[07-11-2007] Kuchnia POLOKa 2.0 - UPDATE nr 3

• 191 Odpowiedzi
  • 23558 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mohinder

• **
  • 162
Odp: [07-11-2007] Kuchnia POLOKa 2.0 - UPDATE nr 3
« Odpowiedź #90 dnia: Listopad 08, 2007, 03:15:00 »
zauważyłem dziwna sytuację, jak napiszę sms'a, wyślę go zamykam program do pisania sms'ow to pojawia mi się comm manager choc wczesniej nie był uruchamiany
musze przyznać ze system chodzi calkiem szybko.
miałem jeszczez jeden problem. uruchamiałem buildOS na komputerze z windowsem 2000 i nie odpalał się tak jak powinien, otóż były miejsca do zaznaczania programów ale nie było podziału na system, multimedia i tym podobne. I plik wynikowy nie nadawał się do użycia. Robiłem to samo na innym komputerze również z windowsem 2000 i to samo. dopiero na XP zachowywało się ok.
I jeszcze pytanie, czy przed zmianą oprogramowania w telefonie trzeba robić soft lub hard reset? Pytam bo po wgraniu kolejnej wersji ugotowanego romu nie mogłem juz zmienić skórki w today. cały czas była niebieska. dopiero pomogło wgranie romiku z polokiem 1 i później wgranie poloka 2.

I zapytam o to znikanie adresata podczas pisania sms'a, w poloku 1 był cały czas widoczny a teraz przesuwa się do góry. czy w poloku 1 była jeszcze inna wersja programu do sms'ow? Osobiście wolę aby adresat był widoczny.
Generalnie bardzo dobra robota. Podzwiam i dziękuje!

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #91 dnia: Listopad 08, 2007, 07:22:28 »
zauważyłem dziwna sytuację, jak napiszę sms'a, wyślę go zamykam program do pisania sms'ow to pojawia mi się comm manager choc wczesniej nie był uruchamiany
musze przyznać ze system chodzi calkiem szybko.

I zapytam o to znikanie adresata podczas pisania sms'a, w poloku 1 był cały czas widoczny a teraz przesuwa się do góry. czy w poloku 1 była jeszcze inna wersja programu do sms'ow? Osobiście wolę aby adresat był widoczny.
Generalnie bardzo dobra robota. Podzwiam i dziękuje!

problem ze znikaniem adresata zostal rozwiazany w Update 3 (pierwszy post w tym wątku)
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2007, 09:43:57 wysłana przez qsqa »

*

Offline Pinnhead

• **
  • 133
  • Sprzęt: Moto Flipout
« Odpowiedź #92 dnia: Listopad 08, 2007, 08:31:40 »
Nie wiem, czy to standard czy tylko ja tak mam ale z programem MMS 3.5... jak odbieram smsa i czytam go w wiadomościach to całą wiadomość mam zescrollowaną na sam dół, tak że nie widać wiadomości ani adresata. Muszę przewijać z powrotem na górę.

Zainstalowałem z CABa  Euroklawiaturę i powiem, że jest dosyć wkurzająca bo ustawia się jako default i nie wiadomo jak by nie zmieniać na inne klawiatury, to po restarcie systemu zawsze z powrotem zmieni się na default

jak napiszę sms'a, wyślę go zamykam program do pisania sms'ow to pojawia mi się comm manager choc wczesniej nie był uruchamiany
A comm menadżer mi się nie pojawia po pisaniu smsów. Ale kilka softów wcześniej pojawiał (nie wiem dlaczego)
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2007, 08:36:39 wysłana przez Pinnhead »
Ipsa sua melior fama

*

Offline kmserwis

• 16
  • Sprzęt: HERMES TyTN
« Odpowiedź #93 dnia: Listopad 08, 2007, 08:38:34 »
Witam
Zainstalowałem Poloka 2 nie widze żadnych problemów jak na razie poza jednym kiedy wgrałem z Midlet Java to nie ma żadnej ikonki w programach tak jakby wogóle go nie było, skolei wybierając drugi program do obsługi Javy po instalacji np Gingera z strony pasjagsm.pl nie chce sie uruchomić
Pozdrawiam

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #94 dnia: Listopad 08, 2007, 09:00:04 »
Poszukaj w dziale "Kuchnia poloka 1" , podawałem tam linka , teraz ci nie podam , bo piszę z hermesa

no właśnie pamiętam że gdzieś go zamieszczałeś, ale nie mogłem namierzyć albo go przeoczyłem.

