Zmiana ROM 3850 i dziwne zachowanie

• 4 Odpowiedzi
  • 453 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 23, 2006, 18:41:09 »
W koncu udalo mi sie wejsc do bootloadera , troche sie tego naszukalem , ale niestety niewiele to dalo ... komunikat jaki wyswietla przy probie update`u : " Program nie moze otworzyc portu COM. Prosze uzyc Menadzera urzadzen na komputerze czy port COM jest dostepny i czy pracuje poprawnie, sprobuj ponownie". (Error 105 - open port failure)

No i moge sobie Cancel nacisnac i tyle z update`u. Najgorsze jest to ze sie nie da Pada odpalic , soft reset nic nie daje i wogole przestal startowac.

Co jest powodem takiego komunikatu i jak zmusic go do odpalenia w koncu , nawet na starym sofcie.

probowalem z 1.20 GER na 1.20 ENG , zaznaczam ze nie wypisywalo mi niezgodnosci jezykowej tylko probowalo robic.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2006, 06:41:05 »
jakiego pada?

a po co wchodziles do bootloadera? upgrade robi sie z poziomu PC

tu masz to dokladnie opisane
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=15814

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 24, 2006, 08:18:45 »
Hmm zrobilem tak bo wczoraj bylem u kolegi ma 3970 i on uruchamiajac bootloadera zmienial z 2002 na 2003 , cos tam marudzil ze to jedyna mozliwosc no wiec tak zrobilem.

Wasze drogi niestety zaprowadzily mnie tylko do komunikatow o bledzie i nic wiecej. Nie chcial sie za cholere upgrade`owac , a tu cos zaczal dzialac , tyle tylko ze teraz juz wogole nie dziala i pojawia sie tylko czerwonobialy ekran powitany PocketPC i wersja , no i to wszystko.

Moze znajde jakas mozliwosc coby to odkrecic , narazie wertuje od 2 dni non stop google i altaviste i nie widze rozwiazan. Mam zrzucony ROM jak jeszcze dzialal ale nie mam jak wrzucic :(

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 24, 2006, 08:26:00 »
w tym dziale sa przyklejone dwa watki o zmianie ROMu (38xx rowniez tam jest) - tam znajdziesz wszystkie informacje

naucz sie, ze nie masz zadnego pada tylko PDA

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 24, 2006, 11:31:02 »
no wiem ze nie pada tylko PDA przejezyczylem sie , bo widac przypomnialo mi sie jak kogos tam w jakims watku poprawiales :P

Ide dalej go reanimowac ;)