Wymazywanie pamięci w ipaq 3850

• 8 Odpowiedzi
  • 969 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 27, 2004, 11:41:08 »
Pare dni temu kupiłem używanego ipaqa 3850 wszystko działa ok ale system zamula chciałem wyczyścić pamięć ale niewiem na ile dni muszę zostawić rozładowaneg by stracić całą pamięć i wyczyścić system.
   Proszę o pomoc

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 27, 2004, 11:50:34 »
Powinien wystarczyc HARD-RESET.
Wiecej informacji z FAQ & PDA-START.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 27, 2004, 12:01:29 »
jak mogę wykonać hard reset ? wiem że w modelach 37xx znajduje się specjalny przycisk wymazywania ale w tym modelu go nie ma

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 27, 2004, 13:02:07 »
odpowiednie frazy do wpisania np. w google to: "ipaq 3850 hard reset".
Mozna wowczas znalezc:
"The reset button will only do a soft reset and leave all your data intact. What you have to do (takes a little coordination, but for sure you will never do this by accident) is to hold down the Calendar and the iTask buttons and then pushing the reset button (while you are holding the two other buttons down)
This sure clear it on anything and go back to the default mode.".

Pamietaj, ze stracisz wszystkie dane i programy.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 27, 2004, 13:25:00 »
Faktycznie najlepszym i jedynym rozwiązaniem jest Hard-Reset. W archiwach forum na pewno znajdziesz receptę jak to zrobić, a możesz również poszukać na stronach HP instrukcji obsługi do palmtopów z serii 38xx. Instrukcja również przyda Ci się do innych celów...

Po hard resecie stracisz faktycznie wszystkie programy, ale tylko te, które były dodatkowo instalowane przez Ciebie lub poprzedniego użytkownika. Aplikacje, które wchodzą w skład Pocket PC-2002 (m.in. Pocket Word, Pocket Excel, Pocket Outlook, Pocket IE) oraz aplikacje fabrycznie instalowane przez producenta będziesz miał nadal, gdyż są one zapisane w pamięci ROM.

Jeśli masz np. polską nakładkę na system (lub klawiaturę ekranową PL), to ona niestety zniknie - jak nie masz wersji instalacyjnej, to "po ptokach"... :(

Jest jeszcze inne rozwiązanie: wykonaj pełny backup systemu i danych (jak to zrobić znajdziesz zapewne w FAQ i PDA Start), następnie zrób hard reset, a następnie odtwórz (opcja Restore) wcześniej zarchiwizowane dane. Ja zauważyłem, że taka operacja też "odświerza" i przyspiesza działanie systemu, a jednocześnie nic nie tracisz i nie musisz ponownie instalować wszystkich aplikacji.
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 27, 2004, 13:33:58 »
ok dzięki bardzo

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 27, 2004, 15:25:47 »
Odnosnie backupu i restore'a po twardym resecie:
- przyuwazylem, ze przed restorem trzeba ustawienia regionalne IPAQa ustawic tak samo, jak te w backupie.
Inaczej ActiveSync sie uprze, ze "to se ne da".
W kazdym razie w WM2003.

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 27, 2004, 15:29:04 »
ja mam pocket pc 2002

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 27, 2004, 16:33:51 »
Jeszcze jedna uwaga! Moje doświadczenia z Backup - Hard Reset - Restore dotyczą palmtopa Pocket LOOX z PPC-2002 i firmowym programem: FSC Backup.

Archiwizatora z ActiveSync-a nie używam.
Pozdrawiam,
biblo