znalazłem wreszcie i juz walcze

*

Offline emes71

• 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
« Odpowiedź #95 dnia: Listopad 08, 2007, 09:25:43 »
Pinnhead eurokeyboard tworzy skrót w folderze autostart , dlatego zawsze jest domyślna , musisz go usunąć żeby się nie włączała po softresecie
spvm3100link do PagePool changer http://www.sendspace.com/file/ly10rw
qsqa Rom superszybki , wielki szacun dla ciebie , a teraz pierwsze uwagi
1.Brak skrótu do advancedconfiguration
2.Brak ustawień Cleartype w zakładce ekran

I kolejne oempacki
1.HTC DUO_Touch_EndKey w wersji pl (jak coś nie pasuje w tłumaczeniu to zgłaszać do mnie )
2. Nowa wersja TotalCommander
3.PocketScreen - program do robienia screenshotów , w/g lepszy niż magic SS (robiłem nim screeny zamieszczone w moich postach)
http://www.sendspace.com/file/kveksk
Rozpakować do folderu OEM

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #96 dnia: Listopad 08, 2007, 09:40:35 »
qsqa Rom superszybki , wielki szacun dla ciebie , a teraz pierwsze uwagi
1.Brak skrótu do advancedconfiguration
2.Brak ustawień Cleartype w zakładce ekran

1. Poprawiony OEMpack w załaczeniu
2. ClearType można zmienić za pomocą AdvancedConfiguration  :)

*

Offline luqasss

• 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
« Odpowiedź #97 dnia: Listopad 08, 2007, 11:38:31 »
No ja testuje gorąco POLOKA i powiem szczerze .... ideał. Świetna robota ... naprawione/dodane zostały kluczowe "rzeczy" teraz przyjemnie się pracuje ;)   Kilka bledów zawsze się wkradnie ... ale teraz to już pewnie będą sporadyczne poprawki tych aplikacji które dodamy jako nowe ...

Szczere gratulacje
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #98 dnia: Listopad 08, 2007, 12:03:55 »
naprawdę szyyyyybki jest nowy romik z 3 updejtu.

i HTC_Action_Screen jest git super programik

tylko nadal tylko nie wiem czemu nie uruchamia mi się touchflow.

klikam na niego, kółko się kręci i nic, jak ponawiam operacje to krzyczy ze jest już zaczęta, ale nic się nie dzieje.
jak przypisałem do Softkeya (bo advanced configuration sam program widzi) to podobnie wciskam i nic.

wiecie o co tu chodzi?

*

Offline mohinder

• **
  • 162
« Odpowiedź #99 dnia: Listopad 08, 2007, 13:16:00 »
naprawdę prawie wszystko jest super. szybkość ok. Ale nie rozumiem dlaczego nadal te smsy są problemowe. Teraz jak otwiera się przybyłego sms'a to jest on w takiej pozycji jak bym go przewinął na sam dół. Gdzie się podział program do sms z POLOKa 1? Można go wrzucić tutaj? Bardzo proszę.
I jeszcze raz może to jużnudne ale zapytam. Dlaczego firmowy budzik nie może korzystać z dzwięków zapisanych na karcie? i a propo budzika czy wy też tak macie że jak wybierzecie jakiegoś wav'a to go odtwarza od początku do końca mimo zamknięcia okna budzika? Jak bym wybrał 5 minutową piosenkę to grała by całe pięć minut. trochę głupie. Nie chcę dogrywać zadnego programu dodatkowego jako budzik i dlatego mnie wkurza taki problem. Wydaje mi się że to tylko jakiś wpis w rejestr gdzie program ma szukać dzwięków.
I jeszcze ten nieszczęsny sygnał zajętości kiedy dzwoni sie do kogoś a numer zajęty. Czy tego też nie można poprawić? Proszę się nie gniewać ale są błędy o których wiadomo i nic się nie da zrobić? toż to tylko programy?
No już nie nudzę. Pozdrawiam!

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #100 dnia: Listopad 08, 2007, 13:49:15 »
naprawdę szyyyyybki jest nowy romik z 3 updejtu.

i HTC_Action_Screen jest git super programik

tylko nadal tylko nie wiem czemu nie uruchamia mi się touchflow.

klikam na niego, kółko się kręci i nic, jak ponawiam operacje to krzyczy ze jest już zaczęta, ale nic się nie dzieje.
jak przypisałem do Softkeya (bo advanced configuration sam program widzi) to podobnie wciskam i nic.

wiecie o co tu chodzi?

