martwe plecki

• 1 Odpowiedzi
  • 359 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline innovate

• 38
  • Keep smiling
    • Rotaract Warszawa Zamek
  • Sprzęt: i5700 Spica
martwe plecki
« dnia: Marzec 15, 2005, 22:46:41 »
witam forumowiczów

ostatnio od wujka pożyczyłem plecki PCMCIA z których już nie korzystał wieki i chyba nie potrafię ich 'uruchomić' bądź po prostu są popsute.

0. ipaq to 3630
1. plecki są z baterią (Compaq P/N 173396-001).
2. po podłączeniu ładowarki do plecków miga dioda ładowania, mam informację o stanie ich baterii.
3. W Ustawienia/ExtensionPack przycisk 'Diagnostyka' jest nieaktywny
4. Po włożeniu jednej z niżej wymienionych kart, nie dzieje się dosłownie nic
(przycisk z pkt 3 się nie uaktywnia)
testowałem z:
wifi linksys wpc11 ver 4
modem ZOOM 56k dualmode pl card faxmodem (2976L)
ethernet Dynalink L100C32

Pytanie brzmi: plecki są martwe, czy robię coś źle?
Może jakieś sterowniki (szukałem w necie nic nie znalazłem), może jakaś magiczna opcja w CE? Dodam jeszcze, że szukałem na forum, ale nie udało mi się znaleźć podobnego problemu.

Przymierzam się do kupna własnych plecków i nie wiem czy iść w stronę PCMCIA czy CF (typ 1 czy 1/.2?), czy są jakieś istotne cechy akcesoriów które muszą występować aby wifi/ethernet/inna karta działały z moim leciwym już ipaqiem ?
Moja (r)ewolucja: BlueAngel->Wizard->Raphael->i5700 Spica

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
martwe plecki
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2005, 22:52:41 »
Najlepiej kup plecki CF ... bo karty CF sa bardziej kompatybilne z PDA, tzn sa sterowniki. Do PCMCIA czesto trzeba sporo sie nameczyc by cos znalezc. Po umieszczeniu wspomnianych przez ciebie kart powinien byc przynajmniej jakis dzwiek lub komunikat w postaci wyskakujacego okienka. Zobacz czy wewnatrze pleckow nie ma jakis smieci, albo wygietych pinow.