[07-11-2007] Kuchnia POLOKa 2.0 - UPDATE nr 3

• 191 Odpowiedzi
  • 23600 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: [04-11-2007] Kuchnia POLOKa 2.0 - UPDATE nr 2
« Odpowiedź #60 dnia: Listopad 06, 2007, 18:58:31 »
Panowie - jedna generalna prośba!

Macie problem - to go opiszcie w miarę dokładnie bo ja wróżką nie jestem i nie potrafię zawsze dopowiedzieć co autor ma na myśli

klawiatura z połową znaków - o co chodzi - jeżeli jest problem z polską klawiaturą programową (brak polskich znaków?) to spróbujcie wgrać bez skórki powinno być OK - akurat skórkę robiłem pierwszy raz w życiu więc faktycznie może być jakiś błąd

nie działająca kropka  - o co chodzi ? wprowadzanie polskich liter z klawiatury sprzętowej przecież działa...

Brak dźwięków - naprawde nie wiem o co chodzi u mnie wszystkie powiadomienia działają łacznie z dzwonkiem

Tłumaczenie ROMu - sam proces jest prosty - bierzemy zdumpowany ROM EN i tłumaczymy wszystko w:
- plikach .rgu
- boot.hv, user.hv (najpierw oczywiście konwersja do pliku .rgu i pózniej zapisanie z REGEDIT4 na początku i jako UNICODE jako standard kodowania, pożniej z powrotem kownersja do .hv - narzędzia do konwersji w np kuchni ROMDonalds lub HyperCore)
- initflashfiles.dat - po edycji należy otworzyć plik w hex edytorze i usunąć dwa pierwsze wpisy

Jako wzorzec można oczywiście wykorzystać odpowiednie pliki z POLOKa, żeby mieć mniej roboty

Zapraszam do eksperymentów

Skoro już porównujemy do Pandora Kitchen  - Kuchnia POLOKa to jest dokładnie to samo i szczerze mówiąc mamy parę użytecznych OEMPacków których nie ma w Pandora

Natomiast jeżeli ktoś się chce pobawić spolszczoną wersją ROMu 3.62 - zapraszam na priva (akurat nad nią  pracowałem przed ukazaniem się buildu 1921 który według mnie jest o niebo lepszy od 3.62)

Wersja Lite - no po to jest Kuchnia, żeby ugotować sobie taką wersję jaką sie chce dla własnego użytku ....

I jeszcze jedna generalna uwaga - większość programów współpracuje ze sobą bardzo dobrze ale nie mogę zagwarantować że jakieś specyficzne konfiguracje nie spowodują skutków ubocznych w postaci błędów ! Ta uwaga dotyczy nie tylko OEMPacków z kuchni ale też cab-ów.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2007, 19:07:45 wysłana przez qsqa »

« Odpowiedź #61 dnia: Listopad 06, 2007, 22:16:39 »
Ugotowałem sobie dzisiaj Poloka i muszę przyznac ze jestem pod wrażeniem, ładnie chodzi i wkońcu mam system taki jaki bym chciał mieć, aczkolwiek irytuje (to mało powiedziane) mnie jedna rzecz. Kiedy pisze na klawiaturze sprzetowej (wysówanej) to do pisania wcina mi sie xt9:/ No nie da sie pisac... czy da sie to jakos wyłączyć? Czy to włącza mi sie dlatego ze zainstalowałem sobie Touch Keybord'a i Keypad'a?

*

Offline luqasss

• 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
« Odpowiedź #62 dnia: Listopad 06, 2007, 22:24:52 »
Cytat: hhalunek  Listopad 03, 2007, 13:29:43
Wiadomosci SMS.
Co to jest xt9, wlacza sie na górze jak "pisze wiadomosc sms" jak tego sie używa, prawie nie mozna napisac sms, trzeba potwierdzac enterem wybrana litere, głupota?
A może nie umiem obslugiwac.
Prosze o wyjasnienie.
W IE podobnie z wpisywaniem adresów jakis tryb abc i tez trzeba potwierdzac, bo jak nie to litera ginie:(