A to kolega czytał:

- FTouchFlo + Slither's Touch Cube (należy zainstalować Adobe Flash Lite, aby uruchomić należy uruchomić program FTouchFlo i przeciągnąć rysikiem od dołu do góry ekranu)

Napisane: Listopad 08, 2007, 13:41:09
naprawdę prawie wszystko jest super. szybkość ok. Ale nie rozumiem dlaczego nadal te smsy są problemowe. Teraz jak otwiera się przybyłego sms'a to jest on w takiej pozycji jak bym go przewinął na sam dół. Gdzie się podział program do sms z POLOKa 1? Można go wrzucić tutaj? Bardzo proszę.
I jeszcze raz może to jużnudne ale zapytam. Dlaczego firmowy budzik nie może korzystać z dzwięków zapisanych na karcie? i a propo budzika czy wy też tak macie że jak wybierzecie jakiegoś wav'a to go odtwarza od początku do końca mimo zamknięcia okna budzika? Jak bym wybrał 5 minutową piosenkę to grała by całe pięć minut. trochę głupie. Nie chcę dogrywać zadnego programu dodatkowego jako budzik i dlatego mnie wkurza taki problem. Wydaje mi się że to tylko jakiś wpis w rejestr gdzie program ma szukać dzwięków.
I jeszcze ten nieszczęsny sygnał zajętości kiedy dzwoni sie do kogoś a numer zajęty. Czy tego też nie można poprawić? Proszę się nie gniewać ale są błędy o których wiadomo i nic się nie da zrobić? toż to tylko programy?
No już nie nudzę. Pozdrawiam!

Jaki program do sms? O tym wlasnie pisalem wcześniej - skad mam wiedziec o jaki chodzi - Zoom SMS?

Nad przypisaniem budzika do dzwiekow z karty SD pomysle dzisiaj, moze sie uda.

*

Offline mohinder

• **
  • 162
« Odpowiedź #101 dnia: Listopad 08, 2007, 14:01:59 »
Dzięki za chęć w sprawie budzika.
A co do sms'ow to chodzi mi zeby bylo tak jak wczesniej sms odzielnie mmsy oddzielnie i żeby smsy nie przewijały się na sam dół i wtedy nie widać ani adresata ani treści. Taki trochę bezsens.
Czy da się wrzucić oem packa gadugadu i skype?

Dlaczego mogę nie widzieć w Build Os'ie HTC ACTION SCREEN?
Wgrałem teraz romik z najnowszą wersją mms'ow i zdaje się że działa :) zamelduję jak by co :)
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2007, 14:06:29 wysłana przez musialikj »

« Odpowiedź #102 dnia: Listopad 08, 2007, 14:21:13 »
Ja mam inny problem.
Wygotowalem juz dwukrotnie ROM wrzucajac 'Advanced Configuration'.
Niestety nie moge tego znalezc...

W dodatku przydaloby sie miejsce gdzie opisane sa chociaz po jednym zdaniu dodatki ktore mozna dodac/usunac - w wiekszosci przypadkow laikowi nazwy aplikacji nic nie mowia, a chmurki nie sa przy wszystkich.
Nie jest tez jasno powiedziane jak nie wybierze sie zadnego dialera? czy wtedy nie bede mogl dzwonic?

Sorry, jesli pytania sa banalne, ale przeczesalem forum i ciezko jest cokolwiek znalezc zebrane wszystko w jedna calosc.

[EDIT] okazuje sie ze aplikacja 'Advanced Configuration' jest, natomiast nie powstal do niej skrot.
[EDIT] mimo wybrania opcji, zeby ni epokazywalo daty w Today - pokazuje ja dalej
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2007, 14:44:38 wysłana przez ziachu »

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #103 dnia: Listopad 08, 2007, 14:57:44 »
Witam
Zainstalowałem Poloka 2 nie widze żadnych problemów jak na razie poza jednym kiedy wgrałem z Midlet Java to nie ma żadnej ikonki w programach tak jakby wogóle go nie było, skolei wybierając drugi program do obsługi Javy po instalacji np Gingera z strony pasjagsm.pl nie chce sie uruchomić
Pozdrawiam

TUTAJ masz poprawiony OEMPack do Java Midlet Manager (był jest błędny wpis i dlatego ikona się nie pojawiała w Programach)
Napisane: Listopad 08, 2007, 14:48:19
Ja mam inny problem.
Wygotowalem juz dwukrotnie ROM wrzucajac 'Advanced Configuration'.
Niestety nie moge tego znalezc...

