Upgrade ROMu IPAQ Compaq 3950- problemy z uruchomieniem

• 5 Odpowiedzi
  • 1396 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 10, 2006, 23:11:21 »
Upgrade ROMu IPAQ Compaq 3950

Pomocy!!!!
. Ściągnąłem ze strony hp.pl upgrade romu dla ppc 2002 i ipaq mi się wywalił. Po twardym resecie kilkukrotnym palmtop się uruchomił, nie działają przyciski od itask, po przypisaniu ich ponownie zachowują się normalnie. Nie ma natomiast dzwięku, nie można nagrywać, przycisk od nagrywania zgłasza błąd typu "error opening the shortcut itd. Po przypisaniu klawisza klawisz otwiera okno notatek ale nadal nie ma dzwięku. Pomimo prób zrobienia głośniej wskaźnik wraca w położenie wyciszenia.  Help.
Nie wiem na 100% czy jest to ppc 2002, nie potrafili nawet na to odpowiedzieć na hotline w hp.pl. W info o systemie mam informację że jest to version 3.0.11171 build 11178 1996-2001

Czy nikt na prawdę nie może mi pomóc??!!
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 20, 2006, 22:20:38 »
Dodatkowo nie działa jeszcze slot karty SD, znaczy system go nie widzi. Próbowałem wielokrotnie robić twarty reset, jeszcze raz wgrywałem ROM i nadal nic. Proszę o pomoc, na pewno jest ktoś kto może mi pomóc.
Przy próbie powrotu do ROMu 1.0 ze strony hp, wyrzuca informację, że nie jest to model 3900 lub późniejszy. Podobnie jest jak próbuję zainstalować ponownie ROM 1.11.

Widzę, że był podobny przypadek ale niestety bez pozytywnych rezultatów:
http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=12488&highlight=update+2003

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 27, 2006, 10:57:56 »
Wedlug wersii masz win 2002
Sproboj wgrac rom w boot mode. na moim H3970 mi sie tez niechcial wgrac nowy rom ale przes boot mode zadzialalo.
P.S.  przelacza sie ipaqa w tryb programovania power-button + contact-button + itask-button + rysikiem mieki reset.
Pojawia sie na ekranie "SERIAL"
i masz ipaqa w boot mode

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 28, 2006, 20:35:07 »
Próbowałem wchodzić w tryb programowania, ale wtedy jest problem z połączeniem. Może masz jakiś sposób jak to obejść, albo może robię coś nie tak. Naciskam przyciski tak jak opisałeś, ipaq wyświetla serial, ale nie chce się połączyć.

...

No i poległem
Próbowałem tego:
http://www.handhelds.org/hypermail/ipaq/192/19267.html
i tego:
http://familiar.handhelds.org/releases/v0.7.2/install/bootldr-activesync.html
No i nastała ciemność :-(

Mój ipaq kompletnie nie odpowiada, nie włącza się, usb wykrywa uszkodzony sprzęt.
Tragedia.
Serwis HP nie potrafił pomóc, wyrazy uznania dla nich.
Tak swoją drogą to po instalowaniu ROMu 1.11 znalazłem kilka przypadków podobnego zachowania się ipaqa także albo ROM jest jakość skopany albo część ipaq-ów wyszła z jakimś błędem. Tragedia. Jednym słowej nigdy więcej IPAQa.
Teraz czekam aż pojawią się FS  N560

Jeśli ktoś potrzebuje części do IPAQa 3950 typu, podstawka, etui Krussel, rysiki,  ekran, obudowa idealna to kontakt na maila.
rysman@epf.pl
Pozdrowienia

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 07, 2006, 20:38:16 »
Rada z wejściem w boot mode jest dobra. Pamiętaj tylko, zeby wyłączyć activesynca z poziomu managera zadań, zanim wepniesz kabel usb. Wtedy nie powinien pojawić się komunikat o uszkodzonym sprzęcie. Instaluj cały system 2002 ściągnięty ze strony hp. W jednym z postów przedstawiona jest procedura jak to zrobić aby "oszukać" pda aby potraktował downgrade jako upgrade.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 07, 2006, 21:12:33 »
Cytat: "Alkaseltzer"
Rada z wejściem w boot mode jest dobra. Pamiętaj tylko, zeby wyłączyć activesynca z poziomu managera zadań, zanim wepniesz kabel usb. Wtedy nie powinien pojawić się komunikat o uszkodzonym sprzęcie. Instaluj cały system 2002 ściągnięty ze strony hp. W jednym z postów przedstawiona jest procedura jak to zrobić aby "oszukać" pda aby potraktował downgrade jako upgrade.

Dzięki za radę, ale teraz ipaq nawet się nie włącza, także to chyba jego koniec. :-(