problem: HP iPaq 5550 i ActiveSync 3.7 -> 3.8

• 4 Odpowiedzi
  • 521 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 24, 2005, 20:51:47 »
witam

przeszukalem cale stado linkow, odnosnikow i innych googli, a odpowiedzi na moj problem nie znalazlem... nie ma go w FAQ, nie ma go w dziale dla poczatkujacych... ale w czym problem ?

1. podstwowe info:
nowy HP iPaq 5550, z softem 1.0.13 ENG
otwarcie pudelka, instalacja zgodnie z procedurami, ActiveSync 3.7, dziala OK, synchronizuje, pracuje jak trzeba, zrobilem upgrade firmware do wersji 1.10.10 ENG i nadal dziala i tak kilka dni sie bawilem nowa zabawka...

2. problem
nagle przysnilo mi sie - ze jak juz wszystko mam tak zupgradowane na iPaq to moze i cos na windowsie (w2k prof), sciagnalem ze stron MS, ActiveSync ver. 3.8, bez zastanowienia kliknalem na .exe i zrobilem upgrade, od tamtej pory amen... nie ma zadnej synchronizacji, PC nie moze sie polaczyc z iPaq (podpinalem go przez USB i przez Irde),
jak to wyglada w chwili obecnej ? wlaczam iPaq do stacji dokujacej, ikonka ActiveSync zapala sie na zielono, na chwile mam connected i za chwile sie rozlacza, na iPaq pokazuje sie okienko, ze dochodzi do polaczenia, potem authentication i znika... brak polaczenia...
co zrobilem ?
no wiec wszystko (w moim mniemaniu) co tylko moglem zrobic...
soft reset i hard reset w kazdej mozliwej kombinacji... odinstalowanie ASync, wywalenie wpisow z rejestrow, usuwanie katalogow, bibliotek z %windows%/system32.. i mase innych rzeczy i nic... po odinstalowaniu calego ASync, robilem restart, instalowalem od nowa wersje 3.7, ale po instalacji nie pojawialo sie okienko zadania "partenrship", poza tym firewll odinstalowany, a w logach info o tym ze nie moze otworzyc portu 10022....
co dziwnego, wczesniej jak robilem hard reset to resetowalo mi sie wszystko (lacznie ze sposobem autoryzacji do iPaq) a teraz po twardym resecie ciagle mam wlaczona i dzialajaca autryzacje sprzed Hard reset,...
na chwile obecna iPaq lezy bez baterii na cala noc.. moze to mu pomoze...
moze ktos mial taki problem, moze powinienem usunac jakis specjalny wpis w rejestrze lub plik o ktorego istnieniu nie mam pojecia lub jakies ustawienia iPaq lub PCta

pozdrawam
przemd

*

Offline wujo_w

• **
  • 225
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 25, 2005, 01:15:28 »
a probowales ipaq podmiac do innego portu usb ??

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 25, 2005, 04:15:26 »
niestety, nie bardzo, mam tylko laptopa z jednym portem USB, w dzien przetestuje innego kompa oraz zainstluje od nowa system... co jednak bedzie calkowita ostatecznoscia...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 25, 2005, 19:30:35 »
Z laptopami czasem tak jest ze palmtop nie jest widziany przez pecetowego Windowsa. Sam tak mialem kilka razy. Tyle ze u mnie czasem na jednym porcie USB ruszal, na innych nie.

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 25, 2005, 19:41:32 »
witam ponownie

nie jest zle... wlasnie ruszylo... po dwoch dniach walki poddalo sie ;) ... okazuje sie ze nie pomoglo wylczenie calkowite firewalla, trzeba bylo go odinstalowac, wiec odinstalowalem firewalla, AS nadal nie dzialal wiec go usunalem i zainstalowalem jeszcze raz... teraz dziala !!! great ! ;)