Kontakty w iPAQ 3850

• 7 Odpowiedzi
  • 1048 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kontakty w iPAQ 3850
« dnia: Styczeń 10, 2006, 20:05:35 »
Otwieram kontakty przyciskiem na obudowie lub w Programach. Mam różne kategorie: Muzycy, Znajomi, Artyści, Firma itp., dlatego u góry jest napis: multiple. Przy próbie zmiany na kategorię np. Artyści kontakty się zawieszają. Gdy jakoś z tego wyjdę (przez software'owe zamknięcie uruchomionych programów lub innym jakimś dziwnym sposobem :roll: ) nie mogę już otworzyć Kontaktów - ani przyciskiem ani w Programach. Jedyne wyjście to miękki reset. Wtedy wszystko działa dopóki ponownie nie zechcę zmienić widoku kategorii. Czy ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać bez twardego resetu?

*

Offline lipciopda

• 6801
Kontakty w iPAQ 3850
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 11, 2006, 07:38:13 »
hmm - mysle, ze twardy reset wiele wyjasni
zawsze mozesz wczesniej zrobic backup

jaki masz system?

Kontakty w iPAQ 3850
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 11, 2006, 14:22:37 »
Urządzonko wygrałem w jakimś konkursie PC World Computer 4-5 lat temu i cały czas mam ten sam system: Microsoft Pocket PC, version 3.0.11171 lub inaczej Windows CE 3.0 z procesorkiem ARM SA1110. Czy można wgrać na niego nowszy system? (Windows 2002, 2003). Jak to zrobić. Czy te wersje są ogólnodostępne i jak wygląda procedura wgrywania? Pytam, bo dowiedziałem się, że dla właścicieli któregoś z modeli Toshiby taki upgrade był możliwy i to bezpłatnie, a być może jest ktoś kto się orientuje w tym zagadnieniu. Co do twardego resetu powoli się skłaniam ku temu, czekam tylko na odbiór peceta z serwisu, żeby zrobić backup najważniejszych danych.

*

Offline trink

• 19
Kontakty w iPAQ 3850
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 12, 2006, 04:35:27 »
a masz "artysci" zapisane polskim fontem? z "ś"? u mnie (iPAQ 3870) nie toleruje polskich znakow :/ ani w nazwach plikow ani w folderach, ani nigdzie indziej. (tekst jakis w wordzie np. moge pisac polskimi fontami bez problemu). Sprobuj zmienic nazwe.  Z innej beczki troche... Czy tylko u mnie sie nie da nigdzie tych znakow uzywac?

*

Offline lipciopda

• 6801
Kontakty w iPAQ 3850
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 12, 2006, 06:32:06 »
nie masz Windows CE tylko masz PPC2002 oparty na Windows CE 3.0

mozesz wgrac do niego WM2003 - upgrade niestety byl platny ale nie mozna go juz oficjalnie kupic - o zmianie poczytaj w watkach przyklejonych w dziale HP/Compaq (przenosze tam rowniez twoj watek) ale plikow do zmiany musisz niestety szukac na wlasna reke...

Kontakty w iPAQ 3850
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 12, 2006, 11:31:17 »
Nie wiem czym się różni Windows CE od PPC2002 opartym na CE 3.0? :shock: ! Dane, które podałem spisałem z informacji o systemie w urządzeniu. Nie rozumiem czemu piszesz: "nie masz Windows CE tylko PPC2002 oparty na Windows CE 3.0", skoro tam napisane jak wół: "OS version - Windows CE". Ale to nieważne. Wspominam o tym tylko "pro forma"!
Owszem, "Artyści" są z "ś" z kreseczką u góry. Generalnie nigdy nie było problemów z wyświetlaniem polskich znaków. Nawet gdy nie miałem klawiatury z polskimi literami, wprowadzałem je kopiując z wgranego pliku tekstowego z polskimi czcionkami. Było to na samym początku - człowiek miał dużo czasu :D. Poza tym zawsze lubiłem mieć wszystko "po polsku", a nie tylko "po polsku ale bez ogonków".  
Ta historia z Kontaktami miała miejsce dopiero niedawno - w zasadzie stało się to jak zainstalowałem Active Sync'a 3.8 na Win XP Professional. Wcześniej miałem Active Sync 3.5 czy jakiś inny (jeszcze nie spolszczony) i pod Win ME i nigdy problemów nie było (z polskimi czcionkami też).
Poza tym zastanawiam się czy jak nabyłem urządzenie (w 2001 lub 2002 roku - raczej 2001), to mogę mieć system, cytuję: "PPC2002 oparty na Windows CE 3.0"? Z tego co pamiętam nawet programy w dziale download - gdy zacząłem tam zaglądać - byłe przeznaczone WYŁĄCZNIE na PPC2000. Dopiero później zaczęły pokazywać się dla PPC 2002 i 2003 a teraz dla Windows Mobile.  :? Przecież ta liczba - 2000, 2002 czy 2003 określa m.in. rok debiutu rynkowego programu??? Trudno w 2001 roku mieć system wydany w 2002 roku :shock:

*

Offline lipciopda

• 6801
Kontakty w iPAQ 3850
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 13, 2006, 07:54:05 »
38xx mialy system PPC2002 lub WM2003 - pierwsza oparta jest na jadrze Windows CE 3.0 a druga na Windows CE 4.2 - wiec raczej watpie zebys go kupil w 2001 roku chyba, ze pod koniec 2001 roku juz wgrywali nowa wersje - nie sledze co do miesiaca dat ukazywania sie nowych wersji

moja odpowiedz miala na celu poinformowanie cie, a nie spieranie sie z toba co masz w swoim PDA - wiesz lepiej to OK

Windows XP tez jest oparty na jadrze Windows NT - ale czy to znaczy, ze masz XP czy NT?

Spieranie...?
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 13, 2006, 10:52:48 »
Napisałem, że wspominam o tym "pro forma" - po pierwsze: nie znam się na tym na tyle, żeby być pewnym swoich racji na 100%, po drugie: raczej nie mam charakteru pieniacza, co się lubi procesowac dla zasady. Jeżeli tak to odebrałeś i poczułeś się urażony - Sorki! Poza tym chyba rozwiązałeś mój dylemat: jak wspomniałem, gdy w dziale Download był jakiś program przeznaczony na PPC2002, to go omijałem szerokim łukiem :lol:  no ba ja mam PPC2000 - mogą nie być kompatybilne a nie chcę problemów. Po Twoim sprostowaniu dochodzę do wniosku, że niepotrzebnie. Że aplikacje na PPC2002 jak najbardziej będą (powinny) poprawnie działać na moim urządzeniu. Prawda? :?
Dużo bardziej zależy mi na rozwiązaniu innych kwestii poruszonych w poście; może ktoś się spotkał z czymś podobnym, może ktoś wie jak temu zaradzić?
pozdr.