ipaq5555 nie chce sie synchronizowac

• 6 Odpowiedzi
  • 940 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 13, 2003, 14:30:13 »
Witajcie,
Mam ipaq-a 5555. Już 2x (od wrzesnia) bez mojego działania, wziął i się sam na twardo zresetował. Być możę powodem była nie zawsze kontaktująca wtyczka od zasilacza (zasilacz amerykanski z przejsciowka).
Mój problem jest taki, że nie jestem w stanie odtworzyć kopii zapasowej, którą zrobiłem parę dni wcześniej. Niestety, po włożeniu na podstawkę ipaq nie chce się synchroniozowac. Komp wykrywa urządzenie usb, ale urządzenia się nie widzą. Na kompie mam ustawioną nazwę IPAQ55, na ipaq Pocket_PC.
Co zrobić, aby się zobaczyły i żebym przywrócił stan sprzed awarii?

Z góry dziękuję
Maciek Matuszczyk

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 13, 2003, 14:39:46 »
Nie widza sie? Tzn ActiveSync go nie wykrywa?
Czy laczy sie ale nie synchronizuje danych?
Laczy sie w trybie Guest? Czy masz ustawiony Partnership?

Jesli robiles kopie zapasowa przy pomocy ActiveSync to by ją przywrocic musisz w menu settings w palmtopie w opcji regional settings ustawic ten sam kraj ktory miales ustawiony przed hard reset - pewnie Polska. Teraz powinno dac sie odtworzyc backup.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 13, 2003, 14:57:36 »
Bardzo dziekuję za tak błyskawiczną odpowiedź.
Zdązyłem już przeinstalować AS, wywaliłem partnershipy. Ustawilem kraj (ale po wywaleniu wszystkiego), no i udalo sie. Odczytuje backup. Niestety jest on sprzed paru dni.
Jaki może być powód takich wyłączeń. Podejrzewam ten zasilacz, ale jeszcze wczoraj miałem chyba 40% power, a nie uzywalem go. Dziś nagle total reset. Stan baterii: 0%, ale kompik pracuje normalnie. Czy to wina baterii? Czy coś innego?

Teraz bede starał sie robić backup codziennie, ale czasem się nie da (wyjazdy itp). Czy słyszałeś o podobnych problemach.

MM

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 13, 2003, 15:40:30 »
Może cos Ci się "samo" włączyło w nocy i wyczerpało baterie. Może jakis alar idący w nieskończoność albo swiecący się ekran ... wkońcu mamy listopad więc może jakis duch się bawił Twoim iPAQiem? :jejku:

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 13, 2003, 16:25:52 »
No wlasnie. Tego ducha podejrzewałem od początku...
Aczkolwiek, jakis soft, ktory sie sam wlaczal jest rownie prawdopodobny. W kazdym razie dzieki.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 13, 2003, 20:17:32 »
W palmtopie masz taki program - iPAQ Backup. To jest jeden z najlepszych programow do robienia kopii zapasowej (robi ja na karte pamieci). Moze sobie ustawic by automatycznie robil kopie np. o godzinie 20:00 codziennie, albo dodatkowo jeszcze jak bateria spadnie do poziomu 30%. Wlaczy sie wtedy sam i zrobi kopie.

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 14, 2003, 09:53:42 »
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie rady.