XT9- to sprawka klawiatury z Touch Duo - jak dla mnie to baaardzo kiepski pomysł ale niektórzy są tego fanatykami więc wrzuciłem

kilka postów wyżej jest odpowiedz ... mialem to samo pytanie i tez mi to umknęło

QsQa probowalem nieco zmienic wyrazy w Camera dokladnie pliki .mui jednak nie udawalo mi sie zapisac ... i kom mi ich nie odczytywal juz a menu bylo cale biale ... do mui jest jakis specjalny program inny niz np restorator ?? Czy tlumaczenie jest w innym pliku ??
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2007, 23:24:30 wysłana przez luqasss »
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77

*

Offline mohinder

• **
  • 162
« Odpowiedź #63 dnia: Listopad 07, 2007, 00:27:28 »
witam
Plik rom.zip udało mi się pobrać i jest ok ale z innego komputera. no nie wazne.
Zrobiłem romik i wgrałem do Hermesa. Muszę powiedzieć że działa szybciej jak na razie ale, ekran comm managera nie podoba mi się. Z niebieskimi duzymi ikonkami był bardziej przejrzysty i wygodniejszy. Całkiem na łopatki rozkłada mnie xt9. To jakaś totalna pomyłka. I chciałbym aby ktoś mi wyjasnił co to jest to sławne touch flow.
I ponowię pytanie czy naprawdę jest wielkim problemem dla znawców programowania ab y systemowy budzik pobierał dzwięki z karty pamieci a nie z katalogu windows? Już nie mówię o mp3 ale niech wavy moga być wrzucone na karte, bo wiadomo że wav troche zajmuje a skoro można ustawić trzy "budzenia" to można by mieć trzy różne dzwonki.
To tyle co zauwazyłem na razie.

Jeszcze jedno, czy da się zrobić aby były oddzielone smsy od mmsów tak jak było wczesniej? no i to ukrywanie adresata podczas pisania sms'a jest dziwne. żeby zobaczyć adresata trzeba przesuwać ekran. to takie trochę poprawianie dobrego. A wychodzi że lepsze jest wrogiem dobrego.

pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2007, 00:30:51 wysłana przez musialikj »

*

Offline yaro78

• **
  • 116
  • Sprzęt: HERM300 WM6 Shaps Radio 1.50.00; IPL1.04/SPL2.1 Olipro
« Odpowiedź #64 dnia: Listopad 07, 2007, 00:47:37 »
Broń boże się nie gniewajcie, że taki post wystawiłem, że na razie odpuszczam.
Baaardzo dużo pracy zostało włożone, przede wszystkim Qsqa. Tak się czasem zastanawiam czy on czasami je coś i robi siusiu poza grzebaniem w romie. Bo ja powolutku raczkuję i powiem mi to zabiera sporo czasu, którego niestety nie mam (praca i mała dzidzia).
Nie o to cho... miałem na myśli tylko tyle, że sami widzicie po postach ile jest takich wpieniających drobnych rzeczy, czasem utrudniających życie jak bieżesz telefon i wykonujesz dziennie ok. 70-100 połączeń (patrzyłem ostatnio na biling i mnie przerażenie wzięło) po 20tel. nie wiesz jak się nazywasz, do tego jeszcze prowadziszsamochód w jakimś dziwnym mieście i robisz w tygodniu ok. 4 000 km.
Dziś np. wywaliłem baterię w powietrze już o godzinie 16. Jestem handlowcem i tutaj sprawny tel., szybko otwierająe się aplikacje kontaktów, telefonu, notatek, łączenie się z jednego na drugie, kopiowanie, wkejanie i takie tam pierdoły stają się nagle bardzo ważne a tu nagle się okazuje, że chromoli ci się sms lub jeszcze jakieś małe inne gówienko w aplikacji, hrhrhrhr....
Broń Boshe złego zdania nie powiem na nasze próby z softem bo powinniśmy mieć swój fajny stabilny spasiony ROM.
Powinniśmy myślę wręcz robić nawet gotowce do zassania dla laików już sprawdzone przez nas w różnych konfiguracjach.
Mi np. bezporpoblemowo działa Polok 1.0 nieco wolno aczkolwiek super stabilnie,wszystko jest na swoim miejscu jeśli chodzi o obrazki, literki itd itd. to mógłby być 1 official nasz polski rom.
Jasne, że chcę brać udział w testowaniu itd. inaczej bym tu nie zaglądał, ale mogę to robić jedynie albo po nocach albo zaczynam w pt i kończę w niedz. bo w pon. dzień organizacyjny i od wtorku dalej rura w teren i nie może być lipy z fonem. Dobrze że jest cała synchronizacja z outlook bez tego to ja bym chyba zginął, heh.

