Klawiatura do iPAQ 5555

• 6 Odpowiedzi
  • 1024 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Filip71

• *
  • 70
  • iPhone 4
Klawiatura do iPAQ 5555
« dnia: Listopad 06, 2003, 20:32:12 »
Chciabym sobie kupić klawiaturę do mojego ipaczka 5555. Bardziej chodzi mi o klawiaturę kciukową typu Compaq Micro Keyboard lecz niestety ta nie pasuje do mojego modelu. Klawiatury Citi Pack podobnie. Co możecie doradzić?
Nie chciałbym kupować jakiegoś "grzmota", który dużo zajmuje miejsca i trzeba się narostawiać aby go użyc.

Klawiatura do iPAQ 5555
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 07, 2003, 10:18:14 »
cześć
musisz kupić specjalną klawiaturkę do tego modelu
jest bardzo ciekawa i przychodzi ze specjlanych futerałem.
PN: FA141A - wpisz w szukarce na www.hp.com i kliknij na pierwszy link od góry, który się pojawi. Jest to tzw SlimKeyboard

Klawiatura do iPAQ 5555
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 07, 2003, 11:54:48 »
cawmook:
bardzo fajnie to wygląda, ale niestety do 2210 nie pasuje... ;)
Co byś polecił do tego modelu?
Pozdrawiam,
Mateusz

Klawiatura do iPAQ 5555
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 07, 2003, 17:47:59 »
hmmmm fajne urzadzonko.
Filip71 - jak kupisz jakas klawiaturke to pochwal sie i zdaj recenzje, co i jak dziala i czy warto...
sam zastanawiam sie nad kupnem jakiejs klawiaturki

*

Offline Filip71

• *
  • 70
  • iPhone 4
Klawiatura do iPAQ 5555
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 08, 2003, 17:02:30 »
już zamówiłem - a jak się będzie sprawować do dam znać.
W sklepie HP Logon jest za 260zł.

Klawiatura do iPAQ 5555
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 02, 2003, 22:36:28 »
Filip71 i co dostales juz ta klawiaturke? jak sie sprawuje?

*

Offline Filip71

• *
  • 70
  • iPhone 4
Klawiatura do iPAQ 5555
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 03, 2003, 17:45:45 »
Klawiaturkę Slim Keyboard mam od kilku dni lecz z racji kołowrotu w racy nie pobawiłem isę nią jeszcze tak jakbym chciał, ale pierwsze wrażenia:
- klawiatura jest wykonana estetycznie i ładnie wygląda choć jest wyprodukowana z plastiku - nie wiem czy się rysuje od użytkowania
- jest lekka
- ma klapkę ochronną podobną do tych dokładanych do Compaq iPAQ serii 39XX (taki miałem) więc po założeniu klawiatury służy także jako ochronne etiu - nie ma możłiwości zamontowania klipsa do paska
- z klawiaturą iPAQ jest dłuższy o jakieś 2,5 cm.
- klawisze są małe o średnicy 0,5 cm więc osoba z dużymi palcami (jak ja) może mieć trudności z pisaniem kciukami gdyż czasami można wcisnąć dwa klawisze na raz. Mnie osobiście najlepiej wychodzi pisanie palcami wskazującymi.
- na klawiaturze jest większość znaków interpunkcyjnych jakich się zwykle używa
- palcami wskazującymi pisze się wygodnie i można wpisywać długie teksty bez zbytniego zmęczenia jak to ma miejsce przy wprowadzaniu pisma rysikiem.

Na razie mam problem z uruchomieniem polskich znaków - mam Interwrite PRO 8.0 i uruchomionw wszystkie sterowniki do klawiatur, które są dokładane z tą polską lokalizacją

PODSUMOWUJĄC
Jestem zadowolony, klawiatura bardzo fajna gdyż o to mi chodziło. W miarę zgrabna, można schować w kieszeni choć plamtop robi sie większy i bardziej cegłowaty ale coś za coś. Tylko muszę uruchomić polskie fonty ale jak pisałem nie miałem jeszcze na to zbytnio czasu pokombinować.

[Dodano: 2003-12-03 17:51:30]
jak macie jakieś dodatkowe pytania to z miłą chęcią odpowiem.