[07-11-2007] Kuchnia POLOKa 2.0 - UPDATE nr 3

• 191 Odpowiedzi
  • 23548 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
[07-11-2007] Kuchnia POLOKa 2.0 - UPDATE nr 3
« dnia: Listopad 02, 2007, 19:25:44 »
!!! 07-11-2007 UPDATE nr 3 KUCHNI POLOKA 2.0 !!!

Poprawiono:
- krzaczki w oryginalnym Dialerze - dzięki yaro78
- pBar poprawiony tak, aby startował razem z systemem
- krzaczki w wyborze kanałów informacyjnych
- krzaczki w GSFinder
- ClearVue PDF - jeżeli nadal będzie problem z niepodpisanym plikiem to sugeruję użycie tweaku "Wyłącz sprawdzanie certyfikatów"
- właściwości zasilania
- i inne..

Ciągle do poprawy:
- MMS 4.2.8.1 - na razie rekomenduje używanie wersji MMS 4.0.31.31
- Slide2Unlock - czekam na odpowiedź od autora aplikacji
- QuickMenu - puste Ustawienia - problem wynika z tego że aplikacja odwzorowuje Menu Start na podstawie katalogu w Windows a oryginalne Ustawienia korzystają bezpośrednio z apletów MyCPL. Napisałem do autora, ciekawe czy odpowie po angielsku  :D

Nowe OEMPACKi:
- pBar 1.5
- Pocket RAR 3.71
- PocketCM Keyboard 0.11b
- Touch Duo Keyboard
- Touch Duo EndKey
- HTC Album 1.0
- FTouchFlo + Slither's Touch Cube (należy zainstalować Adobe Flash Lite, aby uruchomić należy uruchomić program FTouchFlo i przeciągnąć rysikiem od dołu do góry ekranu)
- Quick Menu 2.7
- Adobe Flash Lite
- Today Agenda 1.0 Final
- Opera PL  :ok:
- Redial
- HSDPA Switch
- psShutXP
- Advanced Configuration
- WkTask 1.0.3.1 - dzięki emes71  :ok:

UPDATE 3

- poprawione (wreszcie) wyświetlanie właściwości zasilania
- SmartDial działa poprawnie z klawiatury sprzętowej (czyli otwieramy klawiaturkę i nacisniecie klawisza przenosi nas do Dialera i szuka w kontaktach według wprowadzonej sekwencji)
- kropka + Sym też już działa (wymaga wybrania Symbol Pad w BuildOS) umieściłem to jako osobny OEMPack
- dodany PhonePad
- dodany Transcriber, Letter Recognizer, Block Recognizer
- usunąłem tymczasowo skórkę do programowej klawiatury PL, która powodowała brak kilku liter polskich
- dodany CommManager 10B (ten z Poloka 1.0)
- jeżeli ktoś chce mieć odrębne konto SMS i MMS proszę wybierać MMS 3.5
- Skrót do nowego SMS lub MMS na softkey - można uzyskać na dwa sposoby - instalując Nowy SMS i MMS  a potem za pomocą SoftKey z Ustawień ustawiamy NowySMS albo NowyMMS. 2. Instalujemy Action Screen
- nowe OEMPacki: HTC Action Screen, WkTask 1.0.4.0, Vibra switch, Advanced Configuration 1.1, Notepad

Instrukcja obsługi:

Poniższy link zawiera katalog OEM i SYS (WAŻNE - ściągamy tylko ostatni update - zawiera wszystkie poprawki z poprzednich) które rozpakowujemy do katalogu np KUCHNIA POLOKa. Do tego samego kopiujemy wszystko z TEGO LINKA. Instrukcja gotowania jest  w powyższym linku.

OEM&SYS na SENDSPACE - UPDATE 1

OEM&SYS na SENDSPACE - UPDATE 2 04-11-2007

OEM&SYS na RS - UPDATE 2 04-11-2007

OEM&SYS na SENDSPACE - UPDATE 3 07-11-2007

POWODZENIA !
Wydzieliłem nowy wątek: jas_pik
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2007, 21:52:05 wysłana przez qsqa »

*

Offline kleo_marcin

• *
  • 68
    • strona firmowa
  • Sprzęt: herm300
Odp: [NOWOŚĆ] Kuchnia POLOKa 2.0 -
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 02, 2007, 22:39:34 »
Po wstępnym przetestowaniu nie zauważyłem żadnych błędów.

