Mam problem z konfiguracją WLAN na h5550. Borykam się z tym problemem już od ponad miesiąca i nie umiem znaleźć rozwiązania. Czytalem na forum i na googlach, ale nie znalazłem rozwiazania. Dzwoniłem nawet do serwisu HP, ale mi powiedzieli, że nie udzielają wsparcia na konfigurację

Problem jest następujący:
Włączam WLAN, iPAQ wykrywa sieci, podłącza się do nich, ale nie mogę korzystać z Internetu. Jak włączam pocketIE to mam komunikat "page you are looking can not be found". Podobny komunikat mam na Netfroncie.
Łączę się z sieciami niezabepieczonymi (jedna w pracy, druga na uczelni). Laptop bez problemu łączy sie z tymi sieciami i net mam (więc nie potrzeba na pewno jakiś specjalnych haseł itp)
Próbowałem już najróżniejszych ustawień i nic. Nie ważne, czy wybiorę w ustawieniach karty (iPAQ USB wireless) work czy internet, dalej nie działa. W ustawieniach konkretnej sieci bezprzewodowej ustawiam oczywiście, że sieć łączy się z Internetem.
Próbowałem skożystać z różnych programów typu Pocket Winc 2.0 i SocketCom WiFi Companion. Był też hard reset i nic.
W pocket WinCe widzę, że nadaje mi IP, ale brakuje DNS. Natomiast serwer DHCP ma adres jakiś dziwny (podobny do maski) typu 255.255.0.0.
W WiFi companion natomiast brakuje DNS, a przy IP dostaję komuniakt "IP failure". DHCP ma rónież dziwny adres (jw). Dodam, że w ustawieniach karty, mam ustawione, żeby przydzielał automatycznie IP itd.
Ponieważ mysłałem, że może coś jest nie tak z DNS'ami to wpisywałem rónież stronki po IP, niestety nadal ten sam komunikat i nic

Już na prawdę nie wiem, co mogę jeszcze zrobić. Może robię, gdzieś jakis głupi błąd i go nie widzę. A na WLAN'ie bardzo mi zależy i po prostu szlak mnie z tym trafia.
Może ktoś życzliwy poświeciłby trochę czasu i pomysłał, co może być nie tak. Bardzo proszę...
Aha, dodam, że przez ActiveSync net jest...
Pozdrawiam serdecznie
Łukasz Pasik