Sposób na podświetlenie Ipaq-a ...

• 10 Odpowiedzi
  • 1295 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nicco

• 29
    • http://mikolaj.killer.radom.net
« dnia: Styczeń 19, 2003, 01:27:07 »
Słuchajcie ... może ja jestem jakiś inny ale mam notorycznie problemy z włączaniem podświetlenia w moim ipaq-u 3970... dla mnie to jest po prostu ruletka... bawienie się regulatorem programowym nic nie daje (regulator jest na górze a ekran nadal się nie podświetla) ... no i wtedy zaczyna się zabawa z resetowaniem, ustawianiem aż kiedyś się włączy ...

Czy jest na to jakiś jeden sprawdzony sposób czy z tym egzamplarzem jest coś nie tak ?

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 19, 2003, 02:03:33 »
Gdy włączasz palmtopa, nie działa podświetlanie i dopiero zaczyna działać po kilku wyłączeniach i włączeniach?

Jeśli tak, to mam tak z moim Casio i nie wiem, czy akurat w moim przypadku nie ma ten problem czegoś wspólnego z włożoną kartą CF.

Ale Twój 3970 może być po prostu felernym egzemplarzem i potrzebna by była wizyta w serwisie.
Jest ktoś, kto iPAQi dość dobrze zna - Cawmook - do tablicy! ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 19, 2003, 13:37:56 »
jakiego PPC CASIO masz Maciej ????

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 19, 2003, 13:41:46 »
to dziwne ale ja tez mialem na poczatku problemy z podswietleniem na swoim 3970, potem sie wszystko uspokoilo jak ustawilem by ono do cholery nie gaslo po 30 sek tylko na 5 minut i jest teraz tip top

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 19, 2003, 13:44:35 »
klawisz - E200

sherlock - po to jest ustawienie podświetlania w Settings :)

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 19, 2003, 14:08:07 »
co do Casio E200 modele ponizej chyba (bo juz nie pamietam) 5Axxxx- byly modelami wadliwymi , problem tkwil wlasnie w backlight i byly wymieniana za darmo, zazwyczaj po prostu backlight board psula sie a konkretnie jeden z tranzystorow spalal sie. CO do zanikania podswietlanie podczas wlaczania to jest mozliwe ze po prostu za dlugo przyciskasz power, E200 ma funkcje wylaczania i wlaczania backlight wlasnie przyciskiem power - przyciskajac go kilka sekund. W innym przypadku jest mozliwe iz plytka backlight jest obluzowana na zlaczce z main pcb , pozdrowionka

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 19, 2003, 14:26:44 »
A ja mam inny problem - jak zrobic zeby iPAQ 3870 nie wlaczal sie przez wlacznie innych klawiszy niz power? Bo nosze go w portwelu i czasami mi sie wlacza :(

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 19, 2003, 15:00:03 »
klawisz - oj, powiem nieskromnie - nie doceniasz mojej wiedzy o palmtopach, szczególnie o moim własnym. :) Wiem, że dłuższe przytrzymanie przycisku Power powoduje wyłączenie podświetlania, ale tutaj problem mam taki (seria 5AP), że czasem po włączeniu nie włączy się lampa podświetlająca i nie chce się włączyć nawet gdy przesuwam suwak jasności w panelu Brightness. Dopiero kilka cykli wyłączeń i włączeń ją uruchamia. W przyszłym tygodniu wysyłam kazika do serwisu, bo jest jeszcze niestety kilka innych problemów, głównie z matrycą dotykową, jak brak możliwości chwycenia przewijadła po prawej stronie mniej więcej na połowie wysokości wyświetlacza oraz wyskakujące czasami ukośne kreski podczas pisania liter w Letter Recognizerze, co powoduje dużo błędów w rozpoznawaniu i jeszcze mocno odpadająca farba z boków palmtopa. Niedawno testowałem Toshibę e740 i wypożyczyłem access point Wi-Fi, aby sprawdzić łączność bezprzewodową tego modelu oraz dodatkowo wziąłem kartę CF dla Casio - wyglądało na to, że nie potrafił uciągnąć prądowo takiego obciążenia - karta nie chciała wykryć ani access pointa, ani też Toshiby, czyli w serii 5AP chyba nadal jest problem z zasilaniem slotu CF. Jeszcze niedawno pojawiał się czasami komunikat, że mój palmtop został wyłączony, ponieważ karta w slocie (CF Kingston 64MB) pobiera zbyt duży prąd...

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 19, 2003, 17:02:54 »
cóż, następnym razem kupisz sobie porzadnego i-poQeta ;)
Nicco:
Nie wiem co może być problemem, że nie włącza się podświetlenie. Jeżeli faktycznie nie wyłączasz podświtlenia przez zbyt długie naciśnięcie Powera to jest to ewidentnie usterka, którą należy zgłosić do serwisu HP. Zadzwoń 0800-122622 i zgłoś usterkę. Serwis jest na Jagiellońskiej.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 20, 2003, 20:07:04 »
Cierpek:

W sprawie wylaczenia klawiszy zapraszam do lektury FAQa:
http://www.pocketpage.pl/faq.php#q_125

*

Offline Umpal

• **
  • 204
  • Sprzęt: hx47°° / Wizard / P526 / JAQ3 / UX380N
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 21, 2003, 00:09:54 »
A ja dzisiaj odebrałem swojego i3850 z serwisu, który właśnie miał takie problemy z podświetlaniem ekranu. Napisali w karcie gwarancyjnej, że wymienili "frontlight". Czy coś się zmieniło? Jeszcze tego nie wiem, ale z pewnością rano wszystko się okaże (chyba, że przebudzi mnie w nocy jakiś koszmar i zechcę sprawdzić godzinę na palpaqu :) ).
Swoją drogą, nie wiem dlaczego nie ma nic na temat drugiej usterki, ale to inna para kaloszy...