Wypaliłem sobie rewelacyjny ROMik, szybki, bez zbędnych śmieci, dla nie bomba.

Wielkie DZIĘKI dla Ciebie QSQA
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 17:58:36 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »

*

Offline luqasss

• 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
Odp: [NOWOŚĆ] Kuchnia POLOKa 2.0
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 03, 2007, 00:23:57 »
Świetny naprawdę  ... dobrze ze jest ktoś (mam tu na mysli Ciebie qsqa kto potrafi to wszystko ogarnąć

Ale jeśli moge wtrącić było by fajnie ... gdyby do kazdego programu (jak sie chwile najedzie na program na liscie to jest opis w chmurce) zrobic taki własnie opis bo szczerze mowiac te programy dla poczatkujacych to magia (przykladowo dla mnie bo jestem posiadaczem od niedawne ) ale jakos daje rade

Ogolnie cala ta kuchnia to swietny pomysl

Szacun

ps.

Nie ma jakiegos innego darmowego serwa ?? Bo nie wiem jak wam ale mi ciagle wyskakuja jakies sekundy ... moze warto sprobowac np     www.[*********]     jak dla mnie bardzo fajny darmowy serw

aaa i znalazlem cos jakby konkurencyjny polok :) http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=1495532&postcount=1 mozna by cos podkrasc ;)
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 17:59:03 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77

*

Offline Zalew

• 14
  • Sprzęt: M3100
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 03, 2007, 02:03:13 »
qsqa, jak możesz to wrzuć to także na rapida, bo jak dla mnie to komplenie nie idzie sciągać z SS... cały czas mówi że jest pełny...
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 17:59:31 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 03, 2007, 02:53:16 »
qsqa, jak możesz to wrzuć to także na rapida, bo jak dla mnie to komplenie nie idzie sciągać z SS... cały czas mówi że jest pełny...

------>  RapidShare  <------
http://rapidshare.com/files/67061040/OEM_SYS.zip.html        OEM_SYS
http://rapidshare.com/files/67203725/ROM.zip.html                ROM
------>  RapidShare  <------
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 19:13:15 wysłana przez cesare »
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 03, 2007, 10:10:46 »
Witam, da się w HTC Album przeglądać również pliki z karty pamięci?
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 18:00:29 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 03, 2007, 10:30:03 »

Ale jeśli moge wtrącić było by fajnie ... gdyby do kazdego programu (jak sie chwile najedzie na program na liscie to jest opis w chmurce) zrobic taki własnie opis bo szczerze mowiac te programy dla poczatkujacych to magia (przykladowo dla mnie bo jestem posiadaczem od niedawne ) ale jakos daje rade

Tego również mi brakowało, czyli dokładniejszych opisów do programów. Nawet w word... Jak do tej pory radzilem sobie szukajac w google:)
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 18:01:03 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 03, 2007, 10:55:51 »
Za każdym razem jak gotuje własnego POLOKa to w programach mam 2x HTC album (raz jako Camera Album a raz jako HTC Album) oraz 2x Kalkulator (raz jako Kalkulator a raz jako 1-Calc Kalkulator)
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 18:01:24 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »

*

Offline cesare

• 1059
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 03, 2007, 11:16:14 »
Za każdym razem jak gotuje własnego POLOKa to w programach mam 2x HTC album (raz jako Camera Album a raz jako HTC Album) oraz 2x Kalkulator (raz jako Kalkulator a raz jako 1-Calc Kalkulator)

Potwierdzam ze to samo u mnie wystepuje.
HTC Album nie laduje obrazkow z karty
W kuchni wybierajac MMS 4.2.8.1 po zaladowaniu ROMu nie ma programu do MMS'ow
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 18:01:49 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 03, 2007, 13:13:15 »

