MB więcej  :E

Po prostu teraz gotowe romy będą tylko nonRBS, a jak ktoś będzie chciał eksperymentować to ma kuchenkę.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

« Odpowiedź #242 dnia: Sierpień 28, 2008, 14:54:51 »
...jak zwał, tak zwał  :P

może 10 MB to nie dużo... ale to prawie 1/10 pamięci rom w Hermesie   B)  Ja tam wolę wykorzystywać zasoby w 100%  :P

PS. kiedy będzie jakiś upgrade kuchenki?

PS. 2 W zasadzie to chodzi mi o tych którzy chcą eksperymentować z kuchnią ale mają problem z autoresetem właśnie dlatego że nie "naprawili" sobie Herma właśnie takim Romem.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2008, 15:07:40 wysłana przez Dexter eksperymentator »
SPV M 3100 (HERM 100)
MicroSD 8GB
WM6.1 PL ;)

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #243 dnia: Sierpień 28, 2008, 14:58:39 »
Właśnie leci, poprawiony pocket word i preconfiguracje (teraz powinny być zgodne z user customization)

/już jest

paypal

*

Offline gennell

• 5
« Odpowiedź #244 dnia: Sierpień 28, 2008, 15:09:32 »
a gotowce tez beda mialy update??

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #245 dnia: Sierpień 28, 2008, 15:10:52 »
Jakbym miał szybsze łącze to update szybciej by się pojawiały, wrzucenie wszystkiego zajmuje pół dnia :-|

paypal

*

Offline gennell

• 5
« Odpowiedź #246 dnia: Sierpień 28, 2008, 16:00:20 »
Jakbym miał szybsze łącze to update szybciej by się pojawiały, wrzucenie wszystkiego zajmuje pół dnia :-|

Tylko pytam  :) :ok:

mirror na [RS]
http://rapidshare.com/files/140822174/Hermes_WM6.1_PLK_Full_nonRBS.rar
http://rapidshare.com/files/140822175/Hermes_WM6.1_PLK_Lite_nonRBS.rar
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2008, 18:12:44 wysłana przez gennell »

*

Offline Maric

• 10
« Odpowiedź #247 dnia: Sierpień 29, 2008, 11:13:39 »
HTC Home - Launcher - przycisk "Wejdź do katalogu programy" - brak reakcji.

Sugeruje też żeby dodać na pierwszej stronie tego postu notkę z informacją z kiedy jest ostatni rom, np:
Lite (SYS_WM6.1_PLK_Lite), wolna pamięć -> Program:30.40MB Storage: 69.48MB (nonRBS Storage: 59.15MB) - (28-08-2008)

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #248 dnia: Sierpień 29, 2008, 11:20:10 »
Myślę, że to już koniec z poprawkami co parę dni, wakacje się kończą, a ja muszę mieć w pełni sprawne PDA  :wink:

HTC Home - Launcher - przycisk "Wejdź do katalogu programy" - brak reakcji.
Wiem, testowałem wiele wersji htc home i ta jest najmniej ułomna. Wersja z kaiser -> nie działa regulacja podświetlenia, wersja z poloka -> nie działa zakładka z kontaktami.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2008, 11:21:54 wysłana przez globalbus »

paypal

*

Offline AoD

• 12
  • Sprzęt: HTC Hermes
« Odpowiedź #249 dnia: Sierpień 29, 2008, 20:42:06 »
A propo HTC Home u mnie też są z tym problemy... Nie dość, że zegar potrafi "zatrzymać czas" to w dodatku czasami jak zmieniam profile z wibracja na ogólny/normalny to wibracja się wyłącza, niestety dzwonki też nie działają  :mad: Niby recepta jest prosta bo wystarczy Soft Reset, ale jest to nieco irytujące  :| W każdym bądź razie  ogromne brawa dla twórcy ROM-u  :ok:
Angel_of_Death