W dodatku przydaloby sie miejsce gdzie opisane sa chociaz po jednym zdaniu dodatki ktore mozna dodac/usunac - w wiekszosci przypadkow laikowi nazwy aplikacji nic nie mowia, a chmurki nie sa przy wszystkich.
Nie jest tez jasno powiedziane jak nie wybierze sie zadnego dialera? czy wtedy nie bede mogl dzwonic?

Sorry, jesli pytania sa banalne, ale przeczesalem forum i ciezko jest cokolwiek znalezc zebrane wszystko w jedna calosc.

[EDIT] okazuje sie ze aplikacja 'Advanced Configuration' jest, natomiast nie powstal do niej skrot.
[EDIT] mimo wybrania opcji, zeby ni epokazywalo daty w Today - pokazuje ja dalej

2 posty powyżej masz załączonego OEMPacka z poprawnym Advanced Configuration. Wystarczy usunąć z Kuchni poprzedni i wgrać nowy.

Nad opisami jeszcze trochę popracuje ale tak na gorąco:

Rzeczy które, musisz na pewno "ugotować" to:
- CommManager
- Dialer
- MediaOS - czyli Windows Media Player bo bez tego nie będą działały dzwonki mp3
- MMS
- klawiaturę PL lub EN
 reszta tak na prawdę zależy od twojego wyboru

« Odpowiedź #104 dnia: Listopad 08, 2007, 15:01:59 »
2 posty powyżej masz załączonego OEMPacka z poprawnym Advanced Configuration. Wystarczy usunąć z Kuchni poprzedni i wgrać nowy.

Nad opisami jeszcze trochę popracuje ale tak na gorąco:

Rzeczy które, musisz na pewno "ugotować" to:
- CommManager
- Dialer
- MediaOS - czyli Windows Media Player bo bez tego nie będą działały dzwonki mp3
- MMS
- klawiaturę PL lub EN
 reszta tak na prawdę zależy od twojego wyboru
ehh.. przeszukalem forum a dwa posty wyzej nie zauwazylem  :E
Dzieki za podpowiedz, bo wlasnie bez Media Playera gotowalem, myslalem ze realplayer go zastapi.
Pozdrawiam!

*

Offline Pinnhead

• **
  • 133
« Odpowiedź #105 dnia: Listopad 08, 2007, 15:30:35 »
OK a co z tymi "przewiniętymi" w dół SMSami?

Da się coś z tym zrobić?
Ipsa sua melior fama

*

Offline luqasss

• 423
« Odpowiedź #106 dnia: Listopad 08, 2007, 15:41:00 »
Dlaczego mogę nie widzieć w Build Os'ie HTC ACTION SCREEN?

Jak nie bedziesz widział ... wejdz w jego folder ... znajdz plik option.xml ... otwórz za pomocą notatnika i te wartości np na takie group="MMS" checked="true" ... Resztę naturalnie pozostaw bez zmian ... u mnie pomoglo mam go teraz w Build OS w MMS

U mnie podobnie dzieje się z sms ... tzn przykładowo wchodzę w sms-a od kolegi i autoamtycznie tresc przewijana jest do góry (takze jak mam np zdnie w sms-ie to nie widze nic =] )  łącznie z adresatem (mowa tu o MMS 3.5.1.24)
>>> [EDIT] Rzeczywiście pomoglo     Advanced Configuration -> Internet Explorer - > zaznaczamy lub odznaczamy "Navigate with direction pad"

Jeśli chodzi o ten skrót AdvancedConfig ... to nie pojawia się on w akcesoriach bo nie ma go w OEM Packu natomiast jest wspomniany w initflashfiles.txt  ... wystarczy utworzyc w komie skrot i przekopiowac go do OEM packa :) u mnie pomoglo