Potwierdzam ze to samo u mnie wystepuje.
W kuchni wybierajac MMS 4.2.8.1 po zaladowaniu ROMu nie ma programu do MMS'ow

Poprawkę do HTC ALbum i do kalkulatorów zamieszczę jutro rano
MMS 4.2.8.1 - do sprawdzenia, ja używam akurat wersji 4.0, która działa, nie myślałem że z 4.2 może być problem

A jak poza tym - stabilność, szybkość ...?
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 18:02:14 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »

*

Offline yaro78

• **
  • 116
  • Sprzęt: HERM300 WM6 Shaps Radio 1.50.00; IPL1.04/SPL2.1 Olipro
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 03, 2007, 13:21:44 »
Hejka
U mnie nadal krzaki podczas wybierania numeru i podczas rozmowy.Prawdopodbnie zestaw guzików jest podmieniany na inny gdy tel. zaczyna wykręcać numer.
Widać jeszcze karzory na ekranie od ustawienia zasilania i podświetlania.

Pozdrowionka
Yaro

Napisane: Listopad 03, 2007, 13:19:03
A jeszcze jedno
Czy ktoś mi zdradzi w jaki sposób załadować PL klawiaturę sprzętową i ekranową do jakiegokolwiek romu ???
Mógłbym wtedy wrzucić sobie jakikolwiek ROM w EN a tylko mieć do pisania klawiatury w PL.

Pozdro
YARO
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 18:02:39 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 03, 2007, 13:29:43 »
Wiadomosci SMS.
Co to jest xt9, wlacza sie na górze jak "pisze wiadomosc sms" jak tego sie używa, prawie nie mozna napisac sms, trzeba potwierdzac enterem wybrana litere, głupota?
A może nie umiem obslugiwac.
Prosze o wyjasnienie.
W IE podobnie z wpisywaniem adresów jakis tryb abc i tez trzeba potwierdzac, bo jak nie to litera ginie:(

Szybkość hm... mam wrażenia jakby cos mi go mulilo. Może ten tryb touch cube z flashem?
Stabilność ok.
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 18:03:04 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 03, 2007, 13:58:21 »
Hejka
U mnie nadal krzaki podczas wybierania numeru i podczas rozmowy.Prawdopodbnie zestaw guzików jest podmieniany na inny gdy tel. zaczyna wykręcać numer.
Widać jeszcze karzory na ekranie od ustawienia zasilania i podświetlania.
Pozdro
YARO

Na pewno podmieniles Katalogi SYS i OEM na nową wersję ? Bo u mnie w podświetleniu i zasilaniu krzaczorów brak  :-|

Wiadomosci SMS.
Co to jest xt9, wlacza sie na górze jak "pisze wiadomosc sms" jak tego sie używa, prawie nie mozna napisac sms, trzeba potwierdzac enterem wybrana litere, głupota?
A może nie umiem obslugiwac.
Prosze o wyjasnienie.
W IE podobnie z wpisywaniem adresów jakis tryb abc i tez trzeba potwierdzac, bo jak nie to litera ginie:(

Szybkość hm... mam wrażenia jakby cos mi go mulilo. Może ten tryb touch cube z flashem?
Stabilność ok.

XT9- to sprawka klawiatury z Touch Duo - jak dla mnie to baaardzo kiepski pomysł ale niektórzy są tego fanatykami więc wrzuciłem  :)

Szybkość oczywiście będzie zależala od liczby zainstalowanych programów  - ja sobie zrobiłem wersję Lite i jest OK

HTC Album ładuje zdjęcia z karty - przynajmniej u mnie wszystkie zdjęcia z Storage Card/Moje zdjęcia/ są widoczne
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 18:03:32 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »

« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 03, 2007, 14:12:03 »
faktycznie ładuje zdjęcia. jak zmieniłem katalog na storage card/my documents/moje obrazy też mi załadował :). Ale inna sprawa wyszła - czasem program się ładuje w trybie landscape a czasem portrait - nie wiem od czego to zależy.
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 18:04:08 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 03, 2007, 15:31:48 »
GSFinder+ - Krzaczki gdy chcemy wybrać program by otworzył plik wchodzimy w Browse i tam są

ps. jak jest z JAVA? czy ona jest juz zainstalowana jak dodałem do romu? Bo gdy wchodze w nia :) i klikam install to nic sie nie instaluje? czy ona jest tylko potrzebna do opery?
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 18:05:59 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »

*

Offline cesare

• 1059
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 03, 2007, 15:32:16 »

Poprawkę do HTC ALbum i do kalkulatorów zamieszczę jutro rano
Mila wiadomosc

MMS 4.2.8.1 - do sprawdzenia, ja używam akurat wersji 4.0, która działa, nie myślałem że z 4.2 może być problem
Sprawdzilem dwukrotnie 4,2 i problem wystepuje
Pozniej zaladowalem 4.0 i problemu nie ma

SWIETNA robota
ROM jest szybki, co do stabilnosci to jeszcze zbytnio nie dobilem go softem, ale nie narzekam
,a wlasciwie jestem zadowolony

Aaaa i jeszcze jeden szczegol:
- znaki zapytania przy ustawianiu kanalow informacyjnych
natomiast jedyny istniejacy wpis to "wszystkie języki"
To oczywiscie maloistotny szczegol w niczym nie przeszkadzajacy no i nie uchybiajacy Twojej zmudnej pracy
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 18:06:41 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »

*

Offline yaro78

• **
  • 116
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 03, 2007, 15:58:46 »
Hejka
QsQa - zgrałem sobie wszystko z postu 161( numer przed podziałem - jas_pik). Dopiero teraz zassałem te rzeczy, nie miałem wcześniejszych krzakowych wersji i nadal krzaczy :( przy standardowym dialerze.
No i te baterie.
Może w tym poście jest nieaktualna wersja katalogów SYS&OEM?

Ktoś powie jak zrobić PL klawiaturę sprzętową i wirtualną, żebym mógł wsadzić do do byle jakiego ROMU ?

Pozdrawiam
Yaro
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 18:08:06 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »

*

Offline Zalew

• 14
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 03, 2007, 17:29:34 »

Prosze bardzo:
http://rapidshare.com/files/67061040/OEM_SYS.zip.html

Dzięki! Myślę że nie tylko mi się przyda  :D

Zaraz sobie coś zgotuje  :O~
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 18:05:31 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 03, 2007, 17:34:34 »
Hejka
QsQa - zgrałem sobie wszystko z postu 161. Dopiero teraz zassałem te rzeczy, nie miałem wcześniejszych krzakowych wersji i nadal krzaczy :( przy standardowym dialerze.
No i te baterie.

Ktoś powie jak zrobić PL klawiaturę sprzętową i wirtualną, żebym mógł wsadzić do do byle jakiego ROMU ?

Pozdrawiam
Yaro

Możesz zrobić zrzuty z ekranów gdzie są krzaczki - bardzo mi to pomoże

Polska klawiatura programowa - kopiujesz do kuchni w której masz ROM EN OEMPacka z OEM/Keyboard_PL i w Build OS zaznaczasz polska klawiaturę
Polska klawiatura sprzętowa - to plik sym.0415.txt który siedzi w katalogu /SYS/Base_Lang_0415 w Kuchni Poloka, kopiujesz jego zawartość do pliku sym.0409.txt w swoim ROMie EN

JAVA - musisz mieć w katalogu My Documents jakies programy JAVA, wtedy wybierając Install->Local Files zainstalujesz go
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 18:05:08 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »

*

Offline emes71

• 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 03, 2007, 17:41:06 »
Hejka
QsQa - zgrałem sobie wszystko z postu 161. Dopiero teraz zassałem te rzeczy, nie miałem wcześniejszych krzakowych wersji i nadal krzaczy :( przy standardowym dialerze.
No i te baterie.

