Zwisy 3970 po instalacji w ipaq file store

• 5 Odpowiedzi
  • 502 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Dadziu

• **
  • 106
    • www.dsstudio.com.pl
« dnia: Grudzień 02, 2004, 08:48:03 »
Witam serdecznie. Dopiero zaczynam więc proszę o poradę bardziej doświadczonych.

Zainstalowałem kilka programów w ipaq file store. Zajmują ok 6 MB. Po tej operacji po wyłączeniu i ponownym włączeniu podświetlania urządzonko zwisa. Muszę resetować dwa albo trzy razy. Nie mówiąc o wolnym działąniu Automapy które może doprowadzić do rozstroju nerwowego. Pamięci wolnej jeszcze dosyć dużo jest więc nie wiem w czym problem.

Kolejne pytanie - czy w celu oszczędzenia pamięci da się jakoś usunąć np iPAQ image viever baż MSN Messengera ?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 02, 2004, 10:57:29 »
Nie instaluj programow w iPAQ File Store bo zalatwisz sobie PDA na amen. Tam mozna przechowywac tylko pliki takie jak dokumenty itd, ale uwazac przy tym by nie przepelnic zawartosci tego obszaru pamieci. Programow z obszaru pamieci ROM nie mozna usunac. To co napisalem tyczy sie starszych PDA. Te nowsze, ktore maja juz wiecej niz 32 czy tez nawet 48MB pamieci i jednoczesnie procesory nowsze od PXA255 maja juz pamiec flash nowszej generacji. W starszych PDA nie dosc ze dziala ona baaaaaardzo wolno to jeszcze mozesz wlasnie uszkodzic palmtopa wrzucajac tam za duzo danych.

*

Offline Dadziu

• **
  • 106
    • www.dsstudio.com.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 02, 2004, 11:30:04 »
Bardzo dziękuję.

[Dodano: 2004-12-02 11:42:15]
Rozumiem,że możliwość usuwania programów zależy od typu urządzenia a nie od systemu operacyjnego. Myślę nad zainstalowaniem WM 2003 - tam też jestem skazany na to co dostaję z przydziału? Cztytałem też na forum, że w 3970 i WM2003 są czasem problemy z Bluetooth - niestety nie dogrzebałem się czy tak naprawdę to chodzi czy nie.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 02, 2004, 12:20:49 »
Nie. Mozliwosc usuwania programow nie zalezy ani od typu urzadzenia ani od systemu operacyjnego. Po prostu system operacyjny zapisany jest w pamieci ROM, w specjalnym obszarze nie dostepnym dla uzytkownika. Nie mozesz z niego usunac niepotrzebnych dla ciebie aplikacji. Wszystko co ty instalujesz dogrywa sie do RAMu, na karte albo do File Store, ktory to jest wolnym obszarem pamieci ROM, w ktorym nie znajduje sie akurat system i te kilka MB zostalo dla uzytkownika wydzielone.

Nie slyszalem o jakis specjalnych problemach z BT w 3970 z WM 2003.

*

Offline Dadziu

• **
  • 106
    • www.dsstudio.com.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 02, 2004, 12:24:12 »
Jeszcze raz dzięki

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 03, 2004, 18:04:00 »
dyskusji o instalowaniu programów w ROMie już było tyle, że trzeba chyba wymyślić jakieś hasło, żeby łatwo wpadało w pamięć (jak pamiętaj cholero nie dziel przez zero)

na przykład: pamiętaj osiole zostaw wolny File Store ;)