ipaq 3870 - czas pracy na baterii

• 3 Odpowiedzi
  • 526 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 26, 2006, 22:12:26 »
Ile pracuje na baterii ipag 3870? Chodzi mi o następujące warunki pracy: głośnik, blutetooth wyłączone. Podświetlenie ustawione na minimum - działa bez przerwy. Obciążenie word pad - praca z dokumentem.
Mnie wytrzymuje około 6 godzin, nie wiem czy to typowa wartość, czy też bateria już do wymiany?

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 01, 2006, 22:49:37 »
czy na prawdę nikt prócz mnie nie ma ipaq 3870? ???

*

Offline tom993

• *
  • 69
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 01, 2006, 23:37:45 »
Ja mam 3850 i plecki z BT wiec to chyba w sumie to samo... Korzystam głównie z navi po BT i wytrzymuje bez ładowania ok 4-5h... Reszta jak u Ciebie - podswietlenie na min...

Pozdro

3970 i dwie baterie
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 07, 2006, 20:23:15 »
Od trzech lat dość intensywnie używam 3970. Mam do niego plecki z dodatkową baterią. Służy mi głównie do czytania książek, ale również do nawigacji, przenoszenia i magazynowania danych, zdjęć itp. Bez plecków mój ipaq pracuje do 3 godzin przy czytaniu książek, podświetlenie na poziomie średnim. Dopdatkowa bateria wydłuża ten czas dwukrotnie (jak też szerokość pda). Stąd uważam, że 6 godzin w warunkach jakie opisujesz to nie dramat. trzeba tez pamiętać, że jedynie oryginalna bateria daje gwarancję znacznej i przede wszystkim stałej poprawy. Sam kiedyś kupiłem nową baterię - jakiegoś no name`a i po kilku tygodniach świetności, zgasł jak świeczka. Trzymał ledwie godzinę przy czytaniu książek. Ze skruchą wróciłem wtedy do starej, na szczęście zachowanej baterii. Przy okazji, odnosząc się do informacji przewijającej się w kilku postach, upgrade do 2003 nie spowolnił pracy, nie skrócił czasu pracy i nie ograniczył funkcjonalności bluetootha. Upgrade miałem jednak oryginalny.
Pozdrawiam