Jak zrobić hard reset, w ipaq 3630 ??????

• 12 Odpowiedzi
  • 1268 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 26, 2004, 13:05:58 »
Potrzebuje zrobić hard reset, próbuje tak jak jest to opisane w faq ale niewychodzi. Co mam zrobić??

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2004, 13:10:36 »
A moze sprawdz co napisali w instukcji obslugi ??

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 26, 2004, 13:33:18 »
gdybym miał to bym się nie pytał czytałem na faq że trzeba nacisnąć włącznik i włorzyć jakiś drucik(niewiem gdzie) puścić ten drucik i puścić wyłacznik, później coś się pokarze i trzeba nacisnąć do góry.

*

Offline romm

• 17
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 26, 2004, 13:49:41 »
odsuwasz klapke i przesuwasz wylącznik (po przeciwnej stronie resetu)

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 26, 2004, 13:53:08 »
No to trzeba od podstaw. Spójrz na ipaqa od spodu (tam gdzie jest gniazdo zasilania). Obok gniazda zasilania jest taka przesuwana klapeczka ( 2,5 x 10 mm) i wszystko jasne !!! Rysikiem przesuń klapeczkę a oczom Twoim ukaże się przełącznik od hard resetu (wyłączenie zasilania). Znowu rysikiem w prawo, potem czekamy ok. 10s i z powrotem wszystko w odwrotnej kolejnośći. Nie wiem tylko czy masz świadomość tego, że hard reset w ipaqu to to samo na PC ( format C: + instalka windows), tzn że twój ipaq zostanie bez softu i bez danych tylko z systemem operacyjnym.
PS nie dziw się kolegom na taką trochę nie przychylną reakcję, ale Twoje pytanie jest naprawdę zupełnie "laickie"

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 26, 2004, 13:59:08 »
ok to wiem jak zrobić ale na faq było jeszcze coś innego tak jak powyrzej opisywałem

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 26, 2004, 14:02:00 »
ale mie wkurzaja texty typu "sprawdz w instrukcji"
a wiesz RIPPER dladzego... ?

z dwóch powidów

albo
1. masz pytajacego za idiote , a nielubie jak się kos uwaza za najmondrzejszego na świecie...

albo.
2. uwazasz ze jak ktos nie kupi od AUTORYZOWANEGO dystrubutora, to juz jest zlodziej, kretacz cwaniak itp....
A jak kogos nie stac, wywalic 2500 na nowke i kupuje z 5 reki za 500 zł a dlatego za 500 ze bez instrukcji bo ta instrukcje zjadl pies !!!

Gadasz jak wielki BILL, zrob ustawe nakazujace kupowanie u Ciebie a potem wsadzaj do pudla jak ktos kupi taniej... to Twoja filozofia....

Tak mnie to wkurza ze szok !!!

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 26, 2004, 14:19:16 »
Wiesz co, to chyba nie chodzi o hard reset tylko uruchomienie trybu serwisowego, na Twoim miejscu bym się tak nie bawił.

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 26, 2004, 14:23:28 »
Chodzi mi oto że to co jest opisane poniżej niechodzi albo źle robie. mam ipaq 3630.

Aby wykonać hard reset, czyli przywrócić ustawienia fabryczne w urządzeniu oraz wyczyścić całą jego pamięć należy wykonać następujące pięć kroków:

1. Wciśnij przycisk włączający palmtopa
2. Włóż szpilkę do dziurki
3. Wyjmij szpilkę z dziurki
4. Puść przycisk włączający palmtopa
5. W momencie pojawienia się komunikatu "Erase all data ?" wciśnij przycisk "w górę".

