Nie wiem czym się różni Windows CE od PPC2002 opartym na CE 3.0?

! Dane, które podałem spisałem z informacji o systemie w urządzeniu. Nie rozumiem czemu piszesz: "nie masz Windows CE tylko PPC2002 oparty na Windows CE 3.0", skoro tam napisane jak wół: "OS version - Windows CE". Ale to nieważne. Wspominam o tym tylko "pro forma"!
Owszem, "Artyści" są z "ś" z kreseczką u góry. Generalnie nigdy nie było problemów z wyświetlaniem polskich znaków. Nawet gdy nie miałem klawiatury z polskimi literami, wprowadzałem je kopiując z wgranego pliku tekstowego z polskimi czcionkami. Było to na samym początku - człowiek miał dużo czasu

. Poza tym zawsze lubiłem mieć wszystko "po polsku", a nie tylko "po polsku ale bez ogonków".
Ta historia z Kontaktami miała miejsce dopiero niedawno - w zasadzie stało się to jak zainstalowałem Active Sync'a 3.8 na Win XP Professional. Wcześniej miałem Active Sync 3.5 czy jakiś inny (jeszcze nie spolszczony) i pod Win ME i nigdy problemów nie było (z polskimi czcionkami też).
Poza tym zastanawiam się czy jak nabyłem urządzenie (w 2001 lub 2002 roku - raczej 2001), to mogę mieć system, cytuję: "PPC2002 oparty na Windows CE 3.0"? Z tego co pamiętam nawet programy w dziale download - gdy zacząłem tam zaglądać - byłe przeznaczone WYŁĄCZNIE na PPC2000. Dopiero później zaczęły pokazywać się dla PPC 2002 i 2003 a teraz dla Windows Mobile.

Przecież ta liczba - 2000, 2002 czy 2003 określa m.in. rok debiutu rynkowego programu??? Trudno w 2001 roku mieć system wydany w 2002 roku