Nagrywanie filmow

• 9 Odpowiedzi
  • 2804 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ajacek

• 34
  • Sprzęt: Mda Compact -> HTC HD mini
Nagrywanie filmow
« dnia: Styczeń 12, 2011, 16:40:40 »
Witam. Mam problem z aparatem a dokladniej z nagrywaniem filmow. Posiadam program BsB Tweaks. Tam odblokowalem dodatkowe funkcje aparatu: lepsza jakosc, nagrywanie w wiekszej ilosci formatow, lepszy bitrate. Pozniej potrzebowalem nagrac film. Wybralem mpeg4, rozdzielczosc VGA. Okazalo sie ze zostal; nagrany tylko dzwiek (pliczek jest rzeczywiscie malutki. Kombinowalem z innymi formatami, wylaczylem Tweak ale niestety nadal filmow nie moge nagrywac. Dodam ze ze zdjeciami nie ma problemu. Jakas sugestia?

*

Offline ibook

• 9
  • Sprzęt: HTC HDmini, KU990, iBook G4, Iphone G4, Nokia 3310
Odp: Nagrywanie filmow
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 12, 2011, 20:47:47 »
Powiem tak. Nie wiem czy pomoże ale ja już kilka swoich problemów rozwiązałem własnie w ten sposób, czyli zgodnie z radami bohaterów IT Crowd. Wyłącz i włącz tel. U mnie był taki problem z kilkoma aplikacjami zaczynając od odtwarzacza muzy, który nagle przestał odtwarzać to co było na karcie, a kończąc na pogodynce, która swoją drogą zaczyna mnie wkurzać, ale o tym w innym wątku by regulaminu  nie łamać :D:D

Hehe mam nadzieję że jedynym rozwiązaniem nie okaże się przywracanie ustawień fabrycznych...

*

Offline ajacek

• 34
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 13, 2011, 10:10:40 »
Niestety wlaczenie i wylaczenie nie pomoglo (probowalem juz to zrobic). Jak rozumiem wszystkim dziala nagrywanie filmow? Czy rowniez dziala po zainstalowaniu tweaks w wersji 1.6?

*

Offline ajacek

• 34
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 29, 2011, 15:52:25 »
ponawiam pytanie czy dziala Wam nagrywanie filmow? Jesli tak to w jakim formacie nagrywacie? Czy uzyliscie tweak?

*

Offline dziarsky

• 42
  • Sprzęt: HTC HD Mini
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 15, 2011, 13:24:44 »
Masz rację. Po zainstalowaniu programu BsB Tweaks 1.6 filmy się nie zapisują nigdzie.
I nie jest to wina wybrania dodatkowych opcji. Samo zainstalowanie tej aplikacji powoduje ten problem.
Pytam o to na forum XDA i jak tylko coś odpiszą to dam znać.

ps. Swoją drogą jak by na ten problem nie spojrzeć to jest on strasznie bzdurny no ale cóż - bez BsB HD Mini jest trochę "niedorobiony" i póki co jedynie ta aplikacja przywraca parę funkcji do normalności.
Może czas poszukać innego Tweakera bądź pojedynczych zmian? Będę szukał.

*

Offline ajacek

• 34
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 15, 2011, 16:03:51 »
Ja zrobilem w koncu Twardy reset i pomoglo. Jakos pomyslalem ze to moze byc powod tego programiku i tym razem go nie zainstalowalem. Dzieki w takim razie za odpowiedz. Filmy teraz mi chodza. Jesli bedziesz cos wiedzial wiecej to pisz. Dzieki

*

Offline dziarsky

• 42
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 15, 2011, 22:34:36 »
Ja zrobilem w koncu Twardy reset i pomoglo. Jakos pomyslalem ze to moze byc powod tego programiku i tym razem go nie zainstalowalem.
Wystarczyło odinstalować sam program BsB. Filmy znów zaczęły się zapisywać. Ale skoro już pojechałeś z grubej rury to trudno :D

ps. na XDA na razie milczą...

*

Offline ajacek

• 34
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 15, 2011, 22:49:56 »
zrobilem to z innego powodu, instaluje duzo programow i gier sprawdzajac co dziala a co nie. Niestety sporo programow sieciowych nie dziala (tym sie intresuje, sniffery itp.) bo nie sa dopasowane do wielkosci/rozdzielczosci ekranu :( ale to juz kwestia na inny watek.
Pozdrawiam

*

Offline dziarsky

• 42
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 15, 2011, 23:52:34 »
To być może jest ważna kwestia :).

Po odinstalowaniu BsB jego ustawione funkcje chyba się zachowują w telefonie.
Przykładowo opcja "wake up SMS" czyli włączanie ekranu i dźwięk  po przyjściu smsa gdy telefon jest wygaszony DZIAŁA! :) Zakładam, że kilka innych, które ustawiałem też.

Można więc powiedzieć, że program BsB Tweaker 1.6 instalujemy, zmieniamy opcje i odinstalowujemy.
Czy ktoś może to mi potwierdzić? Dziękuję :).

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 22, 2011, 10:43:33 »
Mhmm, tez mam BsB i mi się nagrywa - w tym samym katalogu co zdjęcia, na karcie. Rozszerzenie .3gp, format H.264

silv