P.S. nie wiem czy ktoś zrozumie ten bełkot, ale piszę o godz. 1 w nocy od 6 na nogach po przejechaniu 800km i jutro znowu hardcore
Pozdrowionka
Yaro
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2007, 00:50:13 wysłana przez yaro78 »

« Odpowiedź #65 dnia: Listopad 07, 2007, 02:54:02 »
Pytanie .. może nie do końca w temacie.. ale ... Jestem szczęśliwym posiadaczem AutoMapy w wersji oficjalnej .. ostatnio zacząłem sie bawić Kuchnią i obecnie mam na Pockecie wersje 1.x ponieważ udało mi się już co nieco popsuć pomyślałem o przejściu na aktualną wersje kuchni i.... jak sądzicie ?? AM stwierdzi zmianę urządzenia ?? Z tego co pamiętam jak przechodziłem ROM-y w wersji Black AM to akceptowała... jak przeskoczyłem z Blsck do Kuchni.. trzeba było rejestrować kolejny raz.. ( trzeci w ciągu miesiąca  :D i pan już był podejrzliwy po drugiej stronie słuchawki ) jak sądzicie.. co będzie przy aktualizacji ROMU teraz ??

Pozdrawiam

« Odpowiedź #66 dnia: Listopad 07, 2007, 07:37:14 »
Jeszcze jedno, czy da się zrobić aby były oddzielone smsy od mmsów tak jak było wczesniej? no i to ukrywanie adresata podczas pisania sms'a jest dziwne. żeby zobaczyć adresata trzeba przesuwać ekran. to takie trochę poprawianie dobrego. A wychodzi że lepsze jest wrogiem dobrego.

pozdrawiam.

żeby były oddzielne smsy od mmsów trzeba wybrać wersję mms 3.5 cośtam dalej :)

*

Offline mohinder

• **
  • 162
« Odpowiedź #67 dnia: Listopad 07, 2007, 09:27:56 »
zgotowałem i taki romik z wersją mms 3.5 i coś tam dalej ale wtedy są tylko sms'y :(
a ja bym chciał żeby było tak jak w POLOKu 1 osobno smsy i mmsy

« Odpowiedź #68 dnia: Listopad 07, 2007, 10:05:19 »
U mnie jest do wyboru wtedy SMS i MMS osobno, próbowałem wysłać wiadomość też działa. Układ jest taki jak w POLOKu.

*

Offline luqasss

• 423
« Odpowiedź #69 dnia: Listopad 07, 2007, 10:19:48 »
A mi wydaje się ze WM 6 POLOK 1.0 był w niektórych sprawach bardziej dopracowany ... oczywiście w niekrorych sprawach ... bo z koleji kuchnia po wgraniu wersji  Lite chodzi jak szalona . No ale prace trwaja ;)

Dorzucam się do comm managera , rzeczywiście tamten był wygodniejszy nie było zbędnych napisaów milszy dla oka co nie oznacza ze ten jest zły

Również jestem za przestawieniem sms / mms by były osobno  ... i fajnie by bylo jakby coś od tworzenia nowych wiadomości było gdzieś na wierzchu (bo normalnie trzeba wchodzic w Menu/Nowe/Sms) no ale to pewnie juz bedize trudniejsze i nie takie priorytetowe   >>> sprawdziłem mms 3.5 cos tam i rzeczywiscie wszystko jest osobno .. ale czy będzie to poprawnie funkcjonowac ??

Odnośnie Kropka+Sym na klawiaturze komorki ... probowałem wgrywac kazda mozliwa opcje w Klawiaturach i nic to nie pomaga ... po wcisnieciu Kropka+Sum symbole sie nie wyświetlaja ... w POLOKU było ok wiec moze wystarczy tam sięgnąć

QsQa czeka Cię duzo pracy ... wiem ze nie zawsze jest czas i boje sie ze w koncu puszczą nerwy bo kazdy nic tylko wymaga wymaga ... w kazdym razie nie moge doczekac sie nowego Update :)

PS.  Czy wgrywanie ciagle to innego romu nie jest szkodliwe dla phona ?? Bo wgrywam juz z 40-sty Rom w ciagu tygodnia i nie wiem czy nie trzeba sie wstrzymać troszkę ??
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2007, 15:31:34 wysłana przez luqasss »

« Odpowiedź #70 dnia: Listopad 07, 2007, 10:52:47 »
Wysyłanie mms na pewno działa - sprawdzałem w Erze, skonfigurowałem za pomocą Network Wizarda. Mi osobiście się ten 6 przyciskowy comm manager badziej podoba od tego 9, czy 10. Szczególnie, że 3g nie wyłączam nigdy i jak się doda zamiast tego rozłączanie z internetem to już w ogóle super.

