Pomoc przy reanimacji h3970 [rozwiązane]

• 2 Odpowiedzi
  • 1330 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pomoc przy reanimacji h3970 [rozwiązane]
« dnia: Listopad 16, 2009, 23:23:41 »
Witam, niedawno stałem się posiadaczem h3970, podczas moich zabaw z własnoręcznym robieniem kabla USB i wgrywaniem Windowsa 2003 chyba udało mi się go wymazać :) Objaw jak w tym wątku.

Nie mam stacji dokującej ani kabla rs232, więc nie mogę tego sam naprawić - czy jest ktoś z Warszawy (ochota) chętny pożyczyć mi stację dokującą lub wgrać mi Windowsa ? Chwilowo nie stać mnie na kupno stacji dokującej wyłącznie w celu naprawienia palmtopa.

edit:
Oczywiście mile widziane będą porady i ROM potrzebny do ożywienia palmtopa - chyba, że już znalazłem wszystko co jest potrzebne. Nie mam też karty SD którą by czytał - mam prawie nie używaną SD 1GB, sprawną ale niekompatybilną, chętnie się zamienię na jakąś rozpoznawaną przez h3970. Czy mogę użyć do naprawy karty CF ? Mam plecki (nie od compaqa ale działały pod w2002) i kartę.
Napisane: Listopad 16, 2009, 16:44:24
OK, poradziłem sobie :)

Źle kabelek USB zlutowałem, poprawiłem i bez najmniejszego oporu wgrał się ROM update.

Schemat znalazłem tutaj: http://pinouts.ru/PDA/ipaq_22p_pinout.shtml, w oparciu o to narysowałem pinout do ipaqa (tak, w paincie). Zmoddowałem sobie przejściówkę od ładowarki sieciowej, jakimś cudem nie dość że dało się ją rozkręcić to jeszcze ma w środku wszystkie piny.

Nadal jestem zainteresowany wymianą na kompatybilną kartę SD, jeżeli ktoś może pomóc z win2003 na tego palmtopa to też piwo postawię ;)
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 23:35:24 wysłana przez superbob »

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Pomoc przy reanimacji h3970 [rozwiązane]
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 16, 2009, 23:31:55 »
Kartę o ile nie jest SDHC powinien widzieć . Sprawdź styki.
Plecki skoro działały pod WM2002 to i w 2k3 zadziałają .
potrzebna zgoda

Odp: Pomoc przy reanimacji h3970 [rozwiązane]
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 17, 2009, 01:03:32 »
Z win2003 też sobie poradziłem - za drugim razem obeszło się bez awarii. Pozostaje tylko poinstalować programy i cieszyć się nową zabawką.