Problemy z iPaqiem 5455

• 2 Odpowiedzi
  • 530 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline domin

• 40
Problemy z iPaqiem 5455
« dnia: Czerwiec 10, 2004, 09:19:53 »
Witam Was,
Uzywam swojego iPaqa juz od roku i ciagle mam z nim problemy:( Ostatnia jednak pojawily sie nowe problemy, na rozwiazanie ktorych nie mam pomyslu.
Jednym z nich jest to ze karta SD San Diska 256mb ktorej uzywalem zawsze, teraz chce ja formatowac i jej nie czyta, ale tak jest tylko przez kilka restartow a pozniej ja widzi normalnie.
Druga rzecza jest to ze mam skonfigurowany WLAN i przez niego synchronizowalem sie - wszystko wtedy dzialalo. Po jakims jednak czasie dzieje sie tak, ze on laczy sie z ActiveSynciem i oba pokazuja ze sa polaczone, ale nie dziala ani synchronizacja ani np. przegladanie plikow palmtopa na komputerze. I to teraz dzieje sie za kazdym razem (przy normalnej synchonizacji problemow nie ma). Probowalem tworzyc nowe konta do synchronizacji ale nie dziala.
Ostatnia rzecza jest beznadziejne samoustawianie sie podswietlania, bowiem kiedy jestem w ciemnym pokoju on takze wylacza podswietlenie tak wiec glupota.

Czekam na rady co moge z tym zrobic bo szczegolnie ta synchronizacja mocno utrudnia korzystanie.
Pozdrawiam
Dominik

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Problemy z iPaqiem 5455
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 10, 2004, 09:40:32 »
Polecam hard reset, zainstalowanie najnowszych poprawek / ROMu albo jeszcze lepiej systemu Windows Mobile 2003 for Pocket PC. Sam mialem tego palmtopa i pod PPC 2002 to byla tragedia. Dopiero na WM2003 system sprawowal sie dobrze.

Co do czujnika swiatla to zawsze mozna go wylaczyc w menu settings i ustawic staly poziom podswietlania - ja tak zrobilem, bo tez mnie to denerwowalo.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Problemy z iPaqiem 5455
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 11, 2004, 08:34:13 »
Zanim zrobisz Hard, sprobuj usunac profil/konto  dla synchronizacji i dopiero potem utworz nowe. Moze pojdzie.