*

Offline kleo_marcin

• *
  • 68
    • strona firmowa
  • Sprzęt: herm300
« Odpowiedź #71 dnia: Listopad 07, 2007, 12:22:24 »
Odnośnie Kropka+Sym na klawiaturze komorki ... probowałem wgrywac kazda mozliwa opcje w Klawiaturach i nic to nie pomaga ... po wcisnieciu Kropka+Sum symbole sie nie wyświetlaja ... w POLOKU było ok
Witam
U mnie ta kombinacja działa bez problemu.

Nie rozumiem waszego narzekania, jeżeli wgrywacie WSZYSTKIE empaki co są dostępne a nie te co są wam potrzebne to macie problemy. Co za problem jest skonfigurować sobie ROM taki co działa bezproblemowo (mi to zajęło dwa dni, ale jestem naprawdę zadowolony z tego co zrobiłem). Nic tylko krytykujecie, że to czy tamto nie działa, anie możecie po prostu po eksperymentować z empakami, po to jest kuchnia żeby ugotować sobie to co chcesz, a co za różnica czy comm menager ma 9 czy 6 przycisków??? To akurat jest mało ważne. Nie piszcie, że POLOK 1.0 był lepszy, jeżeli tak było to po cholerę zmienialiście go, wróćcie do niego i dajcie QSQA święty spokój, GOŚĆ się stara a wy tylko krytykujecie. Banda dzieciaków!!!!

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #72 dnia: Listopad 07, 2007, 14:34:36 »
Dzisiaj wieczorem pojawi się nowy update a w nim:

- poprawione (wreszcie) wyświetlanie właściwości zasilania
- SmartDial działa poprawnie z klawiatury sprzętowej (czyli otwieramy klawiaturkę i nacisniecie klawisza przenosi nas do Dialera i szuka w kontaktach według wprowadzonej sekwencji)
- kropka + Sym też już działa (wymaga wybrania Symbol Pad w BuildOS) umieściłem to jako osobny OEMPack
- dodany PhonePad
- dodany Transcriber, Letter Recognizer, Block Recognizer
- usunąłem tymczasowo skórkę do programowej klawiatury PL, która powodowała brak kilku liter polskich
- dodany CommManager 10B (ten z Poloka 1.0)
- jeżeli ktoś chce mieć odrębne konto SMS i MMS proszę wybierać MMS 3.5

być może dorzucę opcję przyporządkowania SoftKey do funkcji Nowy SMS/MMS

*

Offline luqasss

• 423
« Odpowiedź #73 dnia: Listopad 07, 2007, 15:34:59 »
Widze ze ktoś tu się najmocniej oburzył a najmniej z nas zrobił ... kleo_marcin widac masz najwiecej do powiedzienia a to jest twoja druga wypowiedz ... i nie widzialem w zadnej z nich abyś zgłosił (nie mowiac juz o wyszukaniu) jakiś błędów. Moze raczył bys ruszyc 4litery i nieco poszperał w ROMIe . Bo my nie narzekamy na QsQa(e) a staramy się wychwycić jakieś niedociągnięcia , błędy i podać ewentualnie co mozna było by zmienić jakieś lepsze rozwiązania i możliwość wyboru pewnych opcji w Kuchnii. Bo takie chyba są założenia tego posta ?? Chyba ze się mylę ??

Rozumiem ze ty czekasz na gotowe ale to nie o to chodzi ... ja tez wgrałem Lite ROM dla siebie i tez zajeło mi to nawet wiecej niz dwa dni ale ja wiem czy jest to powód do dumy ?? Bo ty wgrałeś minimum opcji i jest dobrze. No to chwala tobie ... Ja tez wgrałem i jest dobrze ... ale wgralem także i nieco więcej i czasem coś szfankuje o czym warto powiedzieć