[Dodano: 2004-02-26 14:26:59]
i co to za dziurka "fachowcy"

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 26, 2004, 14:55:28 »
Cytat: marcel
ale mie wkurzaja texty typu "sprawdz w instrukcji"
a wiesz RIPPER dladzego... ?
A ja w obronie RIPPERA powiem, że mnie z kolei strasznie wkurza podejście typu "instrukcja? to w ostateczności!" i mam już za sobą kilka takich właśnie "mondrych" użytkowników, którzy woleli najpierw zapytać, a później sprawdzać w instrukcji, którą mają pod ręką, ewentualnie jeszcze poszukać w internecie lub na forum, zanim tą "obrzydliwą, lamerską i niepotrzebną" instrukcję otworzą. I Ripperowi się wcale nie dziwię, że tak reaguje. Niestety duża ilość takich przypadków rzutuje później na te bardziej nieszczęśliwe, w których rzeczywiście instrukcję zżarł pies lub Obcy porwali, w celu poznawania ziemskich technologii. :alien:

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 26, 2004, 15:00:53 »
marcel ...
moze stosujac taka zasade powinies komus dolozyc jeszcze z 50 pln i kupic z psem.

wystarczylo sie chwile wysilic ...
1 www.google.pl
2 szukane slowa : 3630 reset hard ipaq
3 trafienie nr 16 (strona 2)
4 prowadzi do FAQ w jezyku angielskim : http://home.nyc.rr.com/mdgpage/ipaqfaq.htm
5 rozdzial I pytanie 11 "roznice miedzy hard a soft resetem"
6 opisane w/w roznice wraz ze sposobem wykonania

Cala operacja 10 minut.

PS pozdrow psa

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 26, 2004, 15:18:12 »
dzieki Ripper za pozdrowienia...
pies też Cię pozdrawia .......

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 26, 2004, 16:46:08 »
morlal z tego powinien byc taki ze:
- jak ktos pyta na forum znaczy ze przejrzal instrykncie manuale i wszystkie FAQ potem przewalil google i nic nie znalazl.
- jezli mam pytanie to zrobie to co napisane wyzej zanim je tu zadam
- obcy chca poznac nasze technologie :alien:

Dla rozluznienia sytuacji moze maly joke :P

Amerykanskie sondy potwierdzily istnienie prymitywnej cywilizacji na planecie Mars.
Butni amerykanie wyslali od razu rakiete zalogowa wypelniona, paciorkami, gumami do zucia,
czekolada i "nowoczesna" odremontowana bronia palna z demobilu.
Gdy rakieta wyladowala posród tlumu nieufnie spogladajacych, zielonych tubylców,
z megafonu poplynely slowa prezydenta USA skierowane do bratniej ludnosci Czerwonej Planety
obiecujace, przyjazn, wspólprace, profity i sojusz wojskowy.
Po skonczonym przemówieniu i odpaleniu wielkiego pojemnika wypelnionego balonikami w kolorach
bialym, czerwonym, niebieskim i zielonym, zaloga stanela przed drzwiami, gotowa otworzyc je
i wpasc w ramiona Marsjan. Jakie bylo ich zdziwienie, gdy okazalo sie, ze w tym samym czasie
delegacja "zielonych" zespawala im wlaz z reszta korpusu rakiety, skutecznie uniemozliwiajac
im wyjscie na zewnatrz. Kiedy Marsjanie skonczyli dywersje, caly tlum rozpierzchl sie
pozostawiajac samotna zaspawana amerykanska rakiete. Bezsilni Amerykanie popadli w taka apatie,
iz zapomnieli skontaktowac sie z baza, a przez 2 kolejne dni siedzieli i nie odzywali sie do siebie.
Na 3 dzien zastukal w korpus przechodzacy opodal Marsjanin-dziadek.
- Jest tam kto? Zyjecie?
- Taaaaak! - zakrzykneli gromko kosmonauci do których serc i umyslów powrócila nadzieja.
- Czemu tam siedzicie i nie wychodzicie?
- Przeciez nas zaspawaliscie a my mamy dla was prezenty, kazdy z was cos dostanie,
  wypusc nas - blagal dziadka kapitan wyprawy.
- Heh, te spawanie to taki nasz zwyczaj. Ale jak byli tu Polacy, to poradzili sobie z wlazem w 15 minut.
- Co? Polacy juz tu byli?
- Tak, i tak jak wy mieli dla nas prezenty.
- Co takiego mogli oni wam dac?!?!?
- Nie wiem dokladnie co to bylo, bo akurat mnie nie bylo, ale to cos nazywalo sie "wpie**ol"
  i dostal to kazdy, kto tu wtedy byl.