Mam pytanie do uzytkownikow ipaqa 36xx

• 9 Odpowiedzi
  • 1352 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 27, 2002, 23:01:49 »
Witam

Ostatnio nabylam ipaqa H3630 uzywanego( podobno mało około tygodnia) i tutaj moje pytanie  ile powinna dzialac bateria przy ciagłej pracy bo chciał bym  wiedziec czy nie jest padnieta?

Pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 28, 2002, 00:47:28 »
To nie telefon komorkowy :) a szkoda ...   A ile dziala bateria? (przy min. podswietleniu)

*

Offline idiom

• **
  • 124
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC TP Raphael, htc trinity
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 28, 2002, 11:24:46 »
Cześć.

Mam 3630 po wymianie baterii przez serwis Compaqa, u mnie , przy średniej pracy, muszę ją ładować co 2 dni (średni czas pracy ok. 4 godzin z podświetleniem).

Z innych postów wynika, że jeżeli masz baterie litowo-jonową możesz ją ładować codziennie (brak efektu pamięci)

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 28, 2002, 11:54:27 »
Mam  baterie  litowo jonowa i z tego co zauwazylem po 2 gozinach ciaglej pracy jest rozladowana ale sprawdze jeszcze dzisiaj dokladniej

*

Offline PIRUS

• 29
    • ?
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 28, 2002, 17:32:30 »
Czas pracy to pojęcie względne , wszystko zależy od tego co robisz (mp3, ebook, internet, podświetlenie itd) ale 2 godziny to zdecydowanie za krótko.

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 28, 2002, 22:18:33 »

Sory wdała sie mała pomyłka mam baterie litowo polimerową i dziala max 2 godziny na pierwsszym poziomie podswietlania nie slucham mp3 tylko pisze cos w wordzie albo czytam ebooki czasem jakas gierka, i po okolo 2 H wyskakuje co chwila komunikat main battey low itd.
a mamjeszcze jedno pytanie czy jak bateria jest slaba to ipaq sam wylacza podswietlenie?
Bo u mnie wlasnie tak jest wylaczy sie podswietlenie i potem musze wlaczac wchodzac w ustawienia bo samo sie nie wlacza jak jest slaba bateria.

Co myslicie o tym czy bateria jest do wymiany?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 28, 2002, 22:29:07 »
Jesli pojawia sie komunikat o niskim stanie baterii to wcale nie musi znaczyc ze bateria jest na zero. Zrob taki maly test. Ustaw podswietlanie na polowe mocy, glosnosc tez, zapusc kilka MP3 tak by graly non-stop przez 2-3 godziny, odznacz ptaszka przy automatycznym wylaczaniu PDA gdy nie uzywany i zanotuj czas. Po 1,5 zajrzyj i zobacz ile jest baterii.

Moj stary 3630 z drugiej reki tez nie dziala zbyt dlugo - godzina MP3 sluchanych z karty CF umieszczonej w pleckach PCMCIA (ktore maja dodaktowa baterie) przy wylaczonym calkowicie ekranie i mialem 20% stanu.

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 30, 2002, 15:23:33 »
Tak to normalne.
Nawet przy minimalnym podświetleniu przy energożernych aplikacjach (ja głównie bawię się emulaterem ZX SPECTRUM lub programami graficznymi - z kartą CF bez dodatkowego zasilania) powoduje rozładowanie IPAQa 3630 (li-polimer) po ok. 2 do 2,5 godz.

*

Offline raviz

• *
  • 82
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 16, 2002, 13:57:54 »
oto co znalazlem na stronie Palmtop Online:
"Litowo-polimerowy akumulator wystarcza średnio na kilkanaście godzin pracy (lub wiele dni czuwania), lecz czas ten silnie zależy od ustawionej jaskrawości podświetlania ekranu. Najlepiej ograniczyć jasność, a wtedy nawet przez parę dni intensywnej pracy da się zapomnieć o problemie z kończącym się akumulatorem."

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 17, 2002, 10:14:07 »
No wiesz kazdy reklamuje swoje urzadzenia tak by sie dobrze sprzedawaly. "... parę dni intensywnej pracy ..." heh ... to dobre - chyba pare godzin ;)