Owszem ja moge dać spokój QsQa(ce) i przejąć twoją postawę no ale czy wtedy będzie wiedział co można poprawić by POLOK był jeszcze lepszy ?? Moze zapytajmy samego zainteresowanego bo to on powinien się wypowiedzieć na ten temat a nie Ty. Jakbyś czytał watek wiedziałbyś ze QsQa prosił o dokłądne opisywanie problemów i myśle ze nie jest o to wkurzony ze zgłaszamy nowe błędy. Wcześniej również była mowa o dodawaniu propozycji aplikacji godnych uwagi by kuchania była bardziej funkcjonalna

QsQa proszę wypowiedz się na ten temat ... jeśli chcesz mieć spokoj powiedz ... myślę ze każdy to zrozumie i się dostosuje

« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2007, 16:24:39 wysłana przez luqasss »

*

Offline kleo_marcin

• *
  • 68
    • strona firmowa
  • Sprzęt: herm300
« Odpowiedź #74 dnia: Listopad 07, 2007, 15:43:40 »
Widze ze ktoś tu się najmocniej oburzył a najmniej z nas zrobił ... kleo_marcin widac masz najwiecej do powiedzienia a to jest twoja druga wypowiedz ... i nie widzialem w zadnej z nich abyś zgłosił (nie mowiac juz o wyszukaniu) jakiś błędów. Moze raczył bys ruszyc 4litery i nieco poszperał w ROMIe . Bo my nie narzekamy na QsQa(e) a staramy się wychwycić jakieś niedociągnięcia , błędy i podać ewentualnie co mozna było by zmienić jakieś lepsze rozwiązania i możliwość wyboru pewnych obcji w Kuchnii. Bo takie chyba są założenia tego posta ?? Chyba ze się mylę ??
Czytaj ze zrozumieniem.
Gdzie w mojej wypowiedzi jest narzekanie? Właśnie mnie wkurza WASZE narzekanie i popędzanie QSQA !!!

*

Offline luqasss

• 423
« Odpowiedź #75 dnia: Listopad 07, 2007, 16:21:19 »
A gdzie w mojej ?? Ja nie odnosiłem się do twojego narzekania (wkoncu to twoja 3 wypowiedz) Ja już czytać nie muszę znam ten wątek na pamięć ... za to Tobie    przydało by się (ze zrozumieniem jak to nazwałeś) ... zresztą nie mam zamiaru z Tobą o tym dyskutować bo nie od tego jest to miejsce (pisz na PW jeśli masz jakieś uwagi)... i tak dla jasności dzieciakiem nie jestem

Wracając do tematu ... w pBarze jeszcze jedno zauważyłem ... nie startuje mimo ze skrót jest w Autostarcie ... zato pomaga wejscie w jego opcje .. odznaczenie i zaznaczenie opcji "Run on start up" wtedy wszystko jest ok ;)
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2007, 16:26:33 wysłana przez luqasss »

*

Offline emes71

• 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
« Odpowiedź #76 dnia: Listopad 07, 2007, 16:30:29 »
Oempack z nowym softem od HTC - HTC_Action_Screen , można przypisać do softkeya

Wktask w nowej wersji
http://soft.photoracer.net/archives/WkTASK_1040.cab
Pliki językowe
http://soft.photoracer.net/archives/wktask/WkTaskLNG_1040d.cab
I właśnie ukończone polskie pliki
Dla tych co potrzebują szybko i często zmieniać dźwięki na vibrę , oempack z programem vibra switch (można przypisać do dowolnego przycisku)
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2007, 16:36:51 wysłana przez emes71 »

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #77 dnia: Listopad 07, 2007, 16:37:51 »
Panowie - pax, bez zbędnych dyskusji

W tym wątku tylko JA mogę się oburzać i pisać złośliwe posty    :grin:

A na poważnie - dzięki tym wszystkim uwagom kolejne wersje POLOKa są coraz bardziej bliskie ideału, aczkolwiek czasami nerwa (mojego) szarpie zbyt ogólnikowe opisanie błędów i popędzanie (no niestety jest pare takich postów). Ale w sumie nie biorę tego do siebie - więc luzik i zgłaszajcie więcej swoich uwag ....

dzięki emes71 za nowy soft - akurat udało mi się zrobić skróty do nowych SMS i MMS pod softkey tak więc użytkownicy będą mogli sobie wybrać.

