Wspolpraca iPaq 5455 i Navman 3420

• 6 Odpowiedzi
  • 1013 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 13, 2004, 11:08:55 »
Czy ktos probowal uruchomic ww. zestawienie? W opisie Navmana 3420 nie ma na liscie tego iPaq-a, ale jest na stronkach
http://www.navmanusa.com/support/downloads/downloads_GPS3420.html
update, pozwalajacy na uzywanie tego ustrojstwa z iPaq 54xx. Czy ktos tego juz uzywal? Czy to rzeczywiscie dziala? Jak wyglada wspolpraca z automapa, cMapa i tom-tom?
pzdr smoq

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 14, 2004, 16:17:48 »
cóż, Navmana testowałem jeszcze w czasach ipaków H3630 i działał OK (ale wtedy jeszcze nie było map, na których była by Polska)
jeżeli są do tego sterowniki do H5550 to będzie działać - czy jednak warto kupować takie rozwiązanie w ciemno? może zamiast tego lepiej kupić GPS na Bluetoothu, sprawdzona i działająca konfiguracja w podobnej cenie, bez "kotów w worku"

PS. co do "Kotów" - to polecam, byłem wczoraj - czad!

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 14, 2004, 18:25:45 »
Wiec zamowilem sobie - z mozliwoscia zwrotu - zobaczymy. Mnie sie podobaja plecki bo mam zalatwiona sprawe CF od razu wszystkie mapy, jakies filmy i mp3 na karcie CF 2,2G za calkiem nieduze juz pieniadze.

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 21, 2004, 08:16:51 »
Dziala bez problemu, jestem zadowolony. Mam w jednym kawalku bez kabli (oprocz ladowarki samochodowej) kompletny zestaw PPC i GPS. Chce jeszcze tylko porownac czulosc w stosunku do innych rozwiazan i to tyle...
PS. UZywam wersji demo cMap-y, visualGPSce, no i navmanowskiego GPSinfo. Co mozecie jeszcze polecic z oprogramowania PPC do uzywania z GPS?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 21, 2004, 19:45:35 »
Navigo i Automapa. Chyba ze chcesz skanowac wlasne mapki?

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2004, 22:27:20 »
Automapa z.t.c.w. to nie ma w ofercie aglomeracji slaskiej? Chyba ze sie myle? pcMapa niestety to tylko taka mapa z pokazywaniem na niej gdzie jestem bez mozliwosci pilotowania, jestem ciekaw tego Navigo  - co to warte. Czy jest tam aglomeracja slaska? (Sosnowiec np) i jaka jest ergonomia uzywania tego programu?
Map raczej nie bede skanowal :) - pzdr do Sosnowca

*

Offline jacol

• 400
  • Sprzęt: całe pudło złomu
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 22, 2004, 09:07:42 »
Skanowanie map wcale nie jest takie złe, a efekty uzyskiwane przy używaniu np. Oziego mogą być całkiem całkiem...
Wiele opcji z Oziego przydałoby się w AutoMapie - wyświetlanie na bieżąco śladu, opcje zapisu logu redukujące wielkość pliku itd.

AutoMapa jak dotąd nie ma osobnej mapy na Śląsk, to co jest dostępne znajduje się na ogólnej mapie Polski. Z tego co jeździłem z AM po Katowicach to "pokrycie" obejmuje może jakieś 30 - 40% ulic (te główniejsze), ale moja ocena jako przejezdnego może być niedokładna.
Ogólnie AM trochę się gubiła i opieranie się na niej przy planowaniu szczegółowego przejazdu może być zawodne. Główne drogi są jednak w miarę dokładne i w sumie zawsze potrafiła mnie wyprowadzić na właściwy kierunek :).