Pozdrawiam
Yaro
Zassałeś tylko SYS&OEM , czy ROM również ?
Klawa sprzętowa , skopiuj plik sym.0415.txt z katalogu windows , zmień nazwę na sym.0409.txt i wklej do katalogu windows w romie angielskim , na koniec softreset , do wirtualnej ktoś musiałby zmontować caba , ja nie potrafię
O co chodzi z baterią , bo nie napisałeś dokładnie
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 18:04:44 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »

*

Offline yaro78

• **
  • 116
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 03, 2007, 18:00:24 »
Ciężko zrobić zrzut akurat w tym momencie.
Jak jest wybrany numer rozmówcy czy kontaktu i wciśniemy przycisk ROZMOWA w telefonie na ekranie, wtedy telefon zaczyna wybierać numer i w tym właśnie momencie podczas połączenia telefonicznego przyciski na dialpadzie pokazują krzaki. Na pewno jest to przycisk NOTATKA widoczny tylko podczas rozmowy. Drugi to chyba połączenie video, ale nie jestem pewien.
Potem: klikając w baterię wchodzimy do właściwości ZASILANIE i tam mamy opcje wyłączenia ekranu i podświetlania na wskaźniku baterii przebijają jakieś elementy tekstu nie wiem co to jest bo widać dosłownie po kilka pikseli, ale widać, że coś tam jest.

Zgrałem wszystko.
Pozdrawiam
Yaro

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 03, 2007, 18:16:52 »
Ciężko zrobić zrzut akurat w tym momencie.
Jak jest wybrany numer rozmówcy czy kontaktu i wciśniemy przycisk ROZMOWA w telefonie na ekranie, wtedy telefon zaczyna wybierać numer i w tym właśnie momencie podczas połączenia telefonicznego przyciski na dialpadzie pokazują krzaki. Na pewno jest to przycisk NOTATKA widoczny tylko podczas rozmowy. Drugi to chyba połączenie video, ale nie jestem pewien.
Potem: klikając w baterię wchodzimy do właściwości ZASILANIE i tam mamy opcje wyłączenia ekranu i podświetlania na wskaźniku baterii przebijają jakieś elementy tekstu nie wiem co to jest bo widać dosłownie po kilka pikseli, ale widać, że coś tam jest.

Zgrałem wszystko.
Pozdrawiam
Yaro

W Dialerze oryginalnym faktycznie mogły zostać jakies krzaczki bo ich usunięcie oznacza grzebanie w bitmapach a z grafiką jestem na bakier - na pewno usunalem krzaczki z przycisku video
Bateria - te piksele to cześć napisu oznaczającego rodzaj baterii który po prostu nie zmieścił się w okienku - do pominięcia ale spróbuję coś z tym zrobić

*

Offline emes71

• 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 03, 2007, 18:37:30 »
Dzięki qsqa za kolejne poprawki , rom stabilny , szybkość w porządku  , bateria trzyma dobrze , jak dla mnie bomba , pozostały jakieś kosmetyczne poprawki . Natomiast mam drobny program z Quickmenu wynikający chyba ze spolszczenia systemu , po otwarciu menu i kliknięciu na ustawienia , wyskakuje okienko empty , podejrzewam że trzeba pogrzebać w rejestrze . Może ma ktoś patent jak to poprawić .

Przy okazji , oempack z nową wersją Wktask 1.0.3.1
http://www.sendspace.com/file/izmonm
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2007, 18:43:34 wysłana przez emes71 »

*

Offline yaro78

• **
  • 116
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 03, 2007, 22:08:46 »
W Dialerze oryginalnym faktycznie mogły zostać jakies krzaczki bo ich usunięcie oznacza grzebanie w bitmapach a z grafiką jestem na bakier - na pewno usunalem krzaczki z przycisku video
Bateria - te piksele to cześć napisu oznaczającego rodzaj baterii który po prostu nie zmieścił się w okienku - do pominięcia ale spróbuję coś z tym zrobić

A nie lepiej napisać po prostu skrótem rodzaj baterii ??? Czy to jest raczej ciężka sprawa ??? Np. Li-Ion Czy jakoś podobnie bo nie pamiętam teraz jak to szło, ale wystarczy pewno zdjąć klapkę i będzie widać na opisie baterii.

Wysłałem do Qsqki ładne czyśiutkie przyiski do standardowego Dialpada, więc pewno niedługo znajdzie sie aktualizacja.

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 03, 2007, 22:56:02 »
[/quote]

Poprawkę do HTC Album i do kalkulatorów zamieszczę jutro rano

[/quote]

czekałem z niecierpliwością i się doczekałem

QSQA nowa kuchenka jest świetna a romik super, najlepszy jak do tej pory, aż strach pomyśleć co będzie dalej.

kurde QSQA jesteś GOŚĆ!!!!!  :ok:

*

bogoos666

« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 04, 2007, 10:53:36 »
Witam

Qsqa gratulacje, świetna robota, skleiłem sobie dzięki tobie super romik, szybki i stabilny. Mam tylko małą prośbę, czy mógłby ktoś napisać jak się robi oempacki? Chciałbym sobie kilka dodać :)

pozdrawiam wszystkich pdamaniaków  :P

*

Offline luqasss

• 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 04, 2007, 14:35:47 »
No po zainstalowniu nowego ROMU z kuchenki dzieja sie takie rzeczy:

• Clear Value PDF wyświetla się komunikat ze nie mozna otworzyc pliku WTCVPdfV albo nie zostal on podpisany [...]

• W slide2UNLOCK wyskoczyłjakiś bład "Error loading image Program File/Slide2Unlock/AC_Date.bmp

• Po wybraniu sBara jako nazwijmy to "domyslnego" taska nie startuje .... (wiadomo wystarczy dodac go do autostartu ale moim zdaniem skoro ktos go wybiera to powiniem byl wlaczony zawsze
    • cos jest z xT9 tzn widoczna jest ikonka na górze jednak na klawiaturce ekranowej mozna pisac lecz nie mozna mazac ... na klawiaturze PDA nie mozna nic pisac wogole nie reaguje ... wiec nie wiem co jest grane ... moze u mnie tylko taki blad wystepuje ?? Dopiero jak wylacze jakies opcje to wszystko idzie normalnie ... wogole nie wiem czemu ma sluzyc ten xT9

• Wydaje mi się (ale to jest tylko moja sugestia) ze WM6 POLOK był łądniejszy tzn czern była "czerniejsza" Tu nie wiadomo czy to szary czy czarny ... stad jak dla mnie wydaje sie blady

Jak cos zaobserwuje to jeszcze dopisze do posta

PS:

A i jeszcze jedno brakuje mi Advanced Configuration v1.0  ... czy w tej wersji HTC custom to jest odpowiednik ?? Bo jak dla mnie troszke gorszy jednak
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2007, 19:57:41 wysłana przez luqasss »
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77

*

Offline cesare

• 1059
« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 04, 2007, 14:59:27 »

A i jeszcze jedno brakuje mi Advanced Configuration v1.0  ... czy w tej wersji HTC custom to jest odpowiednik ?? Bo jak dla mnie troszke gorszy jednak

Brakuje Ci bo go wcale nie ma czy dlatego ze chcialbys go dorzucic do wlasnego ROMu ?
Ten programik to samodzielny exec i moze byc uruchamiany z karty, bez potrzeby instalacji

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 04, 2007, 18:55:21 »
OK - więc kolejny update pojawi się dzisiaj w nocy - przynajmniej poprawie następne zauważone błędy

Advanced Configuration - też się pojawi w update

*

Offline Zalew

• 14
« Odpowiedź #29 dnia: Listopad 04, 2007, 21:30:37 »
a jest może touchflo bez tego cube, bo taki ten cube potrzebny... a paluchem jest po prostu czasami łatwiej i przyjemniej  :P i nie wiem czemu ale zawiesił mi się już dwa razy, ale coś mi sie wydaje że to mój sprzęt jest taki wybredny, jak był POLOK 1.0 RC i każdemu się wieszał, to mi nie... czy mogę najnowszego oempacka sobie "podrzucić" do starszej kuchni 1.0? Tzn: wziąść sobie ROM z 1.0 i OEM_SYS z 2.0?

aha, brakuje mi cały czas rozpoznawania pisma   B)

a tak w ogóle to wporzo kuchnia, czekam na dalsze 'ewolucje'  :ok:
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2007, 22:14:51 wysłana przez Zalew »