Pojawia się u mnie taki bardzo niedogodny problem z tą kuchnią, mianowicie:
po jakiś kilku dniach mój HERM200 robi zwisa, klawisze działają ale ekran już nie i ogólnie robi się freez.
Gdy zrobię soft reset komórka pokazuje napisy z wersjami radia/softu i na tym stoi do usranej śmierci.
Dzieje się tak wg jakiegoś zegara, czas po którym następuje zwis jest podobny, nie zmierzyłem dokładnie zegarkiem.
Na rozwiązanie problemu może pomóc TYLKO hardreset, co jest bardzo ujowe biorąc pod uwagę fakt, że lecą smsy, kontakty i wszystko co się spersonalizowało.
Abyście nie walili offtopów (to lubicie najbardziej) dodam, że to nie wina bigstorage bo to mi się dzieje na tej kuchni w obu wersjach.
Wygląda na to, że albo jakiś oem nie smakuje albo w systemie jest jakiś błąd...
Aha i jeszcze jedno: na każdym innym sofcie, czy to bylejaki EnglishROM, czy polok6.0 (a wgrywałem ich mnóstwo w czasie posiadania mojego kochanego tytn'a) to nigdy tak długo mi nie startował ekran na samym początku, z oznaczeniami wersji radia.
TYLKO na TEJ kuchni się dzieje tak, że ekran pokazuje wersje, czeka jakieś 6 sekund i dopiero idzie dalej.
Wcześniej zawsze miałem tak, że wersja radia pokazywała się na ułamek sekundy i szło dalej. Coś się pieprzy ale co? Jakieś spostrzeżenia w tej sprawie?
Pozdrawiam!
[EDIT] 10.10.2008
Pewnie nie nazwą mnie wielkim odkrywcą, ale wina leży jednak po stronie polskiego Xipa z BigStorage.
Należy nie instalować BS albo tak jak ja pobawić się w podmiankę kilku plików z WWE. Mi pomogło.
Kolejna sprawa to taka, że po wejściu w ustawienia "Dźwięki i Powiadomienia" wszystko fajnie, ale jak klikniemy na zakładkę "Powiadomienia" to czekamy jakieś 40sekund po czym poustawiane ustawienia na tej zakładce powracają na swoje pierwotne ustawienia, a z samych ustawień nie można wyjść, za każdym razem po kliknięciu OK czekając około kolejnych 40sekund aż strona się 'odświeży' i powróci do standardu. Zamknąć można jedynie poprzez Terminate Proces.
Następna duża wada tego polskiego 6.1 to to, że strasznie muli w porównaniu do 6.1 WWE. Co to znaczy: wolno otwiera "Programy" i "Ustawienia". Dialpad jakby wolniej się otwierał.
Najbardziej widać pracę przy próbie wejścia w katalog Windows. Czekam nie całą minutę aż się otworzy, za każdym razem.
Niby może to być wina cache'u albo wielkości innych pamięci dla plików etc.. ale moje próby zmian Pagepool i innych ciekawych rzeczy, nie dały znaczących rezultatów.
Dodatkowo zainstalowanie HTC Audio Manager 'a daje w rezultacie nie możliwość uruchomienia go, wyskakuje LOAD RC FAIL przy każdym uruchomieniu. Sprawdzę czy to nie od braku sterowników dla WMP.
To na tyle na razie. Ogólnie bardzo mi się podoba to, że jest polski itp, ale te kilka wad w moim przypadku strasznie mi przeszkadza. A co u Was? Pozdro!!