HERM200 - wgrany wm6 polok ale na każdym innym romie radio zachowuje się tak samo więc:
sieć ORANGE , miasto Wrocław i okolice + wieś, gdzie sygnału mało
1.03.06.00 - moje stare radio
bardzo dobry zasięg nawet we wsi gdzie zasięg łapany jest jedynie przy oknie. Bateria w normie.
GPRS pracuje szybko i prawidłowo, wysyła mmsy. Ikona na pasku 'G'.
Nie ma zakłóceń przy rozmowie. Głośność ani cicha ani głośna. Nie gubi zasięgu.
1.47.30.10 - niby taki dobry
zasięg nieco słabszy we wsi, lepszy w mieście. Szybkość łączenia z siecią taki sam. Bateria identycznie trzyma.
GPRS prawie nie łączy. Bardzo duże problemy. Ikona z G zmieniła się na E. Nie mogę się połączyć poprzez gprs z niczym.
Raz się udało mms'a wysłać w 55% i stanęło. Zasięg w tym czasie był 74%. Dopiero przy zasięgu 100% wysłał.
Pomimo tego nie można odebrać wiadomości mms. Słychać niewielkie trzaski przy
rozmowie, głośność większa od starego radio. Nie gubi zasięgu.
1.54.30.10 - prawie najnowszy i większość go ma (nie wiem czemu)
zasięg 74%, tak samo jak 1.47 podobnie 1.03 w tych samych warunkach. Bateria trzyma tak samo,
trudno zauważyć różnicę więc nie powiem który minimalnie lepszy/gorszy.
WADA: jak przy 1.47 nie można połączyć się z GPRS, łączy ale ma z tym duuuże problemy.
Głośność mała pomimo suwaka głośności, bardzo cichy, 1.47 za to bardzo głośny.
1.16.00.00 - stary ale jary
zasięg 86% w warunkach j/w. Głośność mała, suwak na maxa i ok. Ponoć bateria trzyma na nim najdłużej, mam
te radio w drugim tytn'ie i jest bosko jeśli chodzi o batt.
GPRS łączy błyskawicznie, żadnego problemu z wysyłką/odbiorem mms.
Nie gubi zasięgu, rozmówca słyszy mnie głośno i wyraźnie, mówi, że na 1.54 słyszał trzaski a na tym już nie.
1.54.07.00 - sprawdzam kolejny wynalazek
zasięg po złapaniu sygnału na 70/74/86%. Zamiast G jest Edge. Po ustawieniu sieci na pasmo GSM mam gorszy zasięg.
Zupełnie nie kumam dlaczego Edge mi się włącza na nowych Radio a na starych jest Gprs? Ktoś mi odpowie?
Poprawnie wysyła MMSy i to coś nowego

Rozmówca mnie słyszy dobrze, ja też bez problemów słyszę, jak na 1.16
Bateria rozładowuje się identycznie jak na każdym radio podczas dzwonienia. Natomiast przy małym zasięgu w ciągu połowy
dnia tracę 50% baterii, ładuję prawie codziennie.
1.38.00.10 CustomRuu Orange - cichy
zasięg jw. Czas rozmów jw/identyczny. Czas czuwania jw+szybko wyczerpuje się przy słabym zasięgu.
Bardzo cichy, głośność trzeba dać na full i wtedy jest bardzo dobrze. Rozmówca słyszy mnie ciszej w stosunku do
poprzednich radio.
Poprawnie wysyła mms'y, ikona na pasku E.
1.54.00.10 jakiż on wspaniały
Optymistycznie mogę powiedzieć, że rozmówca słyszy mnie lepiej- głośniej i wyraźniej (dzwonię przed i po zmianie).
Działa Edge. Zasięg mam taki sam, na poziomie 74%
W dalszym ciągu testuję.
Te wszystkie radia w sumie niczym szczególnym się od siebie nie różniły jeśli chodzi o baterię, natomiast jedne są cichsze lub głośniejsze i albo potrafią połączyć się z gprs'em albo nie. Zawiodłem się na korzyściach ze zmian radia.
Pozdrawiam!!