Wiesz Kuba,chyba jestem wielką sierotą, bo jakoś tego problemu nie udało mi się legalnie rozwiązać.
Jakiś rok temu z haczykiem - powiedzmy z 15 m-cy (AutoMapa) byłem zmuszony zrobić upgrade z 2000 na 2002 (też 3630).
Otóż tak: - pierwsza moja myśl szukać u źródeł: no i owszem można to kupić ze strony HP USA pod warunkiem że mieszka się w USA lub Kanadzie.
Nie można no to cóż: Dalej sklep HP Polska. Odpowiedź: oni tego nie mają - owszem mieli rok temu (zima/wiosna 2001/2002) jakieś 1000 egz. dla tych którzy kupili ipaqi 3630 i 3660 późną jesienią 2001 czyli wtedy gdy PPC2000 wychodził z użycia. teraz już tego nie mają, ale: "na pewno" to będą mieli w Media Office bo to oficjalny dystrybutor ipaqów na Polskę.
Fajnie. Media Office: przez dwa dni nie w ogóle mnie mogłem się dogadać o co mi chodzi, w końcu miła Pani, która zadała sobie dużo trudu przysłała mi maila że to jest do kupienia na .... amerykańskiej stronie HP. (oczywiście tego że do Polski płytki mi nie wyślą nie doczytała).
Uderzyłem z powrotem do HP Polska i w końcu udało się - teroretycznie. Zaproponowano mi że jak przywiozę ipaqa do serwisu to jakoś się dogadamy ...........
Zrozumiałem że jest to propozycja wgrania pirata. A to akurat potrafię sam. Tyle tylko że jestem zwolennikiem legalnego softu.
Stąd nawiązując do prośby jamal85 - jeżeli komus udało się legal załatwić do 3630 upgrade romu z 2000 do 2002 niech napisze. Będzie to dla mnie fajna lekcja na przyszłość - lekcja jak się nie zniechęcać.