Błędy:
  • Dziwnie zachoduje się HTC Action Screen tzn normalnie chodzi jedynie w orientacji normalnej (tj z zsuniętą klawiaturką), natomiast po jej wysunięciu nie chce się włączyć. Widac jedynie takie mrugniecie jakby chciał ale cos go blokwalo. Natomiast jeśli już włącze HTC AC normalnie , wyłącze , wysune klawiature i znowu wlacze wtedy HTC AC włącza się jednak nie jest na calym ekranie tylko po jego prawej stronie (nie wiem czy tak ma być)
  • W dialerze po wysunięciu klawiatury znowu sa cuda: a) Wpisuje z klawiatury litery ... wyszukuje ... mozna mazac b) wpisuje z klawiatury cyfry ... wyszukuje , nie mozna zmazać  c) wpisuje z ekranu cokolwiek ... wychodzi pierwsza liczba reszty nie mozna juz wprowadzic .. nie mozna mazać.   Nie wiem co jest ale moze warto zmienic calego dialera ?? Wczesniej o ile pamiętam był taki czarny, z czarnymi przyciskami.    Chyba ze to prosta poprawka . I jeszcze jedno dziwne jest... po wlaczeniu dialera(telefonu) nie chce się on tal łatwo zamknąć  ... dopiero pomaga Wtask zamykanie "na siłę"

[EDIT] Znalazłem nieco dialerów tutaj :   http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=321605&highlight=dialer    ten dialer wydaje się być w porządku http://img406.imageshack.us/img406/9981/mondialeryz1.jpg   ...

A tutaj dość Ciekawe klawiaturki ... i themesa typowo czarnego z 3D paskami ... moze można by nieco podkraść ;) ?? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=342168&highlight=dialer
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2007, 19:14:37 wysłana przez luqasss »

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #107 dnia: Listopad 08, 2007, 16:58:28 »
OK a co z tymi "przewiniętymi" w dół SMSami?

Da się coś z tym zrobić?

No tutaj jest mały ból - bo albo nowy sms będzie się pojawiał z adresatem widocznym ale wtedy otworzenie SMS do przeczytania będzie skutkowało przewinieciem wiadomości do dołu

albo

nowy sms bez widocznego adresata i wtedy sms do czytania pojawia się normalnie

Zresztą można to sobie samemu zmienic w np Advanced Configuration -> Internet Explorer - > zaznaczamy lub odznaczamy "Navigate with direction pad"

Spróbuję z tym powalczyć ale nie obiecuję że da radę to pogodzić ...

HTC Action Screen - jest w "Akcesoria" jako "Duo Touch Action Screen"
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2007, 17:00:09 wysłana przez qsqa »

*

Offline Pinnhead

• **
  • 133
« Odpowiedź #108 dnia: Listopad 08, 2007, 17:59:07 »
Zresztą można to sobie samemu zmienic w np Advanced Configuration -> Internet Explorer - > zaznaczamy lub odznaczamy "Navigate with direction pad"
Trick działa  :ok:

----------

Cholera, wszystko działa... Nie mam już co zmieniać w swoim sofcie. Teraz będę chyba tylko gry wgrywać :D Albo coś popsuję i zacznę zabawę na nowo :D

No, chyba, że jakiś ciekawy update się pojawi ;)
Ipsa sua melior fama

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #109 dnia: Listopad 08, 2007, 22:27:13 »
Jeśli chodzi o ten skrót AdvancedConfig ... to nie pojawia się on w akcesoriach bo nie ma go w OEM Packu natomiast jest wspomniany w initflashfiles.txt  ... wystarczy utworzyc w komie skrot i przekopiowac go do OEM packa :) u mnie pomoglo

Błędy:
  • Dziwnie zachoduje się HTC Action Screen tzn normalnie chodzi jedynie w orientacji normalnej (tj z zsuniętą klawiaturką), natomiast po jej wysunięciu nie chce się włączyć. Widac jedynie takie mrugniecie jakby chciał ale cos go blokwalo. Natomiast jeśli już włącze HTC AC normalnie , wyłącze , wysune klawiature i znowu wlacze wtedy HTC AC włącza się jednak nie jest na calym ekranie tylko po jego prawej stronie (nie wiem czy tak ma być)
  • W dialerze po wysunięciu klawiatury znowu sa cuda: a) Wpisuje z klawiatury litery ... wyszukuje ... mozna mazac b) wpisuje z klawiatury cyfry ... wyszukuje , nie mozna zmazać  c) wpisuje z ekranu cokolwiek ... wychodzi pierwsza liczba reszty nie mozna juz wprowadzic .. nie mozna mazać.   Nie wiem co jest ale moze warto zmienic calego dialera ?? Wczesniej o ile pamiętam był taki czarny, z czarnymi przyciskami.    Chyba ze to prosta poprawka . I jeszcze jedno dziwne jest... po wlaczeniu dialera(telefonu) nie chce się on tal łatwo zamknąć  ... dopiero pomaga Wtask zamykanie "na siłę"

[EDIT] Znalazłem nieco dialerów tutaj :   http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=321605&highlight=dialer    ten dialer wydaje się być w porządku http://img406.imageshack.us/img406/9981/mondialeryz1.jpg   ...

