IPAQ 3970 z Pocket PC 2002 premium Upgrade do 2003 oraz SYNCHRONIZACJA Z PC

• 2 Odpowiedzi
  • 810 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jestem osobą nową na forum. Wiekowo wśród społeczności jestem "dziadkiem" /chciałem nawet wybrać taki nick ale był już zajęty/. Zasobem wiedzy : właśnie oderwałem się od "cycka" albo jeszcze się go trzymam. Proszę o pomoc w następującej sprawie.
Mam IPAQ 3970 z Pocket pc 2002premium oraz Laptopa z Vista Home Premium. Chce IPAQ'a uzywac jako organizer z kilkoma ksiazkami telefonicznymi i jakims MEMO. Chce miec mozliwosc synchronizacji  IPAQa z Laptopem . W zainstalowanym w Laptopie Ofiicce- nie ma Outlook'a. jest on dla mnie za drogi do kupienia jako osobna aplikacja.
W zwiazku z tym  sa dwa problemy-
1. Podobno Active Sync dziala w Viscie z Pocket PC 2003 i wyzej )!? co y tym zrobic?
2. Moze do synchronizacji palma i PC mozna uzyc niekoniecznie outlooka a jakis prymitywnie prosty program - moze nawet   mozna by najpierw zzucac dane  z palma na karte SD ktora jest w palmie a potem z SD na laptop -bo laptop ma gniazdo do SD.   

Pomooocy !

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Odp: IPAQ 3970 z Pocket PC 2002 premium Upgrade do 2003 oraz SYNCHRONIZACJA Z PC
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2008, 23:35:29 »
Czytałem gdzieś, że niektóre nowe drivery (sprawdź na stronie producenta notebooka) do USB widzą PPC2002 jako pamięć masową.
I wtedy można podobno użyć tego:
http://www.microsoft.com/windowsxp/using/digitalphotography/prophoto/synctoy.mspx

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: IPAQ 3970 z Pocket PC 2002 premium Upgrade do 2003 oraz SYNCHRONIZACJA Z PC
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 25, 2008, 10:02:10 »
lepiej zmienić system w pamtopie na WM2003, niezależnie od tego czy Vista dogada sie z 2002 czy nie, to nowszy system jest po prostu lepszy. Problem w tym że upgrade systemu był płatny i po tylu latach jest trudny do zdobycia w legalny sposób, więc... trzeba kombinować :)

co do Outlooka, to z tym iPAQiem powinna być w komplecie płytka z Outlookiem 2002, nie masz jej?