*

Offline Zi0mal

• *
  • 70
  • Sprzęt: WIZARD TRINITY LEO JLO S+ SII
« Odpowiedź #250 dnia: Sierpień 29, 2008, 23:02:35 »
 :grin: jak ja się cieszę że aplikacja o nazwie HTC Home mnie wcale nie interesuje więc nie mam takich problemów, we wszystkich romach jakie ściągałem zawsze to było i pierwsze co robiłem to wyłączałem ją ateraz już sam sobie mogę przygotować rom bez tego.
HTC [Wizard G4 WM 6.1 by Ham3r] [Black Trinity WM 6.1 033s by Tommi]

*

Offline AoD

• 12
« Odpowiedź #251 dnia: Sierpień 30, 2008, 11:56:40 »
Problemów ciąg dalszy... :-| Panowie/Panie [jeżeli jakieś są] od wczoraj mam nietypowy problem... Gdy przychodzi mi SMS, nie ma żadnego powiadomienia w formie dźwiękowej? Jak ktoś dzwoni to dzwonek jest... Jak dostane SMS-a to tylko na wyświetlaczu pojawia się informacja... Dzwonek w formacie MP3 wrzucony do katalogu Windows zgodnie z waszymi instrukcjami zamieszczonymi na forum... W ustawieniach oczywiście włączona opcja odtwarzania dźwięku! WTF? Dodam jeszcze tylko, że Soft Resety nic nie dają... :( Na pokładzie zainstalowane oprócz wyżej wspomnianego HTC Home, dodatkowo SPB Mobile Shell oraz SPB Pocket Plus. Proszę o pomoc bo już zaczyna mnie to doprowadzać do szału  :mad: Jeżeli offtopuje to najmocniej przepraszam... Pozdrawiam!
Angel_of_Death

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #252 dnia: Sierpień 30, 2008, 13:23:33 »
Musiałeś coś namieszać, u mnie drze się jak głupie jak dostaje sms'a ;)

paypal

*

Offline fezz

• **
  • 192
  • Sprzęt: HTC Desire [MIUI XJ]
« Odpowiedź #253 dnia: Sierpień 30, 2008, 13:29:33 »
Problemów ciąg dalszy... :-| Panowie/Panie [jeżeli jakieś są] od wczoraj mam nietypowy problem... Gdy przychodzi mi SMS, nie ma żadnego powiadomienia w formie dźwiękowej? Jak ktoś dzwoni to dzwonek jest... Jak dostane SMS-a to tylko na wyświetlaczu pojawia się informacja... Dzwonek w formacie MP3 wrzucony do katalogu Windows zgodnie z waszymi instrukcjami zamieszczonymi na forum... W ustawieniach oczywiście włączona opcja odtwarzania dźwięku! WTF? Dodam jeszcze tylko, że Soft Resety nic nie dają... :( Na pokładzie zainstalowane oprócz wyżej wspomnianego HTC Home, dodatkowo SPB Mobile Shell oraz SPB Pocket Plus. Proszę o pomoc bo już zaczyna mnie to doprowadzać do szału  :mad: Jeżeli offtopuje to najmocniej przepraszam... Pozdrawiam!

Nie obraź się na to co napiszę ale sprawdzałeś czy ci się czasem w ustawieniach nie wyłączyło odtwarzanie dźwięku przy nadejściu sms'a/mms'a? U mnie się to czasami zdarza więc, może tu tkwi problem.
SPV C600->MDA M3100->HTC TyTN II->HTC Desire

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #254 dnia: Sierpień 30, 2008, 13:40:18 »
Dzwonek w formacie MP3 wrzucony do katalogu Windows zgodnie z waszymi instrukcjami zamieszczonymi na forum...
[...]
Na pokładzie zainstalowane oprócz wyżej wspomnianego HTC Home, dodatkowo SPB Mobile Shell oraz SPB Pocket Plus.
[...]