A tutaj dość Ciekawe klawiaturki ... i themesa typowo czarnego z 3D paskami ... moze można by nieco podkraść ;) ?? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=342168&highlight=dialer

Advanced Configuration - proszę czytac, pare postów wyżej jest poprawny OEMPack

Dialer- ja używam dialera munrus i wszytsko dziala elegancko przy wybieraniu z klawiatury sprzętowej. Telefon w EkTask nie zniknie ci bo to jest proces systemowy, możesz ewentualnie go ukryć

*

Offline StMK

• 427
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14.479.2(23699) PLK
« Odpowiedź #110 dnia: Listopad 08, 2007, 22:37:52 »
Witam !

Jedno pytanie. Otóż usmażyłem POLOKA 2 Lite (z update 3) z dialpadem "mUnDialer" - i co ciekawe w trybie "land"  jego grafika jest inna(standart HTC - żółty) niż w trybie "Port" (tu czarny).  Czy tak ma być? bo już zwątpiłem...

Co do stabilności jest moim zdaniem wszystko OK.  Jednym słowem chyle czoła przed autorem.  :ok:

pozdr.
     StMK
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2007, 23:23:22 wysłana przez StMK »

*

Offline luqasss

• 423
« Odpowiedź #111 dnia: Listopad 09, 2007, 01:04:58 »

Dialer- ja używam dialera munrus i wszytsko dziala elegancko przy wybieraniu z klawiatury sprzętowej. Telefon w EkTask nie zniknie ci bo to jest proces systemowy, możesz ewentualnie go ukryć

Już czytałem ;) zaraz jak to napisałes :P i odrazu podmieniłem OEM packa

Co do telefonu mialem na mysli oczywiście dialera ... xbutton nie ma z tym problemu ... tel zamyka sie odrazu .. no chyba ze xbutton go ukrywa ??

Jedno pytanie. Otóż usmażyłem POLOKA 2 Lite (z update 3) z dialpadem "mUnDialer" - i co ciekawe w trybie "land"  jego grafika jest inna(standart HTC - żółty) niż w trybie "Port" (tu czarny).  Czy tak ma być? bo już zwątpiłem...

Miałem pytać o dokładnie to samo :) tak ma być ?? Tu inny kolorek a tu inny ??

I QsQs-ka czy trudno stworzyć do programu ... np tego dialera który podałem wcześniej .mui ?? Bo ja mogłbym sie podjąc jego tłumaczenia o ile bedzie ono na mui bazowalo ... no tylko OEM packa z .mui trzeba

Nowa wersja Pocket Screen    http://www.freewarepocketpc.net/mirror/PocketScreen-1-2.cab   rzeczywiście fajniejszy program niż MagicSS
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2007, 01:31:26 wysłana przez luqasss »

*

Offline mohinder

• **
  • 162
« Odpowiedź #112 dnia: Listopad 09, 2007, 01:18:35 »
Mam też dwa kolory w dialpadzie. w pionie czarny w poziomie żółto zielony. Widocznie tak ma być. ważne ze wszystko działa.
Mam cichą nadzieję że uda się naszemu guru podołać problemowi scieżki dostępu do dzwonków dla dzwonka oraz że uda się definitywnie rozwiązać problem z sms'ami (przeijanie do dołu, znikający adresat).
Czekam z niecierpliwością. mam wielką ochote pomóc ale nie bardzo wiem co mogę zrobić, choćby jak przygotowac oem packa.

