Problem z iPAQ 3630

• 7 Odpowiedzi
  • 1539 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z iPAQ 3630
« dnia: Kwiecień 05, 2003, 19:23:48 »
Zakupilem na Allegro iPAQA 3630 swierzbily mnie raczki co by tu zrobic i wpadlem na wspanialy pomysl zainstalowalem Language Extendera dzialala tylko czesc aplikacji wiec zresetowalem go raz drugi i nic nastepnie twardy reset pojawia info 1.34 i P1.04
nastepnie strona startowa, kalibrowanie ekranu, jeszcze dwie instrukcje dotyczace sposobu uzywania iPAQA i koniec przestaje reagowac ekran nie dziala przyciski nie dzialaja totalna klapa albo totalna ignorancja :(
Co z tym fantem zrobic?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Problem z iPAQ 3630
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 05, 2003, 19:42:43 »
Sprobuj zainstalowac jakis update ROM. Jesli tylko laczy sie twoj PDA z PC przez ActiveSync. Laczy sie? Tzn zaraz po hard reset umiesc go w podstawce i wlacz - zanim jeszcze dojdziesz do momentu zawieszenia.

Problem z iPAQ 3630
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 05, 2003, 19:48:57 »
owszem laczy sie dzieki za szybkie info :) sprobuje

[Dodano: 2003-04-05 21:52:49]
Zainstalowalem ROM do wersji 1.87
Zsynchronizowal sie z kompem widze cala zawartosc iPAQA skopiowana oczywiscie wczesniej (kontakty, terminy itp) ale mimo wszystko nie moge go ruszyc z tego samego miejsca co poprzednio nie dzialaja przyciski ani ekran :(

*

Offline Daszek

• 257
    • 2oo
  • Sprzęt: BLOW-43Vbt, iPhone3g, htc sensation
Problem z iPAQ 3630
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 05, 2003, 22:19:12 »
Ja mam 3950. po zainstalowaniu LE tez mialem bol. Pomogl hard reset. Okazalo sie, ze program zle sie instaluje. Dlatego zainstalowalem tylko klawiature i penr. Jest ok. W twoim przypadku to wina oprogramowania. Moze poproboj kilku hard resetow? Kto wie moze zaskoczy.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Problem z iPAQ 3630
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 06, 2003, 01:36:57 »
Wiesz sie przy wyswietleniu tej reklamy tak? Tej po przejsciu intrukcji obslugi? To jest jeszcze jedno wyjscie. Zaladuj jakis plik palmtopowy exe do katalogu Windows w PDA. Tam zmien jego nazwe z "costam.exe" na "welcome.exe". Welcome.exe to jesli sie nie myle wlasnie ten opis korzystania z PDA. Tylko chyba nie na tym sie wiesza, tylko po tym tak? To moze poszukaj pliku "ExpansionAd.exe" tez w folderze Windows. To jest program ktory wlacza sie po tej intrukcji ... najwyrazniej w momencie zwieszania sie PDA. Przynajmniej ten program jest w moim iPAQ 5450. U ciebie moze miec inna nazwe.

Jak zmienisz nazwe tego pliku na welcome.exe czy tez ten drugi podany zbior to system tak jakby nadpisze sobie te pliki w ROMie i bedzie korzystal z nowych a nie nie starych plikow ... czyli z podmienionych. Moze to pomoze.

Problem z iPAQ 3630
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 06, 2003, 22:14:39 »
Wiesza sie jeszcze na instrukcji tzn. przy drugiej instrukcji

[Dodano: 2003-04-06 22:19:52]
Gdzie moge znalezc plik palmtopowy exe? Pod ta nieszczesna instrukcja iPAQ pracuje wydaje sie "normalnie" tzn pojawiaja sie monity o terminach itp ale po chwili wskakuje !#@$@%@^ :(

Problem z iPAQ 3630
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 07, 2003, 14:34:37 »
Też miałem ten problem, gdy pracowałem z Ipaqiem 3630 i system PPC 2000. Problemu nie ma w systemie PPC2002. Dlaczego ? Otóż wydaje mi się, że LE próbuje na siłę ustawić jako domyślny region: Polska, oraz inne parametry (w tym stronę kodową ISO dla IE), której system PPC2000 po prostu nie obsługuje. Tak przynajmniej było u mnie. Ominąłem ten problem, w ten sposób, że po hard resecie zainstalowałem najpierw Demo InterWrita Sunnysoftu, które to DEMO rozbudowuje system o region Polska, dopiero potem instalowałem LE. O ile pamiętam po odinstalowaniu InterWrita wszystko było OK.

[Dodano: 2003-04-07 14:49:21]
Problem, o któym pisałem powyżej o ile pamiętam powodował ogólne "cuda" w pracy z Ipaqiem. Pop prostu działy się różne rzeczy.
Natomiast zawieszanie się na drugiej stronie, o czym wspomniał Pan Jakub można ominąć w ten sposób, że po hard resecie nic nie robiąc z Ipaqiem wkładasz go do stacji dokującej i z poziomu Peceta usuwasz plik welcome.exe (o ile pamiętam to jest to w katalogu WINDOWSSTART UP), a następnie wyciągnij ipaqa ze stacji i zrób softereset. Na bank zadziała.

Problem z iPAQ 3630
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 08, 2003, 00:22:21 »
Na bank zadzialal :) wielkie dzieki!!!!