Dzwonki (wlasne) wcale nie musza byc wrzucane do katalogu windows
Zapisz je sobie bezposrednio na karcie pamieci (nie w katalogu)
Prawdopodobnie ktorys z tych programow przejal kontrole nad powiadomieniami, a jezeli nie
to pomimo tego ze jak twierdzisz w ustawieniach o powiadomieniach masz wszystko dobrze to sprawdz czy wlasnie tam
odgrywany jest ten dzwiek
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline AoD

• 12
« Odpowiedź #255 dnia: Sierpień 30, 2008, 14:08:31 »
W Ustawieniach/Osobiste/Dźwięki i powiadomienia wszystko OK :-| Wcześniej miała miejsce jeszcze następująca rzecz... Jak już udało się zmusić Herma do wydawania dźwięku przy przyjściu SMS-a to na ekranie nie pojawiała się żaden komunikat...  :mad: Najwyraźniej SPB Mobile Shell "gryzie" się z HTC Home... Aktualnie wyłączyłem HTC Home i wszystko jest w porządku [przynajmniej narazie] Jeżeli ktoś jednak wie jak pogodzić jedno z drugim to chętnie wysłucham/przeczytam każdą rade :)
Angel_of_Death

« Odpowiedź #256 dnia: Sierpień 30, 2008, 21:58:57 »
Witam !!!
Świetny ROM w wersji 6.1 i wreszcie po polsku i o dziwo zalazłem go na xda-developers brawo trzeba sławić polską
myśl techniczna bo jakoś we wszelkich programach PDA nasz język olewają.Używam WM 6.1 już od ponad pół roku testowałem rożne ROM-y aż wreszcie znalazłem mi odpowiadający był to ROM  HTC Hermes - S64 WM 6.1 UC Rom
(http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=394417) bardzo stabilny co miesiąc pojawia sie do niego aktualizacja. Niestety nie po polsku.Używałem go aż do momentu  pojawienia się Pana ROM-u . Obecnie używam Pana
ROM mimo wszystko język polski mi bardziej odpowiada. Chciałbym dodać kilka uwag które mogą się Panu przydać być może do dalszych ulepszeń:
1)kalkulator 1-Calc Lite ma poważny błąd przy przenoszeniu liczb z przecinkiem z arkusza kalkulacyjnego Excel  kopiuje liczbę z jakimiś kwadracikami i chcąc dodać inną liczbę wyrzuca błąd Syntax Error. Kalkulator bardzo fajny wiele funkcji ale w takim stanie nie nadaje się do użytku.Jeśli jest Pan w stanie usunąć ten błąd to było by fajnie jeśli nie to zalecał bym użyć  HTC Diamond Calculator (http://4pda.ru/forum/index.php?act=ST&f=179&t=86923&st=0#entry1857366)  w wersji czarno/białej bo jest bardziej widoczna.Wgrałem go do Pana ROM-u i chodzi idealnie.Taki sam kalkulator jest używany w/w ROM-ie   HTC Hermes - S64 WM 6.1 UC Rom. Nie zalecam użycia kalkulatora z ROM-u Ery bo też ma błąd dot. przecinka
2) klawiatura ekranowa  ma jedna wadę jest mało widoczna o ile klawisze funkcyjne są w miarę widoczne to klawisze literowe nie za bardzo biorąc pod uwagę słabą rozdzielczość ekranu LCD w warunkach dużego oświetlenia  dziennego proponowałbym zastosować klawisze literowe biało/czarne (czarno/białe się nie sprawdzają już to przerabiałem na którymś z ROM-ów xda-developers)
3)skórka dialpad 3G z wersji z dnia 24.08.08 była świetna szkoda ze Pan zmienił nie ma co gadać widoczność wybieranego numeru i odbiorcy była doskonała,
4)HTC Home w Pana wersji jest fajny ale jeśli udało by się Panu przyjść na wersję HTC Home  Diamond Style to jestem za,
5) Nie ma co dużo gadać Audio Manager w Pana ROM-ie jest niezbędny jest dużo wygodniejszy od WM Player do odtwarzania plików mp3,
6) Voip koniecznie to już standard w ROM-ach,
7) Battery Status 1.05 with Wireless Skin świetna rzecz dla tych co używają sieci bezprzewodowych polecam,
8) Proszę o usuniecie błędu w Advanced Configuration dot. braku sygnału wysyłania SMS  w wersji 2.0 to nie występowało SMS send  notification:Enabled a sygnału wysyłania SMS nie ma

