WIFI nie działa - niewłącza się (HP 5550)

• 9 Odpowiedzi
  • 828 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pich

• 17
« dnia: Luty 24, 2005, 16:44:25 »
Witam,
Dostałem iPaqa, niestety jak chcę włączyć wifi to sygnał właczenia jest, natomiast dioda nie świeci i wifi nie działa. Zainstalowałem nowy firmware, ale nic nie pomogło. Co ważniejsze - jak sprawdzam system to w zakładce wifi, pozycji wersja firmwareu nic niema. Czy moze mi ktoś pomóc? Dzięki

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 24, 2005, 17:48:54 »
Wystarczy wyciagnac na sekunde baterie i wlozyc ja spowrotem - doslownie na sekunde i bedzie dzialac.

*

Offline pich

• 17
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 24, 2005, 20:29:21 »
Niestety to nic nie pomaga :(
Jakieś inne rady?

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 25, 2005, 06:52:58 »
To powinno pomoc... jesli nie to sprawdz hard reset.

*

Offline pich

• 17
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 28, 2005, 21:45:57 »
Nic nie pomoglo :(
W systemie nie widac wersji firmewaru dla wifi. Nie pomoglo wgranie nowego firmwaru ani BIOsu. Mam drugiego 5550 i tam wyswietlana jest wersja firmware dla wifi.

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 28, 2005, 23:45:53 »
No to chyba pozostaje serwis...

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 01, 2005, 05:51:43 »
Obstawiam, że w pogoni za byciem up-to-date z update, usiłowałeś wgrać nowy ROM i WLAN firmware (potrzebnie lub niepotrzebnie, raczej to drugie) i skopałeś proces upgrade'owania.
Jeśli tak było, to witam w klubie. Tez mam 5550 z nieaktywnym WLANem, z tego samego powodu.

Przyznać trzeba, że procedura upgrade nie jest prosta, mnie wydawało się, że postępuję zgodnie z opisem. Efekt mam dokładnie taki jak piszesz. Jeśli dobrze pamiętam, to "coś nie tak" nastąpiło w momencie hardresetu, ale szczegóły już mi umknęły.

Ja odpuściłem problem, bo kupiłem 4700 a 5550 przeznaczyłem wyłącznie do autonawigacji, gdzie WLAN nie jest potrzebny.
Chętnie jednak przywróciłbym sprawność WiFi, więc prosiłbym o jakieś info, gdybyś znalazł rozwiązanie. Sądzę, że trzeba w jakiś sposób odwrócić upgrade (downgrade) i powtórzyć wgranie nowego ROMu i firmware'u do WLAN. No, ale ja się nie znam...

*

Offline pich

• 17
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 01, 2005, 11:11:24 »
;)
To prawda, chciałem wgrać nowy ROM i oto rezultat tego ;(
Niestetety, nie pomogło wgranie poprzedniego ROMu. Ale jeżeli to jest przyczyną tego problemu, to na pewno można to jakoś naprawić! Upgradowałem drugiego 5550 i nie było problemów - nadal działa, a w tym przypadku klops :( To co, ma ktoś jakąś solucję?
BTW, ciekaw jestem czy serwis HP z tym problemem może sobie poradzić i za ile?

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 01, 2005, 11:22:41 »
Czyli wgrales poprzedni ROM i sprobowales wrzucic wtedy firmware do WLAN? Jesli nie to zobacz... moze to pomoze.

*

Offline pich

• 17
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 01, 2005, 11:29:06 »
Próbowałem i tak, niestety nic :(
Natomiast bardzo mnie zastanawia fakt, że w specyfikacji zawartości urządzeń w systemie, na karcie WLAN wszystkie dane są podane, oprócz wersji firmware'u. Tak samo w zakładce "ustawienia" -> Komunikacja -> Karty sieciowe i tam w środku jest tylko jedna możliwość wyboru opcji, a powinny być dwie. Hmmm, trochę to dziwne, a może właśnie jest to skutek konkretnego problemu. Plizzz, help me!