Samoczynny hard restet w IPAQ 3970

• 10 Odpowiedzi
  • 851 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nitas

• 11
« dnia: Październik 31, 2005, 23:18:26 »
Samoczynny restet w tym palmie przytrafił mi się już dwa razy ( nie wiedzieć czemu) Podczas normalnego użytkowania,nagle zrobił sie reset i ... kicha.  Czym to poże być spowodowane??

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 01, 2005, 00:51:59 »
A to moze byc wiele przyczyn. :) Niestety moja magiczna kula dzisiaj nie dziala i nie potrafie powiedziec czy byl to jakis program ktory miales zainstalowany, ktory mogl byc nie w pelni zgodny z mobilnymi okienkami w Twojej wersji (albo po prostu niedopracowany), a moze przetaktowales CPU... a moze po prostu miales pecha...

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 01, 2005, 02:26:53 »
ja specjalnie nawet zrobilem kawe i probowalem z fusow cos odczytac ale niestety tez nic...

chociaz... zaraz, zaraz... moze jakis zwiazek ma nieoryginalna bateria i kabelek do jej podlaczenia?

*

Offline nitas

• 11
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 01, 2005, 21:04:31 »
chwila,chwila.... bateria ?? coś mi świta !! :D chyba takową wyminiłem;),jednak kable użyte do jej podłączenia zostały z oryginalnej. czy to możę mieć jakiś związek? czy można jakoś temu resetowaniu zapobiec?

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 01, 2005, 21:12:41 »
Prawdopodobnie gdzies nie ma styku... jedyna szansa na pozbycie sie tej usterki to poprawny montaz baterii

*

Offline nitas

• 11
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 01, 2005, 22:25:55 »
Poprawny montaz baterii - wydaje mi się ze zamontowana jest ok, ale widocznie możę cos jest nie tak. Co mógłbym w takim wypadku zrobic? Jak sprawdzić poprawnośc montarzu baterii?

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 01, 2005, 23:59:25 »
Rozebrac i zobaczyc czy wszystko jest mocno ze soba spiete - czy nie ma luzow na stykach.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 02, 2005, 01:52:14 »
Cytat: nitas
jednak kable użyte do jej podłączenia zostały z oryginalnej.
a skad wziales oryginalny? przeciez pisales, ze nie masz...

*

Offline nitas

• 11
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 02, 2005, 13:44:13 »
@jakub kańczugowski

Dzięki za pomoc. Zrobie jak mi poradziłes.

@lipciopda
nic nie mówiłem że nie mam oryginalnego kabelka do podłączenia baterii....  pij inną kawe,bo fusy z tej chyba cię zawodzą ;)

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 02, 2005, 15:32:25 »
nic nie mówiłem że nie mam oryginalnego kabelka do podłączenia baterii....  pij inną kawe,bo fusy z tej chyba cię zawodzą ;)
No pewnie trzeba tyle że nie mam starej bateri i starej taśmy ( sprzęt kupiłem używany i doszedł bez starej baterii :( ) Czy można to jakoś zastąpić?

*

Offline nitas

• 11
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 02, 2005, 18:49:22 »
Cytat: lipciopda
No pewnie trzeba tyle że nie mam starej bateri i starej taśmy ( sprzęt kupiłem używany i doszedł bez starej baterii :( ) Czy można to jakoś zastąpić?

od tamtej wypowiedzi wiele się zminiło...(poprzedni właściel dał mi go razem ze starą oryginalną baterią) ale tego nawet magiczna kula nie mogła wiedzieć... :D

Jeszcze raz dzięki za pomoc.