Poza tym wielkie gratulacje i wyrazy szacunku za tak olbrzymią wykonaną pracę . Pozdrowienia

*

Offline AoD

• 12
« Odpowiedź #257 dnia: Sierpień 31, 2008, 11:14:12 »
Niestety wyłączenie HTC Home nic nie dało... Jak jest dźwięk przychodzącej wiadomości to nie ma żadnej informacji na ekranie, jak jest info na ekranie to nie ma dźwięku już zaczyna mnie to poważnie wk**iać! :mad: Ktoś wie jaka może być tego przyczyna? :|
Angel_of_Death

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #258 dnia: Sierpień 31, 2008, 13:11:53 »
1)kalkulator 1-Calc Lite ma poważny błąd przy przenoszeniu liczb z przecinkiem z arkusza kalkulacyjnego Excel  kopiuje liczbę z jakimiś kwadracikami i chcąc dodać inną liczbę wyrzuca błąd Syntax Error. Kalkulator bardzo fajny wiele funkcji ale w takim stanie nie nadaje się do użytku.Jeśli jest Pan w stanie usunąć ten błąd to było by fajnie jeśli nie to zalecał bym użyć  HTC Diamond Calculator (http://4pda.ru/forum/index.php?act=ST&f=179&t=86923&st=0#entry1857366)  w wersji czarno/białej bo jest bardziej widoczna.Wgrałem go do Pana ROM-u i chodzi idealnie.Taki sam kalkulator jest używany w/w ROM-ie   HTC Hermes - S64 WM 6.1 UC Rom. Nie zalecam użycia kalkulatora z ROM-u Ery bo też ma błąd dot. przecinka
Szczerze powiedziawszy nie dopatrzyłem się tego błędu, ale zawsze pozostaje wybór systemowego kalkulatora microsoftu z WM6.1

2) klawiatura ekranowa  ma jedna wadę jest mało widoczna o ile klawisze funkcyjne są w miarę widoczne to klawisze literowe nie za bardzo biorąc pod uwagę słabą rozdzielczość ekranu LCD w warunkach dużego oświetlenia  dziennego proponowałbym zastosować klawisze literowe biało/czarne (czarno/białe się nie sprawdzają już to przerabiałem na którymś z ROM-ów xda-developers)
Jest klawiaturka qsqi do wyboru w kuchence

3)skórka dialpad 3G z wersji z dnia 24.08.08 była świetna szkoda ze Pan zmienił nie ma co gadać widoczność wybieranego numeru i odbiorcy była doskonała,
Też jest do wyboru w kuchence.

4)HTC Home w Pana wersji jest fajny ale jeśli udało by się Panu przyjść na wersję HTC Home  Diamond Style to jestem za,
W przypadku gotowania też jest taka opcja

5) Nie ma co dużo gadać Audio Manager w Pana ROM-ie jest niezbędny jest dużo wygodniejszy od WM Player do odtwarzania plików mp3,
Nie używam żadnego, oba nie radzą sobie dobrze z plikami aac, ale jest możliwość dodania audiomanager w kuchence

6) Voip koniecznie to już standard w ROM-ach,
Też jest w kuchence.

Proszę o usuniecie błędu w Advanced Configuration dot. braku sygnału wysyłania SMS  w wersji 2.0 to nie występowało SMS send  notification:Enabled a sygnału wysyłania SMS nie ma
Znaczy sygnał dźwiękowy powiadomienia o wyslanym sms? sprawdz w dźwięki, powiadomienia.

