Pomocy ! Klawisze sprzetowe przestają działać ! (iPAQ 3630)

• 5 Odpowiedzi
  • 505 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

szafik

« dnia: Styczeń 22, 2005, 20:33:43 »
Mój iPAQ 3630 ostatnio miał wolne z powodu wyczerpanej baterii i przeleżał miesiąc w szufladzie. Po wymianie bateri wystartował OK, ale....
Przestały działać mi klawisze sprzętowe. Najpierw pierwszy od prawej (iTaks) a póżniej 2 i 3 od prawej, w końcu wszystkie. Aplikacje od tych klawiszy działają jak je uruchomić z Menu. Nie pomogło przemapowanie na inne aplikacje, a wiec hard reset. Wszystkie działają !
Po uruchomieniu wczytałem backup'a - przestały działać. A więc jeszcze raz hard reset, usunięcie połączenia z Active Sync'a i instalowanie od nowa. Na początku działają, ale po jakimś czsie znów przestają (w kolejności od prawej). Nie pomogło przeinstalowanie  Active Sync'a i wszystkich prodgramów na PC.
CO JEST DO..... !?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 22, 2005, 20:36:34 »
No jak to co jest... jakis program miesza w systemie. Skoro na czystym PDA wszystko jest OK a potem cos przestaje dzialac po zainstalowaniu programow. Podaj dokladna liste aplikacji ktore instalujesz... to moze uda sie cos zidentyfikowac. Inny sposob - pewniejszy to po prostu instalowanie aplikacji jedna po drugiej, robienie miekkich resetow i sprawdzanie czy klawisze nadal dzialaja.

*

szafik

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 22, 2005, 20:49:03 »
przestają działać jak tylko synchronizuje z ActiveSync'em (bez innych programów) np:
podłączam iPAQ-a po hard resecie i konfiguruje połączenie z ActiveSync-em, nie zmieniając opcji synchronizacji (czyli to co chce standartoweo synchonizować ) - klawisze działają. Następnie zmieniam w opcjach żeby np. nie synchronizował Skrzynki odbiorczej - po zsynchonizowaniu nie działa klawisz iTask.
Więc hard restet i przy konfiguracji ustawiam żeby niczego nie synchronizowł. Jest OK. Włączam po kolei opcje
Kalendarz (OK) Kontakty (ok) omijam skrzynke pocztową, włączam Zadania - przestaje działać klawisz iTask i tak w kółko raczej bez powtaralności, czyli np zawsze po synchronizowani poczty.
To raczej dzieje się po jakim czasie i zawsze najpierw przestaje działać iTask, póżniej 2 i 3 klawisz od prawej, po dłuższym czasie (1 dzień?) klawisz od kalenarza.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 22, 2005, 22:09:57 »
Baaaardzo dziwna sprawa... Moze przeinstaluj ActiveSynca? Ale watpie by to cos pomoglo.

*

szafik

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 24, 2005, 09:09:46 »
przeinstalowalem niestety nie pomoglo !

*

Offline gemsi

• 39
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 26, 2005, 21:59:10 »
Ha, u mnie dzisiaj zauwazylem ze dwa ewe nie dzialaja, tzn wyskakuje komunikat ze link wskazuje na zly plik