*

Offline luqasss

• 423
« Odpowiedź #78 dnia: Listopad 07, 2007, 17:06:29 »
oO to jest swietna rzecz :) z przyda się wielu

No i teraz juz mam nadzieje wszystko jasne ... wiec dokłądniej opisywać :) i bedzie gites

Mi udało się poprawić co nieco w konfuguracji Camera=4_00_28276 kilka słów o których była mowa ;) Obecnie się nie nachodzą i składnie brzmią.

Poniżej plik .mui
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2007, 17:08:17 wysłana przez luqasss »

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #79 dnia: Listopad 07, 2007, 17:31:35 »
Jeszcze jedna propozycja , w/g jedna z najlepszych klawiatur pl "Eurokeyboard"

Polskie znaki otrzymujemy po przytrzymaniu przycisku
W załączniku cab do wersji , którą podrasował Nothin
I jeszcze jedna nowość Advanced configuration wersja 1.1 , cab w załączniku
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2007, 17:49:15 wysłana przez emes71 »

*

Offline Pinnhead

• **
  • 133
  • Sprzęt: Moto Flipout
« Odpowiedź #80 dnia: Listopad 07, 2007, 18:04:52 »
Emes71, piękna klawka  :ok: za chwilę zainstaluję :D

Zauważyłem, że przy nieudanej prubie wysyłania MMSa komunikat o tym zdażeniu jest wyświetlany po angielsku

W MMS 4.0.cośtam menu 'Options MMS' jest również nieprzetłumaczone
Ipsa sua melior fama

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #81 dnia: Listopad 07, 2007, 21:05:00 »
Siemka Emes71

te oemki to do kuchni wrzucamy czy z marszu można instalować?
bo jeszcze nie przyglądałem sie im ale fajnie się zapowiadają.

QSQA obiecuje że następnym razem dokładnie opisze problem jaki mnie trafił (kropka nie działa)  :ok:

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #82 dnia: Listopad 07, 2007, 21:27:36 »
Siemka Emes71

te oemki to do kuchni wrzucamy czy z marszu można instalować?
bo jeszcze nie przyglądałem sie im ale fajnie się zapowiadają.

QSQA obiecuje że następnym razem dokładnie opisze problem jaki mnie trafił (kropka nie działa)  :ok:
Instalujemy tylko caby , oempacki wypakowujemy do foderu OEM w kuchence , jak chcesz zainstalować z marszu HTC_Action_Screen , to masz caba w załączniku

*

Offline qsqa

• 2086
Odp: [07-11-2007] Kuchnia POLOKa 2.0 - UPDATE nr 3
« Odpowiedź #83 dnia: Listopad 07, 2007, 21:54:37 »
UPDATE 3 już jest na stronie 1 - zapraszam

niestety OEM Packa z Eurokeyboard wystawię dopiero jutro  :(

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #84 dnia: Listopad 07, 2007, 22:17:58 »
dzieki Emes71

zaraz sobie to zassam i ruszam do kochni

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #85 dnia: Listopad 07, 2007, 23:13:20 »
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #86 dnia: Listopad 07, 2007, 23:34:37 »
coś jest nie tak!!!!!!!!!!!

nie moge uruchomic builidOS
wywala mi błąd

a jeszcze rano wszystko działało

wywaliłem wszystko i rozpakowałem od nowa i znowu to samo

macie to samo?
czy jest ajkiś spritny sposób na coś takiego?

*

Offline Pinnhead

• **
  • 133
  • Sprzęt: Moto Flipout
« Odpowiedź #87 dnia: Listopad 08, 2007, 00:06:02 »
miałem tak samo, utworzyłem nowy folder i do niego na nowo rozpakowałem ROM i OEM&SYS i wszystko śmiga
Ipsa sua melior fama

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #88 dnia: Listopad 08, 2007, 00:43:45 »
już  tak zrobiłem i nic

Napisane: Listopad 08, 2007, 00:09:54
panowie proszę o pomoc

szukam posta w którym któryś z Was zamieścił programik do preparowania ugotowanego RUU na wersje chudszą lub rozległejszej w pamięci (4,6,8mb)
tyle razy kasowałem plik z kuchnią bo mi się builidOS nie uruchamiał, aż sobie skasowałem ten sprytny programik.

poproszę po ponowne podwieszenie lub odnośnik do tamtego posta

z  góry dziękuję

*

Offline emes71

• 684
« Odpowiedź #89 dnia: Listopad 08, 2007, 01:30:56 »
Poszukaj w dziale "Kuchnia poloka 1" , podawałem tam linka , teraz ci nie podam , bo piszę z hermesa