Jeszcze jedno na koniec, jeśli to możliwe proszę się zwracać na "ty"  :)

paypal

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Toshiba G900
« Odpowiedź #259 dnia: Sierpień 31, 2008, 14:45:51 »
Widać globalbus że stałeś się Panem dzięki kuchence :D A teraz na temat otóż po instalacji miałem tak że w aparacie miałem zapisywanie na kartę ale jak zrobiłem zdjęcie albo film to nie zapisywało a np naliczało zdjęcia cały czas ale nie były zapisywane za każdym razem katalog /Storage Card/My Documents był pusty pomogło gdy usunąłem katalog i teraz hula  :ok:
Toshiba G900 6.1 by Globalbus

« Odpowiedź #260 dnia: Sierpień 31, 2008, 18:07:48 »
1)kalkulator 1-Calc Lite ma poważny błąd przy przenoszeniu liczb z przecinkiem z arkusza kalkulacyjnego Excel  kopiuje liczbę z jakimiś kwadracikami i chcąc dodać inną liczbę wyrzuca błąd Syntax Error. Kalkulator bardzo fajny wiele funkcji ale w takim stanie nie nadaje się do użytku.Jeśli jest Pan w stanie usunąć ten błąd to było by fajnie jeśli nie to zalecał bym użyć  HTC Diamond Calculator (http://4pda.ru/forum/index.php?act=ST&f=179&t=86923&st=0#entry1857366)  w wersji czarno/białej bo jest bardziej widoczna.Wgrałem go do Pana ROM-u i chodzi idealnie.Taki sam kalkulator jest używany w/w ROM-ie   HTC Hermes - S64 WM 6.1 UC Rom. Nie zalecam użycia kalkulatora z ROM-u Ery bo też ma błąd dot. przecinka
Szczerze powiedziawszy nie dopatrzyłem się tego błędu, ale zawsze pozostaje wybór systemowego kalkulatora microsoftu z WM6.1

Witam!!!
Proszę sobie zapisać w kratce arkusza  Excel Mobile liczbę np: 729,64 i skopiować do kalkulatora to zobaczysz że wyskoczy ci ma kalkulatorze liczba 729,64 i 2 kwadraty a potem dodaj do niej dowolną liczbę to wywali Ci Syntax Error.Ten błąd jest  od dawna już w marcu to widziałem pewnie w wersji Full został poprawiony.Używam kalkulatora często do przeliczania danych z arkusza  przy pomocy kalkulatora i mnie to wkurza że muszę coś kombinować.
Nie ma co gadać jest to wada jak ktoś coś tam sobie liczy na kalkulatorze i potem przenosi na arkusz to jest okey ale odwrotnie jest to nie możliwe. I proszę mi nie pisać że arkusz sobie sam policzy bo to mała filozofia. Jak ma to działać to niech działa w obie strony.Chodzi o to aby usunąć błędy a nie je powielać jak to robią inni spece z xda-developers.Pozdrawiam

*

Offline pawcik

• 260
« Odpowiedź #261 dnia: Sierpień 31, 2008, 18:39:47 »
witam, rom Hermes_WM6.1_PLK_Lite_nonRBS jest super ale wkurza mnie tylko 1 :/

Da sie jakos zmienic/ustawic orginalne z WM 6 ?

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #262 dnia: Sierpień 31, 2008, 18:43:32 »
Musiałbyś podmienić SYS\Base_DPI_96 z innej kuchni opartej na tym buildzie.

Witam!!!
Proszę sobie zapisać w kratce arkusza  Excel Mobile liczbę np: 729,64 i skopiować do kalkulatora to zobaczysz że wyskoczy ci ma kalkulatorze liczba 729,64 i 2 kwadraty a potem dodaj do niej dowolną liczbę to wywali Ci Syntax Error.Ten błąd jest  od dawna już w marcu to widziałem pewnie w wersji Full został poprawiony.Używam kalkulatora często do przeliczania danych z arkusza  przy pomocy kalkulatora i mnie to wkurza że muszę coś kombinować.
Nie ma co gadać jest to wada jak ktoś coś tam sobie liczy na kalkulatorze i potem przenosi na arkusz to jest okey ale odwrotnie jest to nie możliwe. I proszę mi nie pisać że arkusz sobie sam policzy bo to mała filozofia. Jak ma to działać to niech działa w obie strony.Chodzi o to aby usunąć błędy a nie je powielać jak to robią inni spece z xda-developers.Pozdrawiam
W najnowszej wersji 1-calc nadal to występuje, więc trzeba wybrać inny kalkulator. To nie ja pisałem tą aplikację, więc tego nie zmienię.

