Jaka wersja w 3630

• 9 Odpowiedzi
  • 587 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jaka wersja w 3630
« dnia: Styczeń 07, 2006, 15:56:37 »
Witam Kolegów,

Jestem nowy na forum i mam nadzieję, że przez parę chwil wybaczycie mi pytania dotyczące tak leciwego sprzętu... A niedawno dostałem 3630, którego używam jako bilblioteczki. Trzymam w nim instrukcje różnych maszyn, które serwisuję i przestałem latac z laptopem... i bardzo fajnie.

Chciałbym zainstalować jakś mapę GPS i pojawił sie problem, bo maszynka 3630 ma zdaje się wersje PPC2000. Próbowałem zainstalowć 2002 ze strony Compaqa, ale instalator żąda 2002, aby zainstalować 2002. Taki zabawny.

Stąd pytanie i prośba do Kolegów. Może ktoś pamieta jeszcze jak zrobić odpowiedni upgrade. Miałem wersję BIOSu 1.69 (backup na dysku), obecnie mam - zdaje się - 1.87.
Szukałem na forum, ale nie znalazłem... może jakis link, albo mail.

Chętnie się odwdzięczę...
Waldek.

*

Offline kgx

• **
  • 199
Jaka wersja w 3630
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 07, 2006, 16:40:12 »
potrzebujesz upgrade nie update, no i nie bios tylko rom

Jaka wersja w 3630
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 07, 2006, 17:05:29 »
Niech bedzie i ROM, a pisałem o upgrade. Połowę problemu opisałem dobrze :))

Może ktoś z Kolegów ma namiary na odpowiednią wersję...

*

Offline kgx

• **
  • 199
Jaka wersja w 3630
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 07, 2006, 18:02:21 »
pisanie pisaniem, ale jednak uruchomiłes update skoro żądał ppc2002
temat wałkowany był już naprawde wielokrotnie, ale niewiem czy 'szukaj' już działa

*

Offline lipciopda

• 6801
Jaka wersja w 3630
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 07, 2006, 21:48:02 »
szukaj ciagle nie dziala

sposoby zmiany ROMu sa opisane w przyklejonych watkach w tym dziale - swego czasu ktos tu pisal, ze udalo mu sie zmusic ten update ze strony HP do instalacji

jak ci sie nie uda to pozostaje google bo konkretnego linku tu na forum nie dostaniesz - ten upgrade byl platny

Jaka wersja w 3630
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 08, 2006, 01:23:46 »
Przeczytałem całe forum (!!!) marnując na to sobotę. Może nie zmarnowałem, ale minęła...

Zadam w takim razie inne pytanie dotyczące tego mojego 3630... Czy ktoś ma do sprzedania instalkę do PPC 2002. Ewentualnie ma ochotę zainstalować mi ten system, co wiążę sie z honorarium :))

Waldek.

*

Offline lipciopda

• 6801
Jaka wersja w 3630
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 08, 2006, 01:28:16 »
no i niepotrzebnie szukales u nas na forum bo takiego linku u nas nie znajdziesz - juz ci to napisalem - tu mozesz znalezc porady jak go zainstalowac, a nie skad wziac

poza tym nie wierze, ze przeczytales 170 tysiecy postow przez sobote :D

Jaka wersja w 3630
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 08, 2006, 01:59:31 »
Wyświetla mi sie 58 stron z działu HP/Compaq. Zajrzałem i przejrzałem czy w tytułach jest coś o 3630 (i pokrewnych).
Jak było cos interesującego, to wlazłem i czytałem. Jasne, że cos pominąłem,  ale to nie zmienia faktu, że nic nie znalazłem.

Poza tym informacja "skąd wziąć" tez jest informacją, którą można oczekiwać jak sie wchodzi na forum. Nie widzę niczego niestosownego w takim pytaniu. To chyba zupełnie normalne, że ktoś, kto wie jak cos zrobić podzieli sie nie tylko wiedzą, ale i kawałkiem softu, który leży od lat w szufladzie... :)

A na koniec dodam, że "zapisałem" sie na forum gdzieś w środku dnia, a jest środek nocy... nawet na ebayu znalazłem odpowiedni soft, ale nie wiem, czy mi facet wyśle to przez ocean... kilka razy miałem z tym problem, a magnetofon wysłali mi tylko do Berlina... ale to już inna sprawa.

*

Offline lipciopda

• 6801
Jaka wersja w 3630
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 08, 2006, 02:06:10 »
Cytat: "tricolour"
To chyba zupełnie normalne, że ktoś, kto wie jak cos zrobić podzieli sie nie tylko wiedzą, ale i kawałkiem softu, który leży od lat w szufladzie... :)

problem jest w tym, ze ten soft byl platny, a nie udostepniony za darmo przez producenta - nie rozumiesz tego? czy jak w garazu masz stare auto to tez oznacza, ze mozna je sobie wziac?

nie interesuje nas co jest na ebay, allegro itp. (moze sa to wersje oryginalne) - na tym forum mamy zasade, ze nie rozmawiamy o miejscach z nielegalnym oprogramowaniem ani o metodach jego pozyskiwania i uszanuj to prosze

masz google, masz programy p2p - chcesz to szukaj sam

Jaka wersja w 3630
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 08, 2006, 02:16:29 »
Na zakończenie tematu 3630 dodam tylko, że jak ktoś ma stary samochód w garażu, to żaden inny gość nie ma prawa mu go zabierać.
Natomiast właściciel auta może z nim robić, co chce. Może go nawet komuś podarować :)

To tyle.