Brak połaczenia

• 6 Odpowiedzi
  • 2434 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Brak połaczenia
« dnia: Luty 02, 2011, 07:59:00 »
Witam . Kupiłem 2x HTC hd mini i mam mały problem . Oba telefony nie chcą się połączyć z komputerem przez active sync . Komputer wogóle ich nie widzi . Po podłączeniu tylko telefony się ładują a w kompie zero śladu aby coś było do niego podłączone . Ta sama sytuacja jest na dwóch komputerach . Systemy to win XP .
HTC pracuje na Win Mobile 6.5 . Proszę o podpowiedź co jest nie tak ???

I jeszcze jedno pytanko czy można je przeinstalować na starszą wersję win mobile , np. 6.0 ??

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
Odp: Brak połaczenia
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 02, 2011, 15:40:50 »
Mam XP na laptopie i łączenie z HD Mini bez żadnych problemów.
Po podłączeniu kabla w telefonie wyświetla mi się lista z wyborem (automatycznie wybiera Active Sync), następnie na laptopie uruchamia się Microsoft ActiveSync w wersji 4.5.0 (kompilacja 5096).
Program synchronizuje i HD Mini podłączony.
Jak wejdę w opcje Eksploruj to wchodzę na dyski telefonu.

*

Offline ajacek

• 34
  • Sprzęt: Mda Compact -> HTC HD mini
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 02, 2011, 16:52:24 »
Czyli w skrocie: do Windows XP musisz zainstalowac program o nazwie active sync, najnowsza wersja to 4.5.0 (kompilacja 5096). Jest on oczywiscie darmowy

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 02, 2011, 18:06:32 »
mam zainstalowane 4.5 active sync . Podajcie linka do waszego może ja mam złą kompilacje .

*

Offline ajacek

• 34
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 02, 2011, 18:24:18 »
 Otrzymalem wraz z htc kabelek do komputera. Po podlaczeniu na telefonie pokazuje sie wybor w jaki sposob ma byc widoczny przez komputer.
Otrzymalem rowniez ladowarke samochodowa i z nia jest rowniez kabelek (odpinany od koncowki ktora pasuje do gniazdka zapalniczki). Gdy uzyje wlasnie tego kabelka do polaczenia z komputerem telefon sie tylko laduje i nie ma mozliwosci by komputer go zobaczyl.

Czy po podlaczeniu tel. do komputera w jakis sposob telefon reaguje oprocz zapalenia sie lampi a na wyswietlaczu informacji w miejscu wskaznika baterii ze htc jest podlaczony do pradu?
Reasumujac sprawdz kabel lub sprobuj na innym bo moze to byc przyczyna.

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 02, 2011, 18:34:58 »
heheh to już chyba wszysko jasne . Ja w opakowaniu miałem tylko jeden kabel usb , po podłączeniu do komputera tel. się tylko ładuje zero reakcji . Teraz jak napisałeś o innym kablu dopiero znalazłem ten inny kabel usb do kompa . Teraz działa . Wiekie dzięki kolego ja cały czas bym kombinował z tym kablem od ładowarki .

*

Offline ajacek

• 34
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 03, 2011, 10:21:02 »
Do usług :)