paypal

*

Offline pawcik

• 260
« Odpowiedź #263 dnia: Sierpień 31, 2008, 18:53:55 »
Musiałbyś podmienić SYS\Base_DPI_96 z innej kuchni opartej na tym buildzie.

czyli po instalacji romu nie ma juz szans ?  :-? wlasnie skonczylem wgrywanie wszystkich progtramow itd na nowym romie  :mad: prosze was ! wymyslcie cos  :(

*

Offline fezz

• **
  • 192
  • Sprzęt: HTC Desire [MIUI XJ]
« Odpowiedź #264 dnia: Sierpień 31, 2008, 18:57:33 »
witam, rom Hermes_WM6.1_PLK_Lite_nonRBS jest super ale wkurza mnie tylko 1 :/

Można to w łatwy choć może nie idealny sposób rozwiązać. Wchodzimy sobie tu i pobieramy jedną z paczuszek podpisanych jako "Marshall WaitCursor Skin (not for MWC2)". Oprócz zmiany waitcursora (chyba, że zainstalujemy paczuszkę bluespin) zmienią się również niektóre ikony (jak np. zwykłych folderów) i to co potrzeba czyli ikonka menu start.
SPV C600->MDA M3100->HTC TyTN II->HTC Desire

« Odpowiedź #265 dnia: Sierpień 31, 2008, 19:16:01 »

Proszę o usuniecie błędu w Advanced Configuration dot. braku sygnału wysyłania SMS  w wersji 2.0 to nie występowało SMS send  notification:Enabled a sygnału wysyłania SMS nie ma
Znaczy sygnał dźwiękowy powiadomienia o wyslanym sms? sprawdz w dźwięki, powiadomienia

Witam!!!
 Nie ma takiej możliwości są ustawienia do wysyłania  i odbierania  MMS , natomiast dla SMS jest opcja Nowy SMS ale dotyczy on tylko odbierania SMS-u. Ustawienia do wysyłania SMS-ów były w Advanced Configuration w starszej wersji a w obecnej nie działają.Pozdrawiam

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #266 dnia: Sierpień 31, 2008, 19:20:24 »
A masz włączone dźwięki powiadomień?

paypal

« Odpowiedź #267 dnia: Sierpień 31, 2008, 19:40:10 »
No jasne ze tak!!!!
Napisane: Sierpień 31, 2008, 19:30:08
Mógłbyś sporządzić takie zestawienie ja robią goście z XDA-Devlopers jakie programy zawiera wersja Full i Lite chodzi o to że nie chce mi się testować kuchni tylko podmienić kilka OEM-ów dotyczy to np.Kalkulatora Dialpada skórek klawiatury dla własnych potrzeb.Pozdrawiam

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #268 dnia: Sierpień 31, 2008, 19:42:22 »
Spokojnie, przecież zaczyna się od eliminowania rzeczy prostych  :sleepy:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Inbox\Settings]
"SMSDeliveryNotify"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Inbox\Settings]
"SMSNoSentMsg"=dword:0

Powinno pomóc

paypal

« Odpowiedź #269 dnia: Sierpień 31, 2008, 20:06:39 »
Pierwsze ustawienie uruchamia  potwierdzenie wysyłania SMS przez administratora co można uruchomić w opcjach SMS/MMS a druga opcji uruchamia sygnał wysyłania SMS .Brawo. O to chodziło. Pozdrawiam