3660 zmian systemu

• 3 Odpowiedzi
  • 509 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

3660 zmian systemu
« dnia: Kwiecień 01, 2005, 16:35:20 »
witam grupowiczów jestem od niedawna posiadaczem palmtopa Compaq 3660 mam na nim zainstalowany system 2000 w wersji niemieckiej chciałbym zainstalowanć na nim system 2002 w wersji angielskiej lub w polskiej czy ktoś mi moze by wyjaśnił co mam zrobić krok po kroku bo nigdy tego nie robiłem
pozdraiwam

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
3660 zmian systemu
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 01, 2005, 21:57:01 »
Musisz "kupic" upgrade do Pocket PC 2002. Uzylem "" gdyz nie jest on juz od kilku lat sprzedawany i nie jest tez dostepny za darmo - jednym slowem zakup tylko uzywanej plytki. Jak juz bedziesz mial upgrade do zajrzyj do naszego FAQ, jest tam temat poswiecony zmianie systemu operacyjnego - na co trzeba uwazac. Aha... oficjalnie upgrade mozna wgrac tylko w tej samej wersji jezykowej co obecnie zainstalowany system. By zmienic wersje musisz sporo sie nameczyc, no i jest to nielegalne (narusza warunki licencji). Nie istnieje polska wersja systemu Pocket PC 2002. Sa tylko nakladki spolszczajace, ktore srednio dzialaja... Ponadto mozna je instalowac praktycznie tylko na angielski system, bo na niemieckim czy innym sprawiaja sporo klopotow.

3660 zmian systemu
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 02, 2005, 19:42:06 »
OK dzięki a mozę ktoś mi wytłumaczy edukcyjnie oczywiście jak zmienić wersje językową tzn przed upgradem do wersji 2002 czy po i jak to zrobić
pozdrawiam all

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
3660 zmian systemu
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 02, 2005, 22:11:46 »
Jest kilka sposob... ja pamietam jeden. Musisz miec takiego samego palmtopa z angielskim systemem PPC 2002 i plecki z karta pamieci przynajmniej 32MB lub wiecej. W duzym skrocie podlaczasz palmtopa w trybie serwisowym kablem szeregowym do PC, laczysz sie z nim przez HyperTerminal i wklepujesz r2c (rom na karte) - zgrywa sie ROM. Nastepnie podlaczasz w ten sam sposob drugiego PDA z ta sama karta i piszesz c2r. Po tym masz zmieniony jezyk.