*

Offline Pinnhead

• **
  • 133
« Odpowiedź #113 dnia: Listopad 09, 2007, 09:15:55 »
A czy ktoś oprócz mnie, ma problemy z biblioteką multimediów w media playerze? Bo nie chce mi dodawać plików z karty.
Ipsa sua melior fama

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #114 dnia: Listopad 09, 2007, 10:34:07 »
Zawsze do usług:

Bardzo ładny 3G Dialer, zawsze czarny  :P i w landscape i w portrait, miód malina itd -> TUTAJ DO POBRANIA

*

Offline StMK

• 427
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14.479.2(23699) PLK
« Odpowiedź #115 dnia: Listopad 09, 2007, 11:03:23 »
Zawsze do usług:

Bardzo ładny 3G Dialer, zawsze czarny  :P i w landscape i w portrait, miód malina itd -> TUTAJ DO POBRANIA

Dzięki bardzo. Już podmieniłem  i wypaliłem nowy ROM. Prezentuje się dużo lepiej.  :ok:

pozdr.
     StMK

*

Offline mohinder

• **
  • 162
« Odpowiedź #116 dnia: Listopad 09, 2007, 14:42:21 »
QsQa pytałem wcześniej czy jest możliwość dolożenia do kuchni Gadugadu i skypa. Jak myslisz jest to możliwe? Jak sytuacja z budzikiem i dzwonkami na karcie, robiłeś coś?
Właśnie przed chwilą wrzuciłem 3G dialer. ładny ale co to za niewidzialna ręka tam jest? :)

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #117 dnia: Listopad 09, 2007, 15:16:45 »
QsQa pytałem wcześniej czy jest możliwość dolożenia do kuchni Gadugadu i skypa. Jak myslisz jest to możliwe? Jak sytuacja z budzikiem i dzwonkami na karcie, robiłeś coś?
Właśnie przed chwilą wrzuciłem 3G dialer. ładny ale co to za niewidzialna ręka tam jest? :)

mobile gadu mogę zrobić jako oempacka ale Skype, hm.. pomyślimy

Dzwonki mogą być na karcie pamięci - wystarczy użyć załączonego OEMPacka
Alarmy - niestety ale nie, próbowałem wiele razy pomieszać w rejestrach ale guzik z tego wyszło.

Taka ogólna uwaga - generalnie wszyscy przestrzegają przed przenoszeniem czegokolwiek z systemu na kartę pamięci - powodem jest to, że interfejs karty pamięci potrzebuje trochę czasu aby się podnieść przy przejściu ze stanu uśpienia to trybu operacyjnego. Może się to odbić niestety na stabilności systemu.

w dialerze to odcisk dłoni Billa G.  :-X
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2007, 16:08:49 wysłana przez qsqa »

*

Offline emes71

• 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
« Odpowiedź #118 dnia: Listopad 09, 2007, 15:38:04 »

Już czytałem ;) zaraz jak to napisałes :P i odrazu podmieniłem OEM packa

Co do telefonu mialem na mysli oczywiście dialera ... xbutton nie ma z tym problemu ... tel zamyka sie odrazu .. no chyba ze xbutton go ukrywa ??

Jedno pytanie. Otóż usmażyłem POLOKA 2 Lite (z update 3) z dialpadem "mUnDialer" - i co ciekawe w trybie "land"  jego grafika jest inna(standart HTC - żółty) niż w trybie "Port" (tu czarny).  Czy tak ma być? bo już zwątpiłem...

Miałem pytać o dokładnie to samo :) tak ma być ?? Tu inny kolorek a tu inny ??

I QsQs-ka czy trudno stworzyć do programu ... np tego dialera który podałem wcześniej .mui ?? Bo ja mogłbym sie podjąc jego tłumaczenia o ile bedzie ono na mui bazowalo ... no tylko OEM packa z .mui trzeba

Nowa wersja Pocket Screen    http://www.freewarepocketpc.net/mirror/PocketScreen-1-2.cab   rzeczywiście fajniejszy program niż MagicSS
Dokładnie , xbutton go tylko ukrywa . W Wktask przytrzymaj przycisk uruchomionego programu i wybierz z menu ustawienia "zawsze ukrywaj" i problem z głowy

*

Offline kmserwis

• 16
  • Sprzęt: HERMES TyTN
« Odpowiedź #119 dnia: Listopad 09, 2007, 21:40:35 »
może coś źle zrozumiałem ale mi wykrywa sam dzwięki z karty pamięći bez tweku na ugotowanym romie z 3 poprawki
Pozdrawiam

P.S.
Dlatego się dziwie czemu koledzie nie czyta dzwięków (tzn plików z dzwiękami) z karty sd