Łączenie PC i h3970 przez Network Access

• 3 Odpowiedzi
  • 1028 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 21, 2003, 10:11:13 »
Mam w komputerze (WIN XP) adapter usb bluetooth firmy MSI oraz iPAQ h3970 (wyposażony w bluetooth). Do tej pory kożystałem z ActiveSync przez bluetooth i nie miałem żadnych problemów. Teraz chciałbym połączyć iPAQ z PC za pomocą usługi .Network Access".
I tu zaczynam mieć problemy. Doszedłem do momentu w którym na PC bluetooth widziany jest jako karta sieciowa a iPAQ znalazł usługę "Network Access" i nawet następuje połączenie. I to wszystko. Teoretycznie użądzenia widzą się ale nie mogę z pozycji żadnego z tych użądzeń zobaczyć zasobów drugiego urządzenia np.: po przez wpisanie w iPAQ \192.168.1.2 (statyczny adres mojego PC). We właściwościach karty sieciowej Bluetooth (na PC) widzę, że odebrano 0 pakietów! A w otoczeniu sieciowym nie widzę iPAQ (no i nie wiem jaki jest jego adres IP)
Bardzo proszę o pomoc jak połączyć te użądzenia za pomocą Network Access. Jeśli podałem za mało informacji to proszę o konkretne pytania na które niezwłocznie odpowiem.
Pozdrawiam,
Marcin

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 22, 2003, 21:32:16 »
Jesli sie nie myle to nie bedzie to takie proste by zobaczyc iPAQa w otoczeniu sieciowym. Palmtop przy pomocy specjalnych programow jeszcze zobaczy komputery w sieci ... ale odwrotnie to bedzie raczej  trudne.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 24, 2003, 17:38:38 »
Ale w jaki sposób uruchomić usługę "Network Access"?

*

Offline d14u

• 23
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 09, 2003, 13:16:37 »
Ja bardzo chcialem w ten sposob korzystac z opcji Network w Resco 2003. Niestety okazuje sie ze do tego potrzebna jest prawdziwa karta sieciowa a nie BT. Nie wiem czy to tylko Resco ma takie restrykcje czy jest to niemozliwe. Moze Pocket2003 cos tu poprawi.