Witam, mam problem, używam ipaq 3950 zaktualizowanego do windows ppc 2003, mam problem z kartami pamięci, gdy podłącze do tego urządzenia kartę mmc 128mb lub 32mb na wyświetlaczu pojawia się komunikat że aby karta mogła współpracować z ppc trzeba ją poddać formatowaniu, naciskam wtedy "yes" pozwalając tymsamym formatować kartę, potem pojawia się że karta nie może zostać sformatowana, używałem już w tym urządzeniu jednej z tych kart dokładnie mmc 128 i działała, za pierwszym razem ją sformatowałem i potem nie było problemów, natomiast pewnego razu gdy próbowałem otworzyć tą kartę 128mmc zobaczyłem puste okienko, w prawdzie pliki odzyskałem specjalnym programem, sformatowałem kartę w innym urządzeniu (telefon komórkowy nokia 3650) i mogłem z nią pracować normalnie, natomiast teraz nie da się formatować tej karty?? co może być tego powodem, ta karta działa z aparatem cyfrowym, komórką ale nie chce działać z pda. W jaki sposób mam ją sformatować, jakim programem? Aby była czytelna dla pda? dodam jeszcze że ta karta była na przemian używana w komórce aparacie fotograficznym, a potem sformatowałem ją i działała bez zarzutu w pda, jest to dokładnie karta mmc 128 mb kingstone. Czy może być to związane z ty że zaktualizowałem system z ppc2002 do 2003?(dyskiem od hp)