Witam wiem ze podobne tematy juz sie pojawialy ale nie mogo znalezc tego czego potrzebuje. Niedawno kupilem ipaqa 3870 na allegro. Dziala on a windzie 2003 ale nie dziala mi bluetooth

Zciagnelem sobie upgade'a ze strony HP ale gdy chce go zaktualizowac wyswietla mi sie niezgodnosc romow- brak nazwy mojego sprzetu na gorze kontra IPAq 3800 na dole (wersja sprzetu dla ktorego przeznaczony jest rom). Gdy wejde setings i info o sprzecie pole model i serial jest puste wiec domyslam sie ze jest to jakies lewe oprogramowanie. zgralem sobie backupa swojego romu, otworzylem hexeditorem i porowanlem z romem od sciagnietego aktualizatora- w moim w poczatkowych blokach jest tylko wersja jezyka i nr romu(4.00) a w orginalnym: ipaq 3800, jezyk, wersja i jakis kod- probowalem wkleic te dwie pierwsze linijki z orginala do mojego romu i wgrac go do palma programem host11.exe ale pod koniec uploadu wyswietla mi error o bledzie polaczenia usb, palmtop nie reaguje i musze w ten sam sposob wgrac swoj backup bez modyfikacji. Co zrobic aby moc grac orginalne oprogramowanie? w jaki sposob je zmodyfikowac aby w ipaqu wyswietlal sie jego model i serial? Nie chodzi mi o jakiekolwiek crackowanie softu- po prostu nie z wlasnej woli mam pirackie oprogramowanie i chcailbym wgrac orginalne ale sie nie da. z gory dzikuje za ratunek. pozdrawiam