Czekamy w takim razie na filmiki 
Jak testy? Program calkiem mi sie podoba i chetnie bym go zainstalowal na moim htc hd mini
A ja się ostatecznie zawiodłem na CHT.
Od początku miałem problem z pogodzeniem używania telefonu na co dzień a zabawą z CHT. Kończyło się to źle bo wszystkie dupsy wymagają ciągłego resetowania telefonu. W dodatku tak ze 30% dodatków nie działa a kilka z nich zmusiło mnie do fizycznego twardego resetu. Nie jestem studentem, który może bite 7dni w tygodniu poświęcić na zabawę z telefon i ciągle ślęczenie na forach.
CHT samo w sobie nie gwarantuje prostoty rozwiązań a czemu?
> Niestety mimo portu dla HVGA to CHT jest przede wszystkim aplikacją dla Leo (HD2) i każdy widget jest pod jego rozdzielczość ustawiany. Efektem tego jest za mała rozdzielczość elementów na ekranie i stają się nieczytelne.
> Większość dodatków stosuje gotowe grafiki i wszystko mamy wtedy w języku EN.
> CHT słabo integruje się z Sense 2.5 przez co wiele razy mamy do czynienia z uciążliwą nawigacją i lekkimi "dogrywaniami". Przykładowo taki SPB Mobile Shell całkowicie zastępuje Sense i to zdaje rezultat.
> Wiele opcji CHT jest nieintuicyjna i efekty są wku... denerwujące powiedzmy. Nawigacja nie jest tym co chcielibyśmy mieć.
> Na koniec sposób publikacji dodatków do CHT. Autorzy to albo zaawansowani koderzy, którzy nie udzielają wskazówek i wypuszczają kompleksowe paczki. Wtedy zmuszeni jesteśmy na ich wizję artystyczna co do całości a całość mija się często ze screenami, które udostępniają. Amatorzy natomiast zasypują fora swoimi paczkami, których wizualna jakość jest tragiczna. Innymi słowy mają wiedzę jak działać ale za grosz talentu.
Po tygodniach zmagań z CHT i kolejnym twardym resecie postanowiłem olać ten dodatek gdyż za dużo z nim miałem problemów. nigdy nie uzyskałem ciekawego efektu końcowego.
Wróciłem do dwóch wcześniejszych opcji:
1. Klasyczny sense (czyli manila 2.5)
> Można ustawić inaczej/wywalić elementy ekranu głównego, dodać 16 ikon skrótów (a nie 9 jak teraz). Zegar można tez zmienić.
> Można pozmieniać grafikę (pliki png) całego interface'u i w ten sposób uzyskiwać ciekawe efekty (aktualnie się temu przyglądam).
> Można zmienić grafikę ekranu blokady (moja propozycja w temacie - w paczce screeny).
2. SPB Mobile Shell
> Ostatnia wersja wspiera HVGA.
> Zastępuje Sense i kompleksowo wspiera wszystkie funkcje telefonu.
> czekam na odzew co do skinów wspierających HVGA bo niestety jak wiemy domyślna skórka SPB jest brzydka i uboga.
Środowisko SPB zaakceptuję w momencie, gdy dostępnych będzie więcej skórek. Wtedy dostanę zestaw idealny dla mnie.
Jak więc widać mało udało mi się zdziałać a wierzcie mój folder testowy to ponad 2GB aplikacji i obrazków i wiele godzin testów. CHT i HD mini się nie lubią za bardzo a forumowicze XDA nie chcą współpracować z posiadaczami Mini (logiczne gdyż programują na swoje Leo'sy).
Odpuściłem sobie nagrywanie filmików do czasu uzyskania jakiś zadowalających efektów. Zrobię to wtedy gry:
1. Na CHT znajdę jakieś kompleksowe tematy graficzne stricte pod HVGA.
2. Na Manilę 2.5 zbiorę zadowalająca liczbę paczek modyfikujących ekrany główne.
3. Na SPB wyjdą ciekawe skórki dla HVGA.
Pozdrawiam.