Formatowanie karty pamięci

• 4 Odpowiedzi
  • 1909 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Formatowanie karty pamięci
« dnia: Lipiec 28, 2008, 23:53:26 »
Witam,
Jestem całkiem nowy z WM, jest to mój pierwszy telefon z tym systemem i mam problem. Przeszukałem już wszystko a dalej nie moge znaleźć opcji formatowania karty pamięci...
Z góry dziękuje za odpowiedź

Pozdrawiam, albet107.

PS: Jaki najlepszy rom pod kątem wytrzymałości baterii polecacie?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2008, 23:55:59 wysłana przez albert107 »

*

nasedo

Odp: Formatowanie karty pamięci
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2008, 01:17:20 »
Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że w typowym WM nie ma opcji formatowania karty pamięci (mogę się mylić). Zawsze formatowałem swoją kartę pod PC.
Nie wiem w jakiej sieci używasz lub planujesz używać - ale mam wrażenie, że u mnie najdłużej bateria trzyma w romach z T-Mobile (Hermesa także używam w T-Mobile UK). Z kolei mam wrażenie, że najbardziej baterię "zjadał" Schaps (przedostatnia wersja).

Minął już rok odkąd posiadam Hermesa (jestem pierwszym właścicielem) i ładuję go codziennie, nie czekam aż bateria mi się zupełnie rozładuje. Czasami zdarzyło mi się zapomnieć - to ładowałem raz na dwa dni - ale nie chcę mieć niespodzianek - codziennie jest naładowany i nawet jeżeli potrzebuję używać go naprawdę sporo - baterii mi wystarcza.

*

Offline glodoss

• **
  • 150
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 29, 2008, 08:06:49 »
wejdź do eksploratora plików, przytrzymaj dłużej rysikiem nad kartą pamięci i w menu ukaże się formatowanie. jednak nie radzę formatować z poziomu telefonu, kiedyś tak robiłem z nową kartą i w połowie wyskoczył błąd... potem mi jej nie wykrywało musiałem kupić nowy czytnik do sdhc żeby sformatować na komputerze

co do wytrzymałości baterii to na każdym romie trzyma tyle samo to tylko kwestia tego na ile sekund masz ustawione podświetlenie i kiedy wyłacza się wyświetlacz.

*

Offline p77

• 422
  • Sprzęt: SGS+
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 29, 2008, 15:45:52 »
wejdź do eksploratora plików, przytrzymaj dłużej rysikiem nad kartą pamięci i w menu ukaże się formatowanie.

na pewno masz na myśli file explorer ? IMO nie ma tam takiej opcji.

co do wytrzymałości baterii to na każdym romie trzyma tyle samo to tylko kwestia tego na ile sekund masz ustawione podświetlenie i kiedy wyłacza się wyświetlacz.

nie do końca się można z Tobą zgodzić. Liczy się tutaj głównie wgrany radio rom. Sam rom z systemem ma również znaczenie chociaż mniejsze.

*

Offline glodoss

• **
  • 150
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 30, 2008, 10:01:21 »
na pewno masz na myśli file explorer ? IMO nie ma tam takiej opcji.
może dlatego że mam wgrane SPB Pocket Plus...tak czy siak formatowanie telefonem dobre nie jest