T68i + iPAQ 3130 + GPRS = cos nie gada

• 7 Odpowiedzi
  • 1225 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 28, 2003, 22:53:33 »
jak ustawic to ustrojstwo aby laczylo sie przez IRdE? czytalem artykul o GPRS zrobilem jak trzeba jednak to chyba nie przejdzie z t68i.. ma ktos jakas wiedze o tym?:) z gory thx

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 28, 2003, 23:46:16 »
Napisz dokładnie w którym miejscu utknołeś

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 29, 2003, 06:45:33 »
dziala dziala.......

prawdopodobnie poplatales cos z ustawieniami gprs dla twojej sieci...

np za wysoka predkosc transmisji ustawiona i juz..........

ale irda to pomylka, kup plceki cf i bluetooth i wtedy mozna dzialac....

irde i gprs odradzam
m

*

Offline bastiann

• 919
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 29, 2003, 10:48:23 »
Kiedyś, dawno temu jak jeszcze dinozaury chodziły po swiecie miałem iPA-a 3660 i przez IRDA  łączyłem się z moim T39 i GPRS działał bez problemowo! Oczywiście trzeba było  zeby jedno urządzenie patrzyło na drugie i dlatego kupiłem sobie Loox-a z BT na pokładzie

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 29, 2003, 10:57:41 »
Niestety narazie na zadne operacje finansowe z tym nie mam kasy ;)
Utknalem na samym koncu - przy connect, dusze a one sie nie wykrywaja (mimo ze w telefonie jest ustawione wyszukiwanie) tak jakby moj iP nie chcial szukac przez ta irde...
Lacze sie przez Ere, predkosc mam ustawiona na 112 a polecenie inicjujace wyglada tak : +cgdcont=1,”IP”,”erainternet”. Dial number -tutaj nie bardzo skumalem wiec wpisalem obydwa najpierw *99# potem *99***2CID2 (nadal nie czaje czuje ze robie jakies podstawowe bledy..)

*

Offline bastiann

• 919
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 29, 2003, 14:45:17 »
1. Nie potrzeba polecenia inicjującego
2. W telefonie trzeba włączyć irde
3. w telefonie ma być ustawiony profil gprs
4. *99# dzwoni na domyslny profil gprs czyli ten dobry
5. w moim T39 mogę tez dzwonić na *99***2# czyli profil eragprs
6. wyłącz wszystkie prefiks
7. sprawdź czy możesz przesłać z/do telefonu np. wizytówkę z książki telefonicznej jak tak to irda działa

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 29, 2003, 20:45:44 »
IRdA dziala, wizytowka sie wyslala na telefon z iPAQ tylko jak proboje polaczyc sie z telefonem przez connect wyskakuje ze nie ma odpowiedzi z wybieranego numeru.. teraz pytanie: czy moze to byc przez to ze GPRS jeszcze nie jest aktywowany u mnie ? chcialem sprawdzic najpierw czy to wogole dziala (telefon powinien zareagowac chyba..) powinni to jutro aktywowac to jeszcze sprawdze ale jakos dziwnie..

*

Offline bastiann

• 919
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 29, 2003, 21:13:29 »
Być może, być może. Mój Eryk wypisuje na ekranie Łączenie...  w chwili gdy komunikacja między telefonem a pda jest nawiązane i następuje wydzwonienie do internetu przez aktywny GPRS.
Jak bedziesz miał GPRS działający to po przyciśnięciu klawisza z lewej strony, tego od stanu baterii, na dole powinien zniknąć napis GPRS: niedostepny i nad wskażnikiem mocy sygnału sieci pojawi się drugi, odbity lustrzanie, z moca sygnału GPRS-u co oznacza że GPRS jest uruchomiony i telefon jest dobrze ustawiony. Jak byś miał problem z ustawieniem telefonu to na stronie ery powinieneś znaleść miejsce, gdzie poprzez sms-a